Ahojte, normálne sa hanbím ale potrebujem radu...prvý krát v živote sa mi spravila bradavica na chodidle, najprv som si myslela ze je to mozol z lodiciek ale teda podľa čiernych bodiek som zistila ze to je vážnejšie....prečítala som tu kopu diskusii a rozhodla som sa vyskúšať citrón v octe...prikladala som 3 noci, ráno dala dolu a takéto mi to ostalo.... diera a v strede cierne....nikto to z nás doma nikdy nemal, nikto nevie poradiť....co s tym? Mam dávať ďalej citrón ocot? Alebo nechať tak? Za každú radu budem vďačná...foto je otras preto davam do prvého príspevku, slabé povahy radšej necitajte ďalej :(
bud naplastou na bradavice, alebo zmrazenim u doktorky, alebo lapisom si to mozes odstranit. Kazdopadne na hentom mieste pocitaj s dlhsim hojenim aj.
S tym by som isla ku koznej, uz ziadne experimenty doma. Nevyzera to dobre, to cierne tam nema co robit.
@egonsk a takto to bezne vypada? Nevadí ze sa bude hojit dlhšie len nech sa toho zbavím....
Mas poleptanu nielen bradavicu, ale aj kozu okolo. Chod na kozne
Ahoj nie, toto si si poriadne dogabala. Aj mne sa spravila 1.v zivote a chodim ku "podologicke". Specialne mi vytahuje korienky, toto je hlboke a ziadnou naplastou ani blbinami sa toho nezbavis. Treba to riadne povyberat a preliecit. Na to su ti podologovia.
@aliaray1 tak všade som čítala ako to pomáha aj tu na MK v rôznych diskusiách...:( ako ti vytahuje tie korienky?
Vydezinfikuje mi plochu, a normalne mi to kliestikmi vytahuje a na zaver mi to potrie takym roztokom, ktory to akoby fixne a pomoze k tomu, aby sa mi tie dalsie co ostali vyhnali smerom na povrch, cize aby ich na dalsom sedeni pekne videla a vytiahla a takto kazdych 10 dni. Na uplny zaver po tom roztoku to prelepi a takto 2 dni to nosim. Je to bolest a po asi 2-3 dnoch ustupi. Minuly tyzden som mala posledne sedenie a potom uz len kontrola.
Mne sa touto liecbou stratila vlastne aj necitlivost 3 prstov na nohe. Bola som s tym u neurologa, ortopeda, a nikto nepomohol az som si vsimla, ze tam cosi male mam od prstami...ako male kurie oko. No sla som s tym teda k odbornikovi podologicke, lebo skusenost moja 1.v zivote a ona ze to je bradavica a na povrchu malinka ale vo vnutri rozrastene korienky. Vyzeralo to tak nevinne. A zrazu si citim vsetky prsty na nohe. A to mi hrozili:
Neurolog: operaciou a
Ortoped: ze mam na to brat kurkumu, ze su to nervy...vidis, bradavica 🤷♀️
Nechala by som hojit nič už neprikladajte a budúci týždeň na kožné .... Inak ja sa teraz tiež morim s bradavicami na ruke, už som bola dva krát na koznom na dusík, do toho si dávam doma duofilm a strašne pomaly to ide 🤦 ale už mi zostali len miniatúrne tak dúfam že už to bude ale keď som šla ako dieťa na kožné mi to vypálili na jeden šup, teraz mám asi jemnejšiu kožnú ale teda to trvá dlhšie
@1mina no kožné ma voľný termín až o mesiac preto som sa rozhodla skúsiť to doma...prečo so ešte dávaš duofilm keď si bola na dusiku? Duofilm mam doma, davala som ho synovi na molusky. Myslíš že ho mozem skúsiť na to cierne?
skuste si vo vasom okoli vyhladat:
Medicinálna pedikúra ..........a tam urcite budu mat termin skor a pomozu vam s tym profesionalne😉
Chceš poslať link na taký olejček, čo je topka na odstránenie bradavíc? Sem dávať nechcem, lebo mi to zmazu.
Tak mi kázala kožná, bola som dva razy dokonca už na dusík a potom že po 3 dňoch dávať doma duofilm 🤷 ale je pravda že táto kožná to robí tak jemnejšie mám pocit, proste tie bradavice nezmiznú. Keď mi to ako dieťaťu robila iná kožná, tá dala dusík že som mala pocit že až do kostí ale bolo to hrozne 😂 a po prvom raze po nich ale od detstva mi tam ostali jazvy.... Ja by som asi duofilm na to nedávala teraz, počkala vy som čo kožná povie, neviem ten duofilm aj mňa stipe keď mám troška poškodenú kožu alebo podráždenú
@mima172 kľudne posli názov, vygooglim
Autorka: Gold Nowa