Ahoj baby nevedela som kam mam dat tu to otazku tak pisem sem potrebujem poradit . Dnes sma sa zabavali s muzom chytil ma pod krk so srandy a ja som odpadla do bezvedomia na niekolko minut , buchla som si hlavu oblasti spanku , mala som pri zobudeni silny tlak v hlave v oblasti spankov potom to preslo , teraz ma zacala boliet hlava oblasti spanku ten co som si buchla citim tam tlak a opuchlo mi to , chcem sa spytat ci mam ist na pohotovst alebo to prejde inak mi nic nieje dakujem za odpoved
@monciky heh ze kolko moze stlacit malo ma chytil :D potom som mala jeho ani by ma nenapadlo ze odpadnem :D
To bol zvlastny stisk ze si sneho odpadla hmmm na pohotovosti by tomu ani neuverili ze to bolo vramci srandy
@kvietok227
tak bud rada, ze to nedopadlo horsie
@kvietok227 ? povedz pravdu, ze to nebolo zo srandy ..ja mam 31 ale este ma nikdy nikto zo srandy ani mimo nej nechitil pod krk... takze s pravdou von
nie, nemusis, ale nerob uz take srandy
@kvietok227 a viem , ze to nebolo zo srandy, po prve lebo normalneho chlapa take nenapadne a po druhe, tak by sa z toho pokakal , ze by ta uz davno zobral k lekarovi...kedze to je nasilie tak radcej nechces k lekarovi....ale na tvojom mieste by som isla a udala ho
@kvietok227 mne raz zo " srandy potiahli krk a odvety mam zaseknuty nerv" hoci prisaham , ze to robil "jemne" ale s muzkou silou...aj som si hla u udrela , ked som padala po facke pod stol..ale to som sa nastastie neudrela...ked si odpadla kludne to moze by vazne i nemuse radcej zajdi k lekarovy...
@kvietok227 nelutuj ho
@kvietok227 moze to byt aj krvna zrazenina v mozgu , ked mas tlak tak by som si na tvojom mieste nesla lahnut ..rychlo na pohotovost
chod na pohotovost
na bezne chytenie popod krk sa neodpadava...takze bud nebolo bezne alebo si troll.
@kvietok227 sorry, zo srandy sa nezabíja.
Ahoj, neviem, ale mas cudneho priatela, ktoreho by som sa dost bala, tak ja by som na tvojom mieste utekala na pohotovost a potom by som utekala aj od priatela
Choď na pohotovosť! Ostatné nekomentujem...
Jednoznacne pohotovost.Tiez nekomentujem ostatne...
@kvietok227 tiež by som vyhladala lekara. Len tak pre info na krku je taky bod, ktory ked sa stlačí tak moze dojst k omdletiu, vola sa to regulačne tepnove teliesko a je na bočnej strane krku....je mozné ze proste ,,chlapec to vyhmátol,, a stlačil presne to a ty si omdlela....
No sranda to nepride ani mne.... Zo srandy sa neodpadava..... Ty vies ako to v skutocnosti bolo a ak to chces ututlat je to tvoja vec...... No sranda vyzera inac😀
@kvietok227 tak kazdy ma inu formu srandy ale mne toto nepride ako sranda. Chod k lekarovi urcite
@kvietok227 A on tych niekolko minut akoze co robil,pozeral sa na teba ako tam lezis?je zvlastne,ze uz ani neodpovedas,ze by baby mali pravdu?
Cim skor dat skontrolovat dedko si buchol takto hlavu spadol na kupku nic mu nebolo len ho pobolievala trochu no nakoniec mu v hodine 12tej zistili zrazeninu v hlave a bil na are a kedze nesiel hned lebo si myslel ze ved to prejde je to z buchnutia bol nakoniec v ohrozreni zivota no stRich ludi tazko donutis ist hned.... A byly svagor ten po buchnuti hlavy a neliecenich komplikaciach oslepol takze nezanedbavat.
V experimente, kde sa skúšali štyri škrtiace techniky ( nebolo uvedené aké typy ) sa zistilo, že aj pri malom vynaložení sily môže prísť k porušeniu toku krvi v krčných tepnách / latinský názov pre jednu tepnu je - arteria carotis communis / ako aj v stavcových tepnách- arteria verbtebralis / obe sú párové a tieto 4 tepny zabezpečujú prívod krvi do mozgu obr. 1,2 /. Pri takýchto technikách sa opakovane do 15 sekúnd stratili obranné schopnosti. Postupujúci nedostatok kyslíka vedie k ochabovaniu dýchacích pohybov a činnosti srdca, zníženiu tlaku krvi, poruchám srdcového rytmu a nakoniec k zástave dychu a srdcovej činnosti.
Celkový obraz priebehu dusenia
závisí okrem techniky aj na rýchlosti, ktorou dusenie prebieha. Môžeme v jeho priebehu rozlíšiť štyri štádiá:
1.Štádium dusenia. Dochádza k dušnosti hlavne pri nádychu, u človeka sa prehlbuje dýchanie a začína namáhavo dýchať. Pulz sa zrýchľuje, stúpa krvný tlak. Postihnutý trpí strachom zo smrti, úzkosťou, nedostatkom vzduchu. Ak nepríde k zvýšeniu oxidu uhličitého v krvi, tieto alarmujúce príznaky nevznikajú, ale môže byť eufória. Toto štádium trvá podľa niektorých údajov asi 25- 50 sekúnd.
2. Štádium kŕčov a následne bezvedomia. Tu vznikajú hlavne problémy s výdychom, nastupujú svalové kŕče, klesá krvný tlak, spomaľuje sa pulz, nastupuje modré sfarbenie tváre- cyanóza, následne bezvedomie.
3. Štádium zástavy dychu. Najskôr je dýchanie nepravidelné až dôjde k jeho úplnej zástave. Zrenice sa rozširujú a nastupuje hlboké bezvedomie.
4. Štádium terminálnych / posledných / dychov.
...tato srandicka mohla skoncit fatalne!
Pani alebo slecna, koľko máte rokov?... Okamžite musíte ísť na pohotovosť!.... Aj ked ste teraz sa cítite dobre, to neznamená ze tam v hlave je vsetko vporiadku, mohol to byt otras mozku pri spadnutí aj nieco horšie... Len odborne vyšetrenie ukáže ako ste na tom... Ostatne udalosti (ako píšu tu iné baby) radšej nekomentujem, teraz je prvorade vese zdravie!...
@kvietok227 a nevola sa nahodou ta zabava ktoru ste mali vcera doma domace nasilie?
@kvietok227 hlavne sa za to nehamby..komenty typu "ostatne komentovat nebudem " ako by stim nikto skusenost nemal .alebo ako keby to bolo nieco co sa nemoze stat iba tak hocikomu ignoruj...je kopa takych chlapov , treba sa ich zbavit cim skor..nikdy sa nezmenia , kedze maju zle nastavene nieco v mozgu pri takom budes stale iba nula...ak ta tvoja vlastna skusenost este nepresvedcila tak potom neviem..skus sa zdoverit kamaratke ci niekomu blizkemu co ti poradia, mozno ti vedia pomoct
Bola to sranda len si neuvedomil z3 ma asik zle chytil , ved tych 5 sekund skoro zosalel ci som v poriadku , nepadlo som s velkej vysky povedal ze som padla na kolena a potom na hlavu prisaham ze ma nebije ani ine veci , je to milujuci manzel a nikdy by mi neublizil , len si neuvedomil svoju silu a chytil ma uo zadu s rukou nie ze mi skrtil s predu len mi chytil a odpadla som , idem zajtra zavolat doktorke objednat sa na vysetrenia , nemusite sa bat heh kokos rpbite s manzela nejakeho nasilnika
@kvietok227 tak mne to ako sranda nepride, ale ako vidim u kazdeho iny zvyk..
Tak ma pri citani napada ze ako sa vola ta sexualna praktika pri ktorej sa partner dusi? Zeby islo o spestrenie?
Ja napriklad plnohodnotne dycham len jednou nosnou dierkou a pri akomkolvek obmedzeni prisunu kyslika jednam instintivne. Som na to skutocne citliva tak si neviem predstavit ze sa 15 sekund s kludim anglicana dusim a moje telo sa ani nebrani.
V uvode zakladatelka pise ze bola v bezvedomi niekolko minut. Moja sestra v puberte casto odpadavala. Nedokrvoval sa jej mozog no v bezvedomi bola vzdy len par sekund..... niekolkominutove bezvedomie je podozrive
si neviem predstavit, akoby ma niekto zo srandy chytil pod krk...