Odrazu mi zožltli bielka

maminka1988
29. jún 2021

Ahojte baby prosim o radu. V nedelu doobeda som bola v uplnej pohodicke no potom som bola v restauracii na obed a od nedele vecera som hnackovala, napinalo ma a samozrejme bolesti celeho brucha a horucky. Dnes skoro rano ma este tak bolelo brucho ze som sa len doplazila si pre tabletku a rano som mala este hnacku. Potom som zobrala tabletku proti hnacke a odvtedy som na wc nebola. Horucky ustupili akurat ma este pobolieva brucho ale vsimla som si ze mi z vnutornej strany oci zozltli bielka. Vcera som vobec nic nejedla ani omvinku nicoho a dnes som si dala uz aj banan aj piskoty aj vyvar. Je mi lepsie. Alkohol nepijem, lieky inak neuzivam myslite ze tie zlte bielka mozu byt nasledkom zlej zivotospravy od nedele? Dost ma to vystrasilo.

janinah
29. jún 2021

Ráno k dr.na odbery.zltacka nie je maličkosť.

hettinka
29. jún 2021

@maminka1988 to môže byt upchatý zlcovod. Nečakaj, okamžite smer pohotovosť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diaalex
29. jún 2021

@maminka1988 môže to naznačovať problém s pečeňou … okamžite pohotovosť

nataly285
29. jún 2021

@maminka1988 určite treba ísť k lekárovi, najlepšie čím skôr, ideálne hneď na pohotovosť, môže to byť žlčník, pečeň, pankreas..

monka105
29. jún 2021

Žlčník, pečeň, všetko vážne. Hneď rieš pohotovosť.

mpg
29. jún 2021

@maminka1988 To môže byť aj žltačka typ A, tú môže dostať z pokazených potravín, hlavne mäsa, keď tam boli aj horúčky, hnačky.

chatte007
29. jún 2021

@mpg lenze hepatitida A ma dlhsiu inkubacnu dobu, 15-50 dni, to by sa musela nakazit skor, nie z obeda tuto nedelu. A tiez nepochadza z pokazeneho jedla, moze sa preniest jedlom znecistenym spinavymi rukami od choreho cloveka, ale s pokazenym masom to nic nema.
V kazdom pripade treba ist k lekarovi.

suzitok
29. jún 2021

Podla mna je to jasny žlčník...ja ked som mala zachvat,mala som priznaky ako ty, prve co mi lekár pozeral, boli oci,tie som vsak mala ok...tak som dostala injekciu a isla domov, na druhy den odbery , o týždeň znova...u mna bola nutna velmi prísna diéta...
Zazltnute bielka su uz alarmujuci stav, urcite chod k lekárovi

janinah
29. jún 2021

Na pohotovosti ju neporiesia.poslu za obvodakom.nejde o život akutne

nataly285
29. jún 2021

@janinah ale poriešia, pošlú ju do nemocnice na podrobnejšie vyšetrenia..ako viete že nejde o život?

janinah
29. jún 2021

@nataly285 náhla príhoda brušná vyzerá inak

nataly285
29. jún 2021

@janinah to neznamená, že odkladanie vyšetrenia ju nemôže ohroziť na živote, predĺžiť alebo skomplikovať liečbu..a asi radšej nečakať kým sa z toho vyvinie npb

diaalex
29. jún 2021

@janinah myslím si, že toto je stav na pohotovosť 😉 jediný stav ktory na pohotovosť nie je sú nasi spoluobčania čo sa dajú doniesť sanitkou do mesta a už im zrazu nič nie je a my ostatní tieto ich “výlety” platíme ….

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminka1988
autor
30. jún 2021

Tak bola som dnes rovno na infektologii. Zaver je ze viroza a tie zlte bielka vraj to je z toho ze som podrazdila cely traviaci trakt. Zajtra ma niekto z pribuznych odniest stolicu na kultivaciu. Ze aj pri zlyhavani pecene aj pri probleme so zlcnikom ked je nieco vaznejsie su tie bielka uplne zlte.

maminka1988
autor
2. júl 2021

Ahojte nedalo mi to a isla som na odber krvi ako samoplatca. Mam zvyseny bilirubin takze uz aspon viem preco mam tie bielka zlte. V stredu idem na kontrolu na infekcne tak som zvedava co povedia.

maminka1988
autor
5. júl 2021

Ludkovia ja sa tak bojim ze z coho ten bilirubin mam zvyseny. Mam normalne depky z toho. Vsetko to zacalo jedlom. 😪 Som z toho smutna. Neviem co si mysliet.

kittykat22
5. júl 2021

@maminka1988 neblazni, budes v poriadku. Dlhodobe zdrav. problemy by vznikli pri nelieceni a nerieseni problemov. Slovenska republika ma dobre zdravotnictvo. Spravia krv, rozbor vsetkeho co sa da, daju ti lieky. Pri problemoch urcite prides na kontrolne odbery. Budes ok.

maminka1988
autor
5. júl 2021

@kittykat22 Dakujem za povzbudenie

karush
5. júl 2021

@maminka1988 Ako veľmi máš ten bilirubín zvýšený? Môj doktor bol úplne zaskočený, keď mi počas hospitalizácie vyskočil bilirubín, že absolútne netuší z čoho, ale že sa nemám ľakať, lebo to nie je taká zlá hodnota a ostatné pečeň. enzýmy som mala v poriadku. Hodnotu som mala nejak okolo 32 a horná hranica je okolo 22. Ani sa to ďalej neriešilo, hospitalizovaná som bola kvôli niečomu úplne inému.

maminka1988
autor
5. júl 2021

@karush Mam 32,5

karush
5. júl 2021

@maminka1988 Tak podobne ako som mala ja, no mne pri tej hodnote na bielkach, ani na koži nebolo nič vidno. Držím palce, aby sa ti to pekne upravilo a na príčine bola len nejaká banalita.

maminka1988
autor
6. júl 2021

@karush Dakujem no ved a ja mam zlte bielka a mi lekar povedal na infekcnom ze to nie su zlte bielka. A bilirubin vyssi tak asi viem ake som mala bielka predtym

kvetinka75
6. júl 2021

nmeboj, poznám ľudí s podobnými príznakmi a v pohode sa vyliečili. No v pohode. Samozrejme museli brať nejaké lieky, dodržiavať dietu a pod. Ale dostali sa z toho. Držím palce

maminka1988
autor
6. júl 2021

@kvetinka75 Dakujem no ukludnuje ma este to ze vlastne to vsetko zacalo tym jedlom co som zjedla. Este minuly tyzden v nedelu doobeda a vlastne kym som nezjedla to jedlo som bola uplne fit aj bielka som mala pekne biele.

kvetinka75
6. júl 2021

@maminka1988 zo zle upraveného jedla sa dá chytiť všeličo. Neboj, bude dobre, A využi to, už keď máš problém a nech ťa pošlú na všetky možné vyšetrenia, pre istotu.

simca06022011
6. júl 2021

Odkedy podráždený žlčník, môže to kľudne byť aj zápal, čo mi na popis presne sedí, riesi infektolog? Ja by som si možno zbehla aj gastro...

maminka1988
autor
6. júl 2021

@simca06022011 Infektolog mi ani nenapisal do papierov ze mam zlte bielka. Teraz idem z odberu od obvodnej a sa rozculovala ze oci zlte a oni ani odbery neurobili na infekcnom ani nic a odbili ma akurat kultivaciou zo stolice.

simca06022011
6. júl 2021

@maminka1988 lebo na infektologii sa riesia infekcne veci, on nebude riesit ze mas nieco so zlcnikom, mala si ist na chirurgiu (to je samozrejme teraz uz jedno, mohol ta tam sam z infekcneho poslat)... mna tam raz poslali a dokonca ma s tymto hospitalizovali, isla som domov na reverz o 3dni... na druhej strane mozes mat nejaku salmonelu napriklad, ale aj tak nezobrat krv na pecenove atd testy .... cize ja na toto oddelenie ani nechodim, yvsetrit salmonelu a pod. dokaze aj obvodacka si myslim, s tym, ze ona aj odbery poberie hned.