Prosím Vás vie sa už odpoveď na otázku odkedy bude platiť karanténa pre tých ktorí sa odmietnú dať testovať? A v prípade že člen jednej domácnosti sa testovať dá no ďalší člen domácnosti nie? Môže otestovaný normálne fungovať a netestovaný karanténa? Alebo obaja?
Predpokladám, že keď budete spolu v jednej domácnosti, tak karanténa asi obaja. Ale tak, kto vie, nie je to celé domyslené .....
ešte ani Matovič netuší, treba počkať
@lucka_ke hlavne že už tento víkend má byť prvé veľké testovanie a on stále nevie odpovede na všetky otázky....
ako vo všetkom
Čo takto pozrieť tlačovku? Karanténa začína v pondelok po testovaní a končí v stredu večer ďalší týždeň. Ak sa jeden testovať dá a druhý nie, tak buď obaja v karanténe, alebo je možnosť, že si ten, kto odmietne testovanie dohodne ubytovanie v zariadení na to určenom - tie dajú presný zoznam .
pevne verím, že prezidentka bude mať dostatok rozumu
@lucka_ke , no... osobne nemám voči tomu vyhranený názor. Na jednej strane -áno, je to čiastočný zásah do práv človeka, ale na druhú stranu - ak to má mať význam, tak to bez tej karantény nepôjde. Takže osobne trošku váham, či v tomto prípade nie je právo spoločnosti nadradené právu jednotlivca.... Alebo chceme radšej celkový lockdown?
a čo takto sa radšej ísť otestovať ako špekulovať o karanténe? Ja keby sa tie testy dali kúpiť, tak sa pravidelne testujem sám a testujem aj zamestnancov. COVID je nebezpečná choroba, ktorú môžete nevedomky rozosievať na iných ľudí a niekoho z nich kvôli tomu zabiť. Môj osobný jediný problém je to, že ak na testovaní bude veľa ľudí naraz, vystavujem sa potenciálne riziku, že sa práve tam nakazím. Ale pevne verím, že majú dostatočný plán na to, aby sa také niečo nedialo.
@marseillefan , máš pravdu, Ale my napríklad doma máme situáciu, že síce my sa testovať pôjdeme, ale mladšia dcéra nie - je autistka a má viac ako 10 rokov, takže v karanténe pobudneme tak, či tak. Akože ak my vyjdeme pozitívne, tak dáme testovať aj ju, aby sme mali istotu, ale "preventívne" ju od toho uchránime. (viem, že je to len výter z nosa, ale ak nemusí, tak radšej volím tú karanténu s ňou. )
Treba počkať na blizsie info,síce pochybujem,že.hlava pomazana to má premyslene,ale tak snáď áno. My tiež čakáme na bližšie info, nakoľko nepôjdeme na testy. Druha vec je,že vás nemajú ako skontrolovať,ty môžeš byť doma v karantene (nútenej) a manžel môže chodit po vonku ,pretoze bude mať ten doklad,že bol na testovaní,ktorým by sa v prípade kontroly vonku preukázal,ale nikto s ním nepôjde domov zisťovať kto s ním žije a pod.....
jasné, že všetci neostanú doma, ale chaos to bude poriadny
predstav si, že máš robotnícku ubytovňu s o 100 ľuďmi, 20 nepôjdu - tým pádom by všetkých 100 ľudí malo ostať v karanténe? chaos
Na dosť veľa otázok odpovedal aj včera minister obrany v relácii Braňo zavocky naživo. Mne to prišlo celkom premyslené. Iné tlačovky ani spravy som nepozerala. Netuším ako je to s tou karanténou. Ale možno stojí za to si vypočuť aj tu reláciu a nejaké odpovede dostanete aj odtial.
My ideme celá rodina. Aj vzdialená. Asi okrem prababky, tá ísť nemusi pokiaľ som to správne pochopila.
mohli by chodiť testovať domov...neviem si predstaviť tam niekde čakať 20 minút na výsledok, kopec ľudí, každý nervozny, zima...
Ježiši Kriste, s prepáčením serte teraz na celého Matovica, ved ide o vás, o vašich blízkych, rodičov, kamarátov, či chcete na Dušičky navštíviť aj hroby tých, ktori tu ešte mohli pobudnúť zopár rokov naviac??? Co vám už všetkym načisto hrabe, jednu paličku v nose pre dobro iných neznesiete, ak nie, tak láskavo aspoň ostante doma!! Už mám dosť, stale len Matovic, no dobre ze ľudia na celom svete nemajú poznámku Lebo Matovic 🤦♀️ ak ste si nevšimli, tak ľudia umierajú na celom svete a lekári tiež a nechcem sa v dočasnej dobe dožiť toho, že sa môjmu decku niečo stane a nebude ho mat ani kto ošetriť, skúste sa pozrieť aj trosku ďalej, ako to bude, keď budu reálne umierať aj lekári a polovica bude v karanténe! Nad tým už nerozmýšľa nikto?
To ste takí sebci, ved teraz ide o dobro nás všetkých, tak prosím vás prestaňte sa všetci oháňať Matovicom
Je okolo toho strasne vela nezodpovedanych otazok, hlavne by ma zaujimalo ako zabezpecia dezinfekciu priestorov kde bude prebiehat testovanie, v akych casovych rozostupoch budu jednotlivi ludia chodit, dalsia vec je, ze vacsina volebnych miestnosti je na skolach, kde sa kvoli situacii nekonaju rodicovske, rodicia maju zakaz vstupovat do budovy skoly, ked pridu pre dieta cakat vonku a teraz im tam nazenieme xy ludi, pozitivnych, negativnych, bezpriznakovych, kaslajucich...dalej, chceme chranit rizikove skupiny, maju vyhradene hodiny na nakup a tiez ich teraz nazenieme na takuto "hromadnu" akciu, bude sa vyplnat niekolko roznych tlaciv, akych?v akych priestoroch?, kde sa bude cakat na vysledky? Ako zabezpecia, ze sa pri cakani nezgrupi viac ako 6 ludi....a dalsia neposledna vec, je to, ze to hodili na samospravy, ktore si maju zabezpecit dobrovolnikov na administrativu spojenu s testovanim...ja chodim do prace a domov, max. do obchodu, dodrziavam vsetky nariadenia, deti a manzel tiez, nemam ziadne priznaky...preco sa mam vystavit zvysenemu riziku nakazy. Ja v tomto testovani nevidim nejaky vyznam ale ked mi niekto logicky zodpovie na tieto otazky tak nad nim zacnem uvazovat
A ďalšia vec je akú bude mať testovanie výpovednú hodnotu, keď testovať sa odporúča až po uplynutí 5 dní od styku s nakazenou osobou. Ak sa nakazím v piatok, test to aj tak ešte nezachytí, ja budem negatívna, ale o pár dní už pozitívna ale bezpríznaková...a budem ďalej fungovať samozrejme pri dodržiavaní všetkých nariadení...
@laviedeluz bože ďakujem 👍👍👍
Zúčastniť