Odmietli ste na gastre hadicu do žalúdka?

14. júl 2021

Zdravím boli ste na gastro a odmietli ste hadicu do žalúdka ? Ak áno aký ste povedali dôvod ? Mám ísť na kontrolu po helibakterovi

elenka74
14. júl 2021

Nechcem poučovať, ale radšej si vypýtať nejakú injekciu na upokojenie, ako odmietnuť vyšetrenie.

unicornlady
14. júl 2021

Niekde sa dá aj zaplatiť si uspanie

ckocka
14. júl 2021

Možeš odmietnuť akékolvek vyšetrenie či liečbu bez udávania dovodu.

dzina007
14. júl 2021

Odmietnuť môžeš. Ale vypočuješ si od lekára že na čo potom na gastro vlastne chodíš. Keďže bez hadice ti nevie posúdiť či tam nemáš nejaké vredy po helikobakterovi

sara07
14. júl 2021

@dzina007 dobre a ked nebola na svete hadica ako sa liečilo ???????? nemôžu proste rešpektovat a zvolit postup ako predtým
ja ako nechápem ked ti zadru že si povinna zniest bolest pri vyšetreni , ja znesiem toho dost ale začínam mat proste hranice tiež

suge
14. júl 2021

Nie, neodmietla. Bolo mi zle a potrebovala som zistiť, čo je vo veci, aby mi bolo lepšie.

autor
14. júl 2021

Áno jasne chápem ja som si len myslela že po helibakterovi my dá len nejaké lieky na doliečenie aj bez hadice .. . Ale zas radcej vydržím 5 minút ako celý mesiac bolesti.

klip0
14. júl 2021

Vedia dať oblbovak a vedia ťa aj uspať ak tak

matkahelka
14. júl 2021

@sara07 kym neexistovala "endoskopia", umierali ludia na rakovinu zaludka. vdaka pokroku mediciny sa vedia vredy a ine ochorenie zaludka vcas diagnostikovat a liecit.
autorka- helicobakter sa malokedy vylieci po prvej davke atb, casto je nutne repete liecby, preto sa robia kontrolne endoskopie. ak mas s tym problem, povedz to gastroenterologovi, existuje moznost ciastocnej, ci celkovej narkozy.

dzina007
14. júl 2021

@sara07 ved liecia ju. lieky jej dali ale odkontrolovat nemaju uz ako ci boli ucinne a vredy nema.
su tam moznosti ako oblbovak, narkoza, a podobne.

surama
14. júl 2021

Nie je to sice spravne, ale ja som na prvom vysetreni tiez dostala hadicku a potom, ked som mala ist na kontrolu, tak som uz nesla. Lenze ja som isla na gastro s tym, ze ci nemam nieco s travenim, ze mam hrozne akne. Ale realne som nepocitovala ziadne problemy, to som len skusala rozne oblasti, lebo kozny mi nevedel pomoct. Dal mi hadicku...to, ze to bolo hrozne ani nehovorim, ale ide o to, ze ta hadica bola brutal hruba a vobec nevyzerala ako sterilna...proste fuj vsetko stare skarede, pomaly, ze len tak na kolene jak sa hovori mi nerobil vysetrenie...takze mna toto odradilo od dalsej hadicky. Udajne mi zistitl helikobaktera, aj ked ja som ziadne problemy nemala a dal mi 3 antibiotika, z ktorych mi bolo brutalne zle, mala som krce..masaker. Tak som si kupila mastichu a tu som vybrala a viac ma tam nevidel.

Ale vravim, ze nebol to spravny postup a keby som mala naozaj problemy s travenim, tak by som isla radsej k sukromnikovi, riesila to dalej a podstupila by som, co bolo treba.

sara07
14. júl 2021

@surama ved práve toto že to beru tak že máš proste vydržat a zniest sa to berie ako štandart

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vroni
14. júl 2021

Nechápem, že hrubá hadica a "niekde vedia aj dat" niečo na utlmenie.... Chodila som na gastro, ta hadica nemala ani hrúbku malička a utlmovak som dostávala úplne automaticky. A to ešte na mňa pozerali ako na masochistickeho idiota, že som nechcela uspať (po uspavani sa nesmie 24 h šoférovať a to som si nemohla dovoliť). Takže si treba vybrať lekára a nie mäsiara a nie je to nič hrozné. Lekár bol obyčajný, štátny, nie súkromný.

elenka74
14. júl 2021

@vroni Žiaľ, nie všade dávajú lekári injekcie na utlmenie, ešte aj kolonoskopie robia mnohí len tak, pri plnom vedomí. 😒

dzina007
14. júl 2021

@vroni zalezi od kliniky a toho ake maju zmluvy s poistovnami.
u nas napriklad narkozu neponukali pri kolonoskopii tak som bola na klinike v BB kde ta moznost je ale stala ma teda 120e lebo poistovna im to nepreplaca. iba ak zo zdrav. dovodov. ale ako lekar povedal dobre ze som bola v narkoze inak by nevysetril nic a nabuduce uz budem mat narkozu hradenu lebo bez nej to nedam - nieje moznost ma vysetrit.

hadice na gastro su tiez dva typy. klasicka a ultratenka. zalezi od vybavenia.

kazdopadne je to o tom ze clovek ak chce a ma tu namahu tak si najde recenzie a vyberie toho spravneho

jaskolka
14. júl 2021

@sara07 obvykle sa neliecilo nijako, alebo sa hádzali "od oka" nejaké lieky, ak vôbec boli, lebo napríklad ATB nie sú extra dlho známe a dovtedy ľudia bud trpeli, alebo zomierali aj na banálne choroby.Alebo sa pouzivali doslova šialene metódy, oproti ktorým je tenucka gastroskopicka hadička nič.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surama
14. júl 2021

@vroni No ved to je prave o tom, ze nie vsade to tak robia. Ja som dosla tam a nedostala som nic, len som si lahla na bok a hadica, ktoru do mna narval mala hrubku asi 1cm a potom do nej daval nejaky drotik alebo co to bolo a s tym mi vlastne urobil odber zo zaludka a tenkeho creva. Preto vravim, ze ak by som skutocne mala vazne problemy, tak si radsej zaplatim sukromnika a nech to urobi tak, ako sa v 21. storoci patri.

vroni
14. júl 2021

@elenka74, @dzina007, preto hovorím, že si treba vybrať lekára a nie mäsiara.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sara07
14. júl 2021

@elizabet173 uprimne pokial si nejak extra nechodila po lekaroch tak ano, máš na to sily ale ak beháš často a dlho tak tým umerne sa ti chce nejaku bolest alebo niečo podstupovat , všetko ma svoje hranice
napr môj starky to doslova vzdal , odmietal dalej terapie a bolest , bola som z mála čo to chápali , došiel do toho štadia že už ani motivacia nič nezaberalo nič

sara07
14. júl 2021

@jaskolka od oka , no to mi silne pripomenulo kamošku min rok, preventivka na stole, KO riadny všetko , zápal ako prasa a aj tak to zbagatelizovala a zle dala dg, dalšia mudr len pozerala ako puk že ak má niekto takéto dáta tak už dávno mohla byt vyliečená nie sa dva tyždne trapit + stav taky že prišla doslova v poslednej chvili
tak mi povedz ako sa od oka lieči teraz ,vela záleži kto tie dáta čita

sara07
14. júl 2021

@elizabet173 však si tu prečitaj čo píšu baby napr vroni, že sa to berie však vydržiš nie znesieš nie
o tom to je že by ti aspon mali povedat je možnost narkozy, utlomvak atd a ak povieš nie je to NA tebe už potom ale nie rovno

sara07
14. júl 2021

@viestta je cielenejšia ale ked si prečitaš od vroni nebudem sa opakovat , nie je to isté
a niektoré veci je to smutné sa človek dozvie na konovi
ja som poukazovala na to že bud nech to robia ludsky , a aj to že máš moderné pristroje a dg pristroje ti nezaruči že je to spravne
od oka slepo sa aj teraz , však nemusíme chodit daleko

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sickynickyobsadene
14. júl 2021

@dzina007 a to ktorá je tá ultra tenká??😲

dzina007
14. júl 2021

@sickynickyobsadene ja neviem ani aku som mala ja... ale vraj ta ultra tenka ide aj cez nos a clovek sa tym vyhne daviacemu reflexu a sprejom na znecitlivenie. ale to som sa ja tiez len nedavno dozvedela ze je niekde aj taka moznost.
jedna baba nam prave posielala foto do podobnej diskusie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz