Dnes som sa udrela a pritom sa mi odlomila polovica zo zubu. Konkrétne horné zuby 2jka. Čo robiť teraz? Dá sa to ešte zachrániť a dať nejako spraviť? Čo som pozerala tak implantáty stoja cez 500 eur na čo teraz nemám. Je aj niečo lacnejšie ? Alebo iná alternatíva? Ďakujem za odpovede
@lusyc stalo sa to vonku a nenašli sme to nikde...
Tak si zavolaj zubárovi, čo s tým. Vedia vymodelovat kúsok a nalepiť.
@lusyc neviete čo to stojí?
Ja som si v detstve takto vyrazila polku predného horného zubu, v tehotenstve sa mi zase zlomila polka dolného. Pravidelne roky si to chodím dorabat - niekedy mi korunky vydrží aj 5-6,7 rokov, niekedy sa mi stane že sa mi zlomí aj po pol roku (keď som asi zahryzla do tvrdého) ....ja platím tuším 35 e za tú korunku jednu ...nič hrozne a dorobia to pekne, není to vôbec poznat
Ak ti tam koren zostal, zubar ti to domodeluje. Mne sa tak zlomila predna jednotka. Stalo to okolo 70 euro pred 2 rokmi.
zubár ti to dorobí,ja som mala vykrivenú dvojku,a tak mi ju domodeloval,že normálne som čumela
Ja mam tak odlomenu polovicu dolného zuba, no koreň ostal, tak mi to zubárka normálne domodelovala ako keď robí plombu, a drží to v pohode už pár rokov...
@lenicka298
@rozculena
@0silvia0
@1mina
Dá sa to aj keď ten zub už nebol zdravý?
Ja som po endodoncii a zub tým, že je mŕtvy, nedrží. Doktorka mi ho už druhýkrát dorábala. Chystám sa ale dať si korunku, tá vyjde u mojej okolo 200. Ale to je individuálne. Dorobiť sa dá.
Ak je pod zubom zápal, tak je nutne ošetrenie kanálikov, čo bohužiaľ lacné nebude, potom je nutne zub ešte zub vystužiť skleneným časom a následne korunka. Cenovo min. 500€ spolu. Implantát stojí tak 1500€
Co to znamena ze nebol zdravy?
@0silvia0 že bol na ňom kaz
Mne sa tiež zlomil predný viac ako polka a bol mŕtvy dorobila ho stal okolo 50e
tak to neviem....ak ti bude ešte z tej polovičky niečo odvŕtavať.....v najhoršom ti urobí korunku
Zobrať odlomeny kúsok v mokrej vreckovke a ísť prilepiť k zubárovi. Hneď.