Odhalené zubné krčky

20. okt 2021

Pekný večer prajem.
Baby stalo sa vám niekedy alebo niekomu blízkemu, že vám Zubar povedal, že máte odhalené zubné krčky? Môj muž bol dnes u zubára a zubár mu to povedal a nič viac k tomu sa nevyjadroval. Pridám sem aj foto, ak by sa niekto našiel kto to mal tak ako ste to riešili? Čo vám na to pomohlo? Dakujem

karhu
20. okt 2021

treba ist k zubarovi nech to opravi, ak nie ste spokojni s pristupom, treba najst ineho
..inak, na foto to vizera uz aj na kaz

kittykat22
20. okt 2021

musis zacat chodit pravidelne na dentalnu hygienu. Kefky by si mal puzivat makke curaprox a nezabudaj na solo kefku. ALe to vsetko ti povie dentalna hygienistka. Objednaj sa co najskor.

bara_borka
20. okt 2021

odporúčam návštevu dentálnej hygieny, kde ho o.i. naučia správnu techniku čistenia zubov. Potom si kúpiť zubnú pastu napr. Sensodyne alebo Elmex sensitive, umývať nimi zuby a večer pred spaním si zobrať na prst pastu množstvo ako hrášok a ponatierat odhalené krčky. Efekt by sa mal dostaviť do pár týždňov (menej citlivé zuby na studené). ak by nepomáhalo, dent hygienička vie takéto krčky zalakovat špeciálnym lakom. Ak nepomôže ani to, požiadať zubára o kompozitnu výplň na tieto miesta. Výplne však nemávajú až takú dlhú životnosť, radi odpadávajú, lámu sa na takýchto miestach.

kacena4
20. okt 2021

s tym uz nic nespravi je to zacuatok paradentozy ak ma len 2 zuby treba sa o ne starat ako pisu baby vyssie aby sa to rychlo nezhorsovali (ja mam tak takmer vsetky) 😒

klariska1
20. okt 2021

Nech si kúpi Elmex gél (nie zubnú pastu, ale gél), je taký menší ako zubná pasta, aj drahší, ale stojí to za to. Naniesť na zubnú kefku množstvo gélu vo veľkosti hrášku a raz za týždeň (najlepšie večer) s tým umyť zuby, zamerať sa hlavne na odhalené krčky. Potom ústa nevyplachovať, ale nechať pôsobiť (napr. cez noc). Krčky sa krásne zmineralizujú. To mi poradil zubár a funguje to najlepšie.

luccija
20. okt 2021

Dentálnu hygienu.. poisťovňa ju preplatí treba ísť... a na zapálené ďasná napíšem ráno pripravok

junovedievca
21. okt 2021

Je to odhaleny koren zuba,nie je kryty sklovinou,tym padom je nachylnejsi na to ,ze sa pokazi -zmäkne...preto ta dentalna hygiena kde ho nsucia ako sa o to starat viac. Ak ho to neboli,nema to citlive,tak to by nalo byt postacujuce. Ak to ma citlive a pripadne uz je to znaknute tak jasne oprava -plomba...ake ako bolo spomenute moze to odpadavat,pretoze je to miesto kde sa to horsie udrziava.moze sa urobit sekundarny kaz. Nemusi to byt v oravom zmysle parodontitida,ake ustup kosti vplyvom nadmerrneho tlaku,ci uz kefky akebo samotnych zubov (zatina alebo skripe,pripadne nema uz dobru artikulacii - pasovanie zubov do seba)

tncka
21. okt 2021

Treba to opravit,zaplombovat,ja mam tak skoro vsetky porobene,to bola zaabava🤣🙈

denie111
20. mar 2022

@klariska1 a ďasno sa stým stiahne naspäť dole a zahalí krcky?

evkagardian
24. feb 2024

@tncka a bolelo to plombovanie? Asi jedine s inkekciou