Odporučte niečo na suchú pokožku hlavy

atislava9
26. nov 2019

Ahojte

Prosím vás, odporučte niečo na suchú pokožku hlavy (nie vlasov), mám niekde také mapy suchých miest, ktoré keď poškriabem, tak mi doslova sneží z hlavy🤦🏽‍♀️ Už som skúsila kadečo - šampóny z lekárne na suché lupiny, komerčné head and shoulders a pod, obyčajné z kauflandu...kokosový olej som natrela...nič nezaberá... nielen že to esteticky vyzerá otrasne, a to mám rada čiernu farbu, tak to aj svrbí... díky za tipy🙏

brita7777
27. nov 2019

skusala si nizoral podla navodu ale to treba, ze si to nechas na hlave dlhsie vysamponovane a tiez min 2tyzdne umyvat len tym...zivotosprava tiez, eliminovat stres, mastne jedla, cigarety, alkohol, menej cukru..strava a zivotosprava je zasadna pri koznych problemoch..v zimnych mesiacoch tiez sa pokozka castejsie vysusuje, vsetko je prekurene, zvlhcovac vzduchu pomaha

spanielocka
27. nov 2019

@atislava9 No ja mam tiez tento isty problem momentalne a zacala
som pouzývat Bioderma DS sampon on je na lupiny kvasinky podla mna mate premnozene aj kvasinky mozno 🤷🏽‍♀️ja mam poslednu dobu napr problemy s mykozami cize som si ista ze tam
je aj problem treba telo poriadne precistit

livi23
27. nov 2019

Ahojte , roky som s tým mala obrovské problémy. Sem tam prejavy poľavili, inokedy to bolo doslova peklo. Svrbenie hlavy do zbláznenia, "sneh" všade okolo, vypadávanie vlasov, potom to striedali také veľké lupiny, akoby sa olupovala pokožka hlavy... Kamoška mojej kamošky (inak to nazvať neviem :D ) mi na jednej oslave len tak medzi rečou povedala, že si všimla, že mám podobný problém ako mala ona a že mi dá kontakt na jednu lekárku, ktorá sa tomu venuje. Vyšetrenie je bezplatné a priebieha v lekárniach vždy jeden deň v mesiaci, aspoň čo viem na celom východe SR určite a verím tomu, že aj na zvyšku Slovenska, len to robí iný lekár. Lekár Vám pomocou špeciálnej kamery ukáže, čo za sajrajt máte na hlave, u mňa aj kamarátky to bola pleseň. Je to úplne iný druh plesne ako poznáte a verte, že po návšteve leárky sa Vám vysvetlia aj mnohé iné problémy, ktoré Vám táto plesnička spôsobuje a Vy ani len netušíte, že to môže mať súvis.

Ona pracuje pre značku Vital. Najskôr som mala podozrenie, že je to len marketingový ťah, no bola som fakt zúfalá, tak som sa na to dala. Prípravky sú dosť drahé, no narozdiel od iných tieto naozaj pomôžu a ja môžem konečne povedať, že som zdravá a mám krásne vlasy, ktoré neustále dorastajú 🙂 Ja som tram po čase vzala aj našu zamestnankyňu(máme rodinnú firmu a ona je ako súčasť rodiny), ktorá sa mi priznala, že si niekedy aj poplače pre svoj problém. Mala vypadané "mapy" a bolo to naozaj hrozné. Chúďa nevedela ani ako to maskovať. Prešla si xy vyšetreniami, "odborníkmi" a utratila kopec peňazí, no nič nepomáhalo. Už ju len posielali na psychiatriu, že to bude psychosomatický problém...Nebol. Tieto výrobky pomohli aj jej a vlásky pekne dorastajú. Pokojne mi napíšte, kontakt radad posuniem, verím že pani doktorka poradí na koho sa obrátiť aj na zvyšku Sloveska.

pralinka86
27. nov 2019

https://ponio.sk/collections/sampuchy/products/...
Tento sampuch by mohol pomoct. Maju ich aj v roznych bio a bezobalovych obchodoch
Ak chces niečo menej prirodne, tak v lekarni vyrobky od skin cap

dadus_ka
27. nov 2019

Mam to iste, cca po 8m po porode to zacalo a tiez nic nepomaha ☹️