Ahojte, nervy mám neskutočné. Vo februári - marci (neviem presne) mi bola nasadená kovokeram. korunka taká zdvojená (na dva zuby ale prepojená). Stálo ma to celé do 1000€ a včera mi spadla. Lenže od septembra mám nového zubára. Čo teraz? Stalo sa to niektorej? Dá sa to reklamovať aj keď už nepatrím k tomu zubárovi, čo ju robil? Toľké peniaze vyhodené do luftu. A teraz mám okrem toho aj starosti s chorým synom. Keď sa kazí......Ďakujem za akúkoľvek radu ohľadom napr. reklamácie, postupu ďalšieho atď.
mne sa stalo presne toto iste. Prepojena dvojkoruna na dvoch zuboch. Odlepilo sa mi to asi 3-4 krát. Vždy mi to len zdarma nalepila späť. Takto to bolo asi 2 roky, Ale nikdy som na tých zuboch s tou dvojkorunkou nemala komfort. Odlepilo sa mi to niekolko krát a nakoniec pocas tehotenstva sa mi zrejme kvôli tomu zlemu prevedeniu pokazil pod korunkou zub, korunka isla dolu a dala mi vyrobit novu ako dve separatne, ciže nie spojene. Tie mi akoze dala zdarma Ale zacalovala som riadne za vyberanie nervu . Celé zle. Potom som od neja odišla. Podla mna to mala reklamovat cele a opravu zubu spravit zdarma. Ale ako sa dopatram pravdy. Takze mám dve separatne korunky a tie držia dobra. aj sa cítim v nich komfortne konečne po tolko "trápeí" . Ale odlepená korunka to sa može stat, zase ak to más urobené dobre a nalepia spat nemal by byt problem.
ja som si chcela dat robit korunky u jedneho zubara, ked som sa ho pytala na zaruku, povedal, ze podla zakona by mala byt, ale ze co sa bojim, ze ved to bude drzat. Ked som sa ho pytala este raz na zaruku povedal, ze dohodneme sa. No nie, nedohodneme. Raz ked je na to zaruka, nebudem sa s nim na nicom dohadovat. Este pred brusenim som od neho odisla a zuby mi doraba iny zubar.
@zuzina316 tiež som na to prišla, že nikdy viac taká dvojkorunka. Dám si spraviť dve separé ako ty. Len mám strach, či mi to uzná ako reklamáciu. Inak mám akoby zapálené ďasná a keď si poklopkám po tom zbrúsenom "zube" ma to bolí. Čiže možno aj nejaký zápal. Ale pred nasadením korunky mi vyplnal kanálik, čiže som mala oba riadne ošetrené. Len myslím, že tá korunka mi od začiatku nesedela, dostávalo sa mi pod ňu jedlo, keďže tie zostatky zuba neboli akoby celé uzavreté keďže korunka bola prepojená len zhora. Takže myslíš, že mi to uzná ako reklamáciu a nebudem platiť za nové? Aj keď k nemu už nepatrím? To je o to zložitejšie....
Ja som mala bolesť zuba pod korunkou. Nie je to ani plnohodnotný zbrúsený zub, len torzo a na to mi urobil korunku. Tú korunku mi dával dole zbíjačkou /samozrejme zubárskou/ a nedal mi ju dole. Musel ju prevŕtať a tak mi liečil koreň. Takže ma prekvapuje, že akými lepidlami máte lepené korunky, že vám padajú.
@pivonka6 No aj mňa. Môj muž chodí k obyčajnej zubárke lacnej a korunka mu drží a vraj ju lepila niečím bielym. Ja mám tú korunku zvnútra šedú, mne to pripadá ako cement alebo čo. A to som chodila k najdrahšiemu zubárovi v okolí. Všetko mi vždy spravil dobre ale toto teda nevyšlo......Ale teraz už aspon viem, že nikdy viac dvojkorunku. Ale na každý zub zvlášť.
Lenže ma na to ani neupozornil, že dvojkorunka je problematická. Kamoške to jej zubár povedal, len ja som to nevedela predtým.
A keď sa bude vyhýbať urobeniu novej, ako sa mám zachovať, resp. čím pohroziť?
Normalne ti ju nalepi nazad, hocaky zubar to urobi, nie je to nic narocne. Sediet to bude, ale chod cim skor, zuby sa hybu. Tak ci tak, mas to robene zastaralym sposobom, dnes sa uz korunky necementuju, ale "lepia" - tak sa pod korunku nedostava ziadne jedlo a ani dasna tym netrpia. Samozrejme zubari, ktori zaspali dobu, to cementuju nadalej, v takom pripade odporucam zobrat kartu a ist co najdalej. To, ze ti robil pred tym kanaliky, nic neznamena, podla toho popisu, nie je tvoj zubar nic extra a radsej by som zasla k niekomu, kto s tym aj vie robit. Je to narocny ukon a len titul nan nestaci.
@dorottka ja už ju nechcem takúto zdvojenú, tam sa mi jedlo dostávalo pretože mám z toho jedného zuba len polovičku, polka je vytrhnutá a to je chyba podľa mňa, ostáva tam priestor. Chcem každú spraviť zvlášť. A zubára už mám nového, ale reklamovať budem u toho, čo mi ju robil samozrejme. Len on je strašný ťahač penazí a špekulant. Chcel mi dať implantáty a keď som odmietla, 5 min. so mnou ani neprehovoril.
Ludia, spamatajte sa! Ked nie ste spokojni - chodte na konzultaciu minimalne k dalsim trom zubarom. Zhodnotte a vyberte si to najlepsie..
Ak Vam mozem odporucit - vyskusajte Madarsko. Mne urobili v Bratislave korunku a v Madarsku som sa dozvedela, ze je to iba vypln!!!! Sokujuce... Teraz putuje staznost k sukromnemu zubarovi, u ktoreho som zaplatila nemale peniaze.. Ak mi niekto vie poradit ako na staznosti v pripade sukromnej kliniky - budem vdacna......
Celkovo to madari zhodnotili ako amatersku pracu.. material je uplne lacny... korenove kanaliky su zle urobene, je tam zapal v tkanive.. V Ba vsak nikto nic na snimkoch nevidel..... Bratislavski zubari nech sa hanbia.. vraj vyplne su iba polatane a vobec nie pekne obrusene, aby neprecnievali.
Slovaci, nebudte hlupi a nenechajte sa ogabat! Naivita nie je choroba, ale diagnoza. Vsade naokolo su zubne zakroky lacnejsie, len na Slovensku Vas vyzmykaju a este Vam aj doriadia zuby....
Tento pribeh budem uverejnovat na svojich blogoch...... je sokujuci.... a samotni madarski zubari boli pobureni..... nech je vsak poucenim pre ostatnych...... skraatka - hladajte a skusajte..
Vela stastia vsetkyyym (-:
@tslobik podľa mna mas narok na opravu u povodneho zubara. Mne moja zubarka pred cca 2 tyzdnami nasadila korunky a mostik a povedala, ze je na to normálne zaruka 2 roky ako na vsetko...