Odmietnutie lekárskeho úkonu/vyšetrenia

8. jan 2022

Stalo sa vám niekedy, že ste odmietli niečo (ďalšie vyšetrenie alebo hneď úkon v ambulancii) u lekára alebo v nemocnici?
Ak sa tak stalo z akého dôvodu to bolo ? A ako reagoval lekar ?

mogaa
8. jan 2022

samozrejme že môžeš akékoľvek vyšetrenie odmietnuť....je už na lekárovi aby ti vysvetlil plusy a mínusy vyšetrenia či úkonu.....dôvod na odmietnutie môže byť rôzny - cez strach až po bolesť pri vyšetrení.....

pribinak
8. jan 2022

Zubar mi chcel vytrhnúť zub. Nesúhlasila som. Išla som k inému. Ten mi ho zachránil, hoci to bolo dosť finančne náročné

macilaci
8. jan 2022

Áno. Na nález lekár napísal že pacient odmietol úkon.

larisa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dejna_
8. jan 2022

Áno odmietla som kyretaz chchela som dať šancu samocisteniu ..nakoniec som na kyretazi skončila o 6 týždňov neskôr.

nykkushka
8. jan 2022

Odmietnuť sa môže všetko - vyšetrenie , rôzne odbery, hospitalizácia, prevoz sanitkou /záchrankou. Lekár je povinný oboznámiť človeka s nasledkami, keď niečo odmietne aby si bol pacient vedomí, čo ho čaká (progres ochorenia, zhoršenie stavu atď)

zuzanka.zuzu
8. jan 2022

áno, keď som bola tehotná, lekár vypísal lajstro na 3 strany, ktoré som podpísala a keďže bol manžel v čakárni, tak zavolal na podpis aj jeho. urobil všetko preto, aby ma presvedčil, bol z toho/zo mňa nešťastný, pamätal si ma aj o rok keď som prišla na preventívku, hneď sa pýtal, či všetko dopadlo v poriadku 🙂

cimage
8. jan 2022

Jasne, nemusis so vsetkym suhlasit co ti lekar naordinuje. Staci podpisat papier, ze s tym nesuhlasis.

lilyianka
8. jan 2022

Odmietla som prepichnutie nosa ... nevidela som na to dôvod,vedela som,že to zvládnem aj bez toho...

autor
9. jan 2022

Môže lekár/zdravotnicky personál aj donútiť pacienta k vyšetreniu či odberu?. Ako je potom možné, že pútajú ruky v nemocnici pri infuzii? Veď človek s tým asi nesúhlasí.

nykkushka
9. jan 2022

Rozdiel je v tom, že pacient pri hospitalizácii podpisuje súhlas s liečbou a ta zahŕňa infúzie a všetko podobne, čiže v tom momente ako to popíše, súhlasí s vyšetreniami, odbermi a pod. A fixuju sa ruky aj delirantom ktori su agresívni, ľuďom ktorí su nepokojní a mohli by sebe alebo personálu ublížiť a tak ďalej

lenka188
9. jan 2022

Ide ti aj o nejaku konkretnu situaciu alebo je toto opat raz diskusia na rozputanie hadok o tom ako su lekari a cely nas zdravotnicky system strasny a mame sa vsetci liecit prirodnou medicinou?

autor
9. jan 2022

@lenka188 zas nefantarizuj a nenamýšľaj si. Zdravotníctvo je také aké je, každý má nejakú skúsenosť dobrú či zlú. O to tu ale nejde a nikde nič v tejto diskusii nie je o tom ani zmienka kydania na lekárov a odkázanie na prírodnú medicínu.

lenka188
9. jan 2022

Nikde v diskusii nie je ani napisane, o co kontretne ti ide. V jednej otazke sa pytas, ci mozes odmietnit vysetrenie. Ked ti odpovedaju, ze mozes, tak sa zasa zacnes pytat preco ludom privazuju ruky. Tak by bolo vhodne napisat, o co ti ide a nebude priestor pre fantazirovanie a domyslanie si. A mozno dostanes aj odpovede relevantne k tvojmu problemu (ak nejaky je).

lucka114
9. jan 2022

Môj odmietol "liečbu" od dr, ktorá do neho iba pchala drahé lieky, ktoré mu nepomáhali. Vypýtal si výmenný lístok k fyzioterapeutovi, začal cvičiť a už je fit. Doktorka zapísala odmietnutie liečby do karty a samozrejme bola zdutá, to je všetko ...

sssss123
9. jan 2022

neodmietla, len som odmietla brať predpísané lieky /Prednison, statíny/