Ahojte, mám odlomenú časť dolnej stoličky. Mám to tak zrejme už hooodne dlho- zopár mesiacov, ale vobec o tom neviem. Som tehotná (6. mesiac) a posledné dni, keď žúvam žuvačku alebo jem orechy, tak pocítim sem tam také pichnutie v tom zube. Tento týždeň mám dohodnutý termín u zubára,má mi to urobiť. Neviete čo sa v takomto prípade robí? Ako sa postupuje? Dosť mám z toho stres, nechcela som podstupovať v tehotenstve zbytočne žiaden zubársky úkon a taktiež anestéziu. Rada by som sa psychicky pripravila, čo ma vôbec v takom prípade čaká. Lekár aj zubár ma ubezpečili, že je anestézia bezpečná. Ja sa aj napriek tomu dosť obávam. Ďakujem.
V dnešnej dobe je už anestézia úplne bezpečná.
Lekár aj zubár ta ubezpečili, že je to bezpečné a co chceš vlastne ešte tu riešit? Je XY žien ktoré boli tehotné u zubárov na rôznych ošetreniach a sú tu aj so svojimi deťmi. Ci si myslíš, že lekár aj zubár sú hlupáci a povedali ti to len tak lebo si chcú zobrat na svedomie ženu s dieťaťom kvôli zlomenému zubu?? Zapni mozog žena prosím ta 🙄
Mne sa odlomilo zo stolicky a normalne mi to dorobila plombou. Ziadna anesteza, tu len pri tahani zuba mne treba. A anesteza je lokalna, cize v pohode v tehu.
Lokalna anesteza je v poriadku v tehotenstve. On vie aku a kolko ti jej moze pichnut. A mozno to zvladnes bez injekcie. Pravdepodobne ti to bude vrtat a nasledne ti to zaplombuje.
prepáč, len na odľahčenie - poraď sa s kapitánom Dankom, ten je najnovšie odborník aj na odlomený zub...
lepsie urobit zub ako trpiet bolestou cele tehotenstvo... mozno nebude treba anestezia a opravi to bez nej .. doveruj zubarke