Odpadnutý necht na nohe

veeronika012
3. nov 2020

Ahojte prosím vás potrebujem poradiť . Po 2 mesiacoch mi odpadol nechet na nohe , drzi už len fakt na malilinkom kúsku (dva krát obujem ponožku podľa mna a je dole ) . Je to z ťažkej namáhavej túry. Nebolelo má to vôbec .. len sa bojom čo bude teraz nasledovať keď už odpadne , ako sa mám potom starať o ten prst ? Mám tam nosiť leukoplast ? Alebo práveže nie ?? :(

mima66
4. nov 2020

@veeronika012 mne sa pred pár rokmi stalo to isté, tiež po túre... Odpadol sám, keď som spala na návšteve na froté plachte :D Ja mám na malíčkoch nechtíky fakt mini, tak to nebolo extra vidieť. Neošetrovala som si to nijak špeciálne, narástol mi po čase nový nechet. ;)

andreatytler
4. nov 2020

@veeronika012 Hrozne fotky... az ma striasa. Ja neznasam ked su problemy s nechtami.
Akurat pred 3 dnami si nase babatko pustilo tazku hracku z ruk rovno na necht na palci a kedze ta hracka dopadla na hranu, tak ho to zranilo, ze mu vytorilo krvavu podliatinu pod nechto a potom sa mu kozka pukla a krvacal spod nechta. Skoro ma slak trafil. Ale o 15 minut uz s usmevom behal, tak som nestresovala. Volala som doktorovi na druhy den co mame robit ak ten necht zacnie zliezat, a on povedal ze to je v pohode. Ze ak zlezie, nebude to boliet (presne ako teba) a ze potom narastie novy necht. Kedze syn tam mal otvorenu ranu, odporucil antibakterialnu mast asi na tyzden.
Takze ty sa nemusis stresovat ani to nijak neosetrovat, len cakat na novy necht. Kde ste boli na ture?

marcellka32
4. nov 2020

Daj to dole a nezalepuj, necht dorastie

veeronika012
autor
4. nov 2020

@andreatytler na Kriváni 😃

karpina
4. nov 2020

Pod ním mas pravdepodobne už narastený novy.... Ked hovoríš 2 mesiace, tak aspoň polku noveho.