Ahojte, neviem, či sa v tom niekto vyzná. Chcem sa spýtať, či vyšetrenie moču na základe lakmusového papierika je dostačujúce. Nie je kvalitnejšie vyšetrenie moču chemicky? Navštevujem urologa a vždy mi vyšetruje moč len na základe lakmusového papierika. Chcem sa spýtať, keby som mala zvýšený cukor, odhalí to aj toto vyšetrenie? Dakujem
ahoj, ak mas obavy o zvysenu hladinu cukru v krvi, a nemas prave cestu k urologovi, mozes si nechat spravit meranie aj v lekarni, spolu s cholesterolom a tukmi. Vyhnes sa radam a mozes si to nechat zmerat ako casto chces.Tu som nasiel o tom video http://www.sunpharma.sk/poradna/video-vase-srdc...
kupila som si lakmusovy papierik,lebo som bola zvedava ci som prekyslena.No neviem ako to funguje,kedze po "ocikani" 😅 sa nic nezafarbilo.Tak som skusila dat do vody,ale tiez nic.Tak ako sa to ma robit????????? 😠
Ahoj, vysetrenie mocu chemicky sa vykonava lakmusovym papierikom, najcastejsie je to Pentaphanom. Ide o diagnostické prúžky na rozbor moču - pH, bielkovina, glukóza, ketóny, krv.
Na rozbor moču chemicky sú postačujúce. Inak sa to nerobí ani v labáku. Ak tam cukor je v moci, tak to vysetrenie odhali
Potom sa vyšetruje močový sediment, najprv sa scentrifuguje, potom sa pozoruje pod mikroskopom-a toto sa robi v labaku, alebo ak ma urolog centrifugu, moze robit sam... Kazdy urolog by mal mat centrifugu, nakolko to patri k zakladnej vybave uro.ambulancie.