Dobry den,
uz dlhsi cas mam problemy s odrhanim/odhmkavanim. Vzdy rano po kave a tiez aj po jedle cez den odrham, obcas je to pocit akoby som mala nieco v hrdle. Bola som aj u obvodnej lekarky, brala mi krv aj vytery a vsetko bolo negativne. Stretol sa s tym niekto alebo ako to riesit?
Dakujem za rady.
Na ORL alebo alergológii si bola ? Môže to byť aj zahlienenie napr. od mliečnych výrobkov, prípadne cysta na hlasivkách, alebo aj tourettov syndróm, teda nutkavé odŕhanie psychického pôvodu.
Mám reflux a odgrgavam vkuse. Liečbou sa mi to upravilo už.
Stitna zlaza by som skusila alebo aj ten reflux.To ti je taka somarina a hrozne to vie zneprijemnovat zivot.
u mna to iste. bol to reflux. ja uzivam nolpaza 40 mg a pomohlo. 20 mg je volne predajna, skus
Fajčíš ? Kamoska to ma z toho … je to až nepríjemne keď rozpráva robi to skoro vkuse
@salamistka nie, ale uz som sa objednala na ORL
@tatiana149 Boli ste na ORL a tam vam na to predpisali lieky alebo aka bola liecba?
@angelous1991 nie, nefajcim
@slnko10 nie. Ja najprv šla na gastro, tam zistili a po gastre som šla na orl. Tam zistil tiež hneď že mám reflux
@tatiana149 liečba z gastro.......dieta, nolpaza 40. Nolpazu striedam mastychou. Lebo súbežne sa nesmú brať. Na gastro chodím na pravidelné kontroly každý mesiac, keďže mám aj helicobaktera, ktorý nereaguje na žiadnu liečbu, mám aj intoleranciu laktózy. Jedno s druhým.....a reflux na svete
Jednoznačne reflux...káva absolútne nie, iba 100% Robusta, paradajky iba čierne, čokoláda radšej mliečna, víno znesiem len červené alebo Prosecco, kysnuté a vyprážané jedlá výnimočne, atď. A ideálne po jedle vypiť trochu vody s citrónom - ten neutralizuje kyseliny, inak iné citrusy sú problém. Spať na ľavom boku a na vyvýšenom matraci - ja si pri probléme dám naviac o vankúš, nejesť 2-3 hodiny pred spánkom nech nie je žalúdok plný. A ak ešte len odŕhaš, tak to je zatiaľ fajn, lebo extra problém nastáva, ak už začínaš aj nekontrolovateľne kašľať a vykašliavať aj kúsky žltých hlienov. Mám aj neznášanlivosť lepku a silnú intoleranciu laktózy...vraj to ide jedno s druhým.
@viera77 presne hlieny mám tiež kooooopu. Furt v hrdle zaseknute
@slnko10 podla mna, reflux, po káve zvlášť a môžeš vypozorovat, po ktorom jedle. Bud nejaké lieky alebo diéta, najlepšie oboje.