Odber vzorky z krčka maternice

jankap55
22. feb 2017

Ahojte. Potrebovala by som sa nieco opytat. Moj gyn. mi povedal ze mam prist na odber vzorky z krcka, lebo mi zistili HPV virus. Kedze mi to oznamoval telefonicky, nestihla som sa ani nic viac o tom zakroku opýtať, vraj to bude trvat zhruba 15 minut. Prosím vas mate s tym niekto skusenosti ze ako to prebieha? Ci to neboli? Mam z toho trosku obavy. Dakujem

nela1916
22. feb 2017

No mne čosik také kedysi prevádzali pod narkózou. Ale fakt straaašne dávno. Bola to jednodňová záležitosť a nemala som potom ani bolesti, hneď večer som išla domo va rovno na nákupy. 🙂 Nezdá sa mi, že by sa to robievalo ambulantne, ale jeden nikdy nevie.

jankap55
autor
22. feb 2017

@nela1916 lebo ze oni chcu zobrat iba vzorku a poslat na histologiu, a podla toho sa uvidi, ci ma poslu na konizaciu alebo nie

veronikaaa444
22. feb 2017

@jankap55 ahoj.mne brali vzorku bez anestezy v ambulancii u gynekologa.trvalo to len chvilku,citit,to bolo citit,ale ziadna strasna bolest to nebola. Potom som bola na tej konizacii,ta bola v celkovej narkoze,v nemocnici som si polezala 3 dni a potom dva tyzdne doma.

jankap55
autor
22. feb 2017

@veronikaaa444 dakujem

terezka1947
22. feb 2017

@nela1916 prosim ta,to sa da odobrat aj pod narkozou?

nela1916
22. feb 2017

@terezka1947 NO veruže dá! Ale to bolo naozaj osemsto rokov dozadu, nepamätám detaily, gyn. mi vtedy tvrdil, že bez narkózy by som to nedala. 🙂 ALe ono to s čímsi súviselo, reč bola o prekanceróznom štádiu, ehm, asi z toho odobrali trochu viac ako za bežných okolností, no viem ja? 🙂 Mala som tesne po dvadsiatke a trochu som sa v tom stratila.

terezka1947
22. feb 2017

@nela1916 pytam sa preto,lebo mala som nejake problemy a tiez sa to riesilo cez jemnu narkozu...a boli s tym velke vybavovacky-lebo poistovna
preto som sa pozastavila nad tym,ze aj ine zeny zrejma tiez maju podobne problemy

miminka327
22. feb 2017

To myslis tu vzorku co beru na kazdorocnej prehliadke?

mm2008
22. feb 2017

@terezka1947 ja by som tiež radšej pod narkózou.. mojej mame robili nejaké obdobné vyšetrenie bez narkozy že dá sa to prežiť, ale je to vraj nepríjemné... no ved počkám si na výsledky sterov..

ikonica
22. feb 2017

@miminka327 to je len ster z krcka to kazdorocne vusetrenie.. oni jej ale odstipnu tochu z toho krcka - vzorku... je to nieco ine....

lienkaviva
22. feb 2017

@jankap55 to je tak že ti urobil najprv ster z krčka - zistili že ho máš pozitívny na HPV virus a tak ti urobí ešte jeden len s tým že ti z neho vystikne vzorku a pošle na rozbor. Podľa výsledkov ti potom povie čo ďalej, či pôjdeš na konizaciu alebo nie. Ja som tak bola a nič strašné to nebolo len som trošku spinila pár dni

jankap55
autor
23. feb 2017

@lienkaviva dakujem. Ja sa bojim len toho, ze to bude boliet

nela1916
23. feb 2017

@terezka1947 Aha? Tak na mojej strane žiadne problémy administratívneho druhu, síce sa mi tým zákrokom dr. vyhrážal asi dva roky a prišlo naň asi v čase, keď krčok stále podľa jeho názoru nevyzeral celkom v poriadku a nepomohlo ani vypaľovanie. 🙂 Bola tam akási ranka či čo, keď tak nad tým rozmýšľam, neviem si spätne vybaviť, či vzorka bola len vzorkou, alebo z toho naozaj potreboval kus odrezať. 🙂 Každopádne išlo to na analýzu a bohvieaká tragédia z nej nevyplynula, asi nijaké prekancerózne štádium alebo tak. Napadá mi, že mohlo ísť o závažnejšiu záležitosť, takže poisťovňu nebolo treba až tak vehementne presviedčať, alebo mohli byť vo veci interné pravidlá konkrétnej poisťovne, alebo to bude tou kopou rokov, za ktoré sa určite pár vecí zmenilo.

lienkaviva
23. feb 2017

@jankap55 ale nie je to nič strašné, len stipnutie a je po tom. Zalezi aj od lekára, ja mám šikovného a podarilo sa mu to na 1x. Neboj sa zvládneš to 😉

jankap55
autor
23. feb 2017

@lienkaviva dakujem za podporu 🙂