Odporúčate očkovanie proti rakovine krčka maternice?

zukuvi
19. dec 2012

ahoj žienky. chcem sa s vami poradit, bola ste už niektorá z vás očkovaná proti rakovine krčka maternice? odporúčate mi to? doktor mi to odporúča kedže som už raz bola operovaná - krček (2mes. po porode) a chodím pravidelne na onkocytologické stery, ale stále s malou dušičkou... teraz je na vakcíny do konca januára 40% zľava tak sa rozhodujem, (po zľave je to stále 190€!) takže asi obetujem 1 materskú.... čo si o tom myslíte? mala by som sa dať zaočkovať? u nás v rodine už boli nejaké rakoviny, a po tejto skúsenosti mi nie je všetko jedno:( dakujem za názory rady...

eaka
19. dec 2012

Nepýtaj sa žien, či Ti to odporúčajú. Zisti si niečo o tom očkovaní. Prečítaj si štúdie. Prečítaj si napríklad hlásenia nežiadúcich vedľajších účinkov z usa (tam ich totiž to aj zapisujú). Zisti si, aké riziká toto očkovanie obnáša a čo Ti na oplátku ponúka, pretože ochrana pred rakovinou to nie je..
Materskú a ani 1 jediné euro by som na to neobetovala...

zamilovana
19. dec 2012

Ja som sa dala, nebudem to tu obhajovať, ani presadzovať, ale určite byť tebou, tak sa nerozhodujem na základe informácií od ludí z fora... máš určite genetické predpoklady, niečo v tomto smere aj za sebou, teda je tam nejaký predpoklad, treba sa poradiť s odborníkmi, čo ti odporúčajú, na niečo študovali medicínu... Lekár je od niečoho lekárom, a nie každý môže radiť v úplne všetkom.... každá sme iný prípad, nikto tu do tvojej diagnozy nevidí tak ako tvoj lekár.

jardu
19. dec 2012

Treba si zistit aj z inych zdrojov, proti su napr na slobodavockovani.sk, sice dost radikalne, ale za precitanie nazorov ze preco nie to stoji. Viem ze v usa alebo uk su aj stranky priamo proti tymto vakcinam, aj ked lekarsky im nikto nepotvrdil suvislost so zhorsenym zdrav stavom a podobne. Priamo radit neviem, len dat do pozornosti aj taketo zdroje.

hradnapani
19. dec 2012

rozhodnut sa musis sama, ale je dobre si nastudovat o tom nieco a vela sa lekarov pytat. Ja som sa nedala, napriklad aj po precitani tohto rozhovoru http://www.vitalia.cz/clanky/jsou-vakciny-proti...

acer11
19. dec 2012

áááno,samozrejme,treba a aj proti naivite 😀

abbey1
19. dec 2012

Mne to neodporúčali viacerí gynekológovia a ani onkológovia. Teda informovala som sa pre svoju neter, ale žiadne plus nikto neuviedol. nepresviedčam ťa, len uvádzam fakty od lekárov, ktorým dôverujem, keďže sú mi blízky. Jeden gynekológ dokonca potvrdil, že u jeho pacientky následne po tomto očkovaní bol nález práve s jedným z očkovaných druhov.
Naozaj sa dobre poraď s viacerými gynekológmi, ale hlavne s onkológmi.

zuzuj
19. dec 2012

Ja som proti navyše očkovaniam....podla mna nie su dostatočne dlhé štúdie aj malý počet na práve toto očkovanie.
A okrem toho nie je to očkovanie už zbytočne?...Máš potvrdené, že si už HPV virus dávno neprekonala??...ved sexuálne si aktívna ,..
Najskor by som sa dala vobec vyšetriť a potom zaočkovať....bežne to gynekologovia nevyšetruju.....aj ked už v súč. dobe viac..

galaxy
20. dec 2012

Ahoj ja zaočkovaná som. Ale počula som,že to treba robiť ešte pred tým ako začneš intímne žiť. A po pôrode,že sa to ani neoplatí. Účinnosť 99% to má ževraj ešte pred týmto všetkým.

kubuliatko
20. dec 2012

Ja by som sa v ziadnom pripade nedala. a to ti hovorim ako zdravotnik

bojko77
20. dec 2012

Ja som tiez ockovana, odporucala mi to onkogynekologicka po konizacii krcka maternice.

sisaha
20. dec 2012

ak si inak zdrava a vsetky ostatne testy mas dobre, t.zn. neliecis sa na nijaku vaznu chorobu a ockovanie si konzultovala s lekarom, tak by som sa dala.

nadka01
20. dec 2012

v žiadnom prípade neodporúčam. Neviem presne tú stránku, ale v USA po tomto očkovaní zomrelo kopec dievčatiek a iné mali obrovské problémy...

aduskatt
20. dec 2012

Treba si najst informacie a po ich precitani zdravym rozumom zvazit, ci ano, ci nie..........ci skutocne ide o dobro( sposobila smrt viacerym ludom, zamerne pisem ludom, lebo to boli aj chlapci), alebo o biznis- nukaju aj chlapcom v USA s odovodnenim, aby sa nenakazili pri oralnom sexe...........tak to asi hovori za vsetko...........prajem stastnu volbu pri rozhodovani

sorciera24
20. dec 2012

ze zlava na vakciny, ty brdo 😀 ...ja len tolko, ze ani keby mi za to zaplatili by som sa tymto sajrajtom ockovat nedala! 😎

ichbinich
20. dec 2012

Po prve, ockovanie proti rakovine to nie je... Je to ockovanie proti istemu druhu herpesu (ak sa nemylim), ktory _moze_ sposobit rakovinu. Ten virus ma vela ludi v sebe, bez toho, aby to vobec vedeli alebo aby sa prejavoval...
Tak isto, ako neexistuje ockovanie proti kliestom, len sa to tak ludovo nazyva. To je ockovanie proti druhu zapalu mozgovych blan, ktory prenasaju klieste...

Navyse, ak sa dobre pamatam, tak sa toto ockovanie odporuca pred zaciatkom intimneho zivota, ako tu uz bolo spomenute. Nezaoberala som sa takym pripadom, ako si ty, ze mas vlastne "predpoklady".

Moja svokra, ktora pracuje vo vyskume liekov proti rakovine a pozna vela odbornikov, mi povedala, ze to (pre mna) nema ziaden prinos, za sa tym nemusim zaoberat.

Nie som proti ockovaniu, ja na ockovania chodim aj davam ockovat syna. Ale na tvojom mieste by som si precitala viac, pripadne isla za inym lekarom pre jeho nazor. Nejde ani tak o vedlajsie nasledky, ale o prinos tohto ockovania v tvojom konkretnom pripade. Konecne rozhodnutie je na tebe...

radddus
20. dec 2012

kukni aj toto: http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...
osobne by som sa určite očkovať nedala... ale jasné... je to každého rozhodnutie.

something
20. dec 2012

Ja ockovanie mam, mala som pozitivne obed HPV a gynekolog mi to odporucal. A zatial som ziadne vedlajsie ucinky nepocitila.

careamell
20. dec 2012

Ja som raz našla túto štúdiu, tu na MK v téme o očkovaní a teda mám jasno:

http://www.naturalnews.com/037154_Gardasil_HPV_...

Preklad:

1) HPV samo o sebe nesposobuje rakovinu krcku maternice. Dokazy ukazuju, ze
sa musi jednat multi infekciu kombinaciou virusov a bakterii . napriklad
Chlamidie + HPV .
2) Hormonalna antikoncepcie a dalsie hormonalne lieky zvysuju sancu na HPV.
3) Nikdy nebolo dokazane,ze HPV vakcina zabranuje vzniku rakovinu krcku
maternice. Neexistuje ziadden vedecky dokaz ziadneho druhu.
4) Existuje okolo 100 kmenov HPV ..z ktorych len cca 15 prispieva k vzniku
rakoviny.
5) HPV vakciny obsahuju od 2 do 4 kmenov.
6) Studie ukazuju ,ze u ockovanych zien nepoklesol vyskyt rakoviny krcku
maternice . Studie ukazuju zvysenu odolnost voci kmenom vo vakcine , ale to
dovoluje dalsim byt dominantnejsimi.
7) Stranka CDC tvrdi ,ze ludsky imunitny system sa v 90% zbavi HPV virusu
sam bez akejkolvek vakcinacie.
8) Jeden z najvacsich faktorov na ziskanie HPV je fajcenie. Zeny -
fajciarky trpia 2.3 x castejsie na rakovinu krcku maternice ako zeny, ktore
nefajcia.
9) Strava je klucom. Vysoke davky B12 vit a kyseliny listovej sposobuju 79%
redukciu HPV infekcii . Vit C. kurkuma, quercelin a dalsie vyrazne
potlacaju moznost vzniku rakoviny.
10) Je dokazane ,ze kvalitna strava ma daleko vacsi efekt proti HPV ako
akakolvek vakcina.
11) Vsetky marketingove tvrdenia ohladom HPV vakciny su klamstvo.
12) Oficialne sa spaja HPV vakcina s cca. 100 umrtiami a 500 trvalymi
poskodeniami zdravia.
13) Toto su cisla s dobrovolneho nahlasovania . historia ukazuje , ze tento
druh nahlasovania pokryva cca 10% skutocneho mnozstva pripadov.
14) Rakovina krcku maternice je jedna z najzriedkavejsich foriem rakoviny .
15) Pocet ludi ktori bolo vazne poskodeny vakcinou sa vyrovna poctu ludi,
ktori zomreli na HPV.

gubcikova
20. dec 2012

mne bolo povedané že aj ked budeš očkovaní nezabráni sa tomu.môžeš to mať v tele niekoľko rokov predtým než to vypukne no očkovanie k tomu dopomôže

silvia2013
8. mar 2023

@kubuliatko si lekarka? Proti kovidu si zaockovana kolkokrat?

silvia2013
8. mar 2023

@careamell rakovina krcku maternice oatri po rakovine prsnika k najrozsirenejsim a ostatne su tiez bludy.