Stalo sa vám niekedy, že ste odmietli niečo (ďalšie vyšetrenie alebo hneď úkon v ambulancii) u lekára alebo v nemocnici?
Ak sa tak stalo z akého dôvodu to bolo ? A ako reagoval lekar ?
Zubar mi chcel vytrhnúť zub. Nesúhlasila som. Išla som k inému. Ten mi ho zachránil, hoci to bolo dosť finančne náročné
Áno. Na nález lekár napísal že pacient odmietol úkon.
Áno odmietla som kyretaz chchela som dať šancu samocisteniu ..nakoniec som na kyretazi skončila o 6 týždňov neskôr.
Odmietnuť sa môže všetko - vyšetrenie , rôzne odbery, hospitalizácia, prevoz sanitkou /záchrankou. Lekár je povinný oboznámiť človeka s nasledkami, keď niečo odmietne aby si bol pacient vedomí, čo ho čaká (progres ochorenia, zhoršenie stavu atď)
áno, keď som bola tehotná, lekár vypísal lajstro na 3 strany, ktoré som podpísala a keďže bol manžel v čakárni, tak zavolal na podpis aj jeho. urobil všetko preto, aby ma presvedčil, bol z toho/zo mňa nešťastný, pamätal si ma aj o rok keď som prišla na preventívku, hneď sa pýtal, či všetko dopadlo v poriadku 🙂
Jasne, nemusis so vsetkym suhlasit co ti lekar naordinuje. Staci podpisat papier, ze s tym nesuhlasis.
Odmietla som prepichnutie nosa ... nevidela som na to dôvod,vedela som,že to zvládnem aj bez toho...
Môže lekár/zdravotnicky personál aj donútiť pacienta k vyšetreniu či odberu?. Ako je potom možné, že pútajú ruky v nemocnici pri infuzii? Veď človek s tým asi nesúhlasí.
Rozdiel je v tom, že pacient pri hospitalizácii podpisuje súhlas s liečbou a ta zahŕňa infúzie a všetko podobne, čiže v tom momente ako to popíše, súhlasí s vyšetreniami, odbermi a pod. A fixuju sa ruky aj delirantom ktori su agresívni, ľuďom ktorí su nepokojní a mohli by sebe alebo personálu ublížiť a tak ďalej
Ide ti aj o nejaku konkretnu situaciu alebo je toto opat raz diskusia na rozputanie hadok o tom ako su lekari a cely nas zdravotnicky system strasny a mame sa vsetci liecit prirodnou medicinou?
@lenka188 zas nefantarizuj a nenamýšľaj si. Zdravotníctvo je také aké je, každý má nejakú skúsenosť dobrú či zlú. O to tu ale nejde a nikde nič v tejto diskusii nie je o tom ani zmienka kydania na lekárov a odkázanie na prírodnú medicínu.
Nikde v diskusii nie je ani napisane, o co kontretne ti ide. V jednej otazke sa pytas, ci mozes odmietnit vysetrenie. Ked ti odpovedaju, ze mozes, tak sa zasa zacnes pytat preco ludom privazuju ruky. Tak by bolo vhodne napisat, o co ti ide a nebude priestor pre fantazirovanie a domyslanie si. A mozno dostanes aj odpovede relevantne k tvojmu problemu (ak nejaky je).
Môj odmietol "liečbu" od dr, ktorá do neho iba pchala drahé lieky, ktoré mu nepomáhali. Vypýtal si výmenný lístok k fyzioterapeutovi, začal cvičiť a už je fit. Doktorka zapísala odmietnutie liečby do karty a samozrejme bola zdutá, to je všetko ...
neodmietla, len som odmietla brať predpísané lieky /Prednison, statíny/
samozrejme že môžeš akékoľvek vyšetrenie odmietnuť....je už na lekárovi aby ti vysvetlil plusy a mínusy vyšetrenia či úkonu.....dôvod na odmietnutie môže byť rôzny - cez strach až po bolesť pri vyšetrení.....