Odlupovanie zo zuba. Prosím rady a skúsenosti.

slobodovamagda
12. nov 2019

Dobrý deň. Rada by som počula, či ste riešili niečo podobné.
V detstve som nosila strojček na zuby. Keď mi pani zubárka dala strojček dolu, trocha mi zbrúsila dva predné zuby (asi sa jej zdali moje dva hryzáky veľké 😀).
Počas druhého tehotenstva sa mi oba predné zuby samé zbrúsili, opotrebovali. Postupne mi z nich odpadlo z obidvoch asi 3x2 milimetre, tak došikma.
Idem zubárovi s tým, že by som ich chcela dorobiť. Máte, prosím, podobnú skúsenosť, že by Vám zubár dorábal taký malý kúsok zuba? Je to len kúsok z každého, no pri úsmeve mi to prekáža z estetického hľadiska a už aj pri rozprávaní sa mi zdá, akoby som šušlala.
Ďakujem za všetky reakcie a skúsenosti 🙏

každého zuba je to len kúsok, ale ja

popolusska
12. nov 2019

Ahoj, ja som si v 14 rokoch pri zahryznuti nestastne odlomila cast zuba. Zubarka mi ho velmi pekne doplnila bielou hmotou. Len pri urcitom svetle bolo trochu vidiet, ze je dorobeny. Zial, po ca. 5 rokoch sa to zlomilo zas a preto som si dala urobit celu korunku. Vyzera omnoho krajsie a mam pokoj.

slobodovamagda
autor
12. nov 2019

Popolusska, ďakujem za príspevok 👍 niekde som čítala, že dorábajú zub len ak je zbruseny aspoň do polovice. Že také malé kúsky nerobia. Síce neviem prečo... V pondelok idem, tak sa nechám prekvapiť, čo mi povie 🧐🙂

popolusska
12. nov 2019

Mne dorobila velmi maly kusok na prednej zlomenej jednotke. No zial, ako som pisala, vydrzalo to 5 rokov. Uz som na to nemala nervy, s korunkou som ovela spokojnejsia.