Odlomený kúsok zuba - čo s tým?

21. jan 2024

Ahojte, mám odlomenú časť dolnej stoličky. Mám to tak zrejme už hooodne dlho- zopár mesiacov, ale vobec o tom neviem. Som tehotná (6. mesiac) a posledné dni, keď žúvam žuvačku alebo jem orechy, tak pocítim sem tam také pichnutie v tom zube. Tento týždeň mám dohodnutý termín u zubára,má mi to urobiť. Neviete čo sa v takomto prípade robí? Ako sa postupuje? Dosť mám z toho stres, nechcela som podstupovať v tehotenstve zbytočne žiaden zubársky úkon a taktiež anestéziu. Rada by som sa psychicky pripravila, čo ma vôbec v takom prípade čaká. Lekár aj zubár ma ubezpečili, že je anestézia bezpečná. Ja sa aj napriek tomu dosť obávam. Ďakujem.

syslik81
21. jan 2024

lepsie urobit zub ako trpiet bolestou cele tehotenstvo... mozno nebude treba anestezia a opravi to bez nej .. doveruj zubarke

koniarova
21. jan 2024

V dnešnej dobe je už anestézia úplne bezpečná.

nikpa
21. jan 2024

Lekár aj zubár ta ubezpečili, že je to bezpečné a co chceš vlastne ešte tu riešit? Je XY žien ktoré boli tehotné u zubárov na rôznych ošetreniach a sú tu aj so svojimi deťmi. Ci si myslíš, že lekár aj zubár sú hlupáci a povedali ti to len tak lebo si chcú zobrat na svedomie ženu s dieťaťom kvôli zlomenému zubu?? Zapni mozog žena prosím ta 🙄

euka210
21. jan 2024

Mne sa odlomilo zo stolicky a normalne mi to dorobila plombou. Ziadna anesteza, tu len pri tahani zuba mne treba. A anesteza je lokalna, cize v pohode v tehu.

ullala
22. jan 2024

Lokalna anesteza je v poriadku v tehotenstve. On vie aku a kolko ti jej moze pichnut. A mozno to zvladnes bez injekcie. Pravdepodobne ti to bude vrtat a nasledne ti to zaplombuje.

danica2711
22. jan 2024

prepáč, len na odľahčenie - poraď sa s kapitánom Dankom, ten je najnovšie odborník aj na odlomený zub...