Ak niekto rozumiete tymto vyskedkom, poradte mi, prosim. Pred nejakou dobou ma ustipla nejaka potvora, velmi mi to napuchlo, s bielym stredom a cervenym kruhom okolo. Liecene Doxyhexalom 3 tyzdne. Kozny na riadil kontrolny odber krvi u obvodnej. Dnes mi poslala vysledky. Mam sa s tym ponahlat na kozne? Priznam sa, ze ak to nie je urgentne, odlozim to na neskor, mam toho vela v praci. Obvodna cez telefon nekomunikuje 🤷♀️
@panelacikova tiez sa mi zdalo, ze na borelie je to negativne, ale tie herpeticke virusy maju vpravo omnoho vyssie ciselne udaje ako referencne hodnoty a je aj vedla nich +. Preto sa pytam...
@panelacikova tu to je lepsie vidiet
som len laik, ale podľa všetkého si nedávno prekonala tie vírus a máš na ne vytvorené protilátky. a borelioza vyzerá, že si nemala.
@simsalabim Ono totiž tie IgG ak sa nemýlim, tak sú prekonané hodnoty.. IgM sú akútne
@panelacikova ano, viem, ze IgM je akutna infekcia a IgG prekonana...CMV je cytomegalovirus a a VZV netusim aky herpeticky virus. Len chcem vediet, ci to mam riesit alebo to pocka, kym budem mat cas ist na kozne. A boreliozu ak som aj mala, asi dokonale znicil ten doxyhexal.
@simsalabim ja som mala tiež vysoké čísla na tie vírusy kedysi a nikto nič neriešil, takže snáď to nebude akútne... akože nemyslím si, že ak to treba riešiť, že ťa deň-dva zabije. tak skús zajtra znovu volať
Ahojte chcem sa spýtať už rok mám boleriozu no výsledky sú stále Img4.6 Igg 0.36 a moje telo je veľmi unavene.Dakujem
@marcelamlyn a čo ATB? brala si vôbec? ja keď som mala najhoršie obdobie, brala som mesiac do žily a 7 mesiacov peroral... a to 3-4 kombinácie ATB..
@panelacikova no áno viac druhov.no spôsobilo mi to artritídu ☹️
@marcelamlyn mimochodom, ja som tiež často a veľmi unavená. s borelkou bojujem od roku 2014 :( ono už nikdy nebudeš taká, ako predtým, bohužiaľ
@panelacikova ale prejdú aspoň tie stavy že nohy a ruky má začnú počúvať?Proste nedokážem mať veľkú záťaž ako som bola zvyknutá.
@marcelamlyn no na veľkú záťaž nie som zvyknutá už ani ja. ale ak vyslovene máš slabé ruky a nohy, odporúčam ešte neurológa, MR mozgu by bodla... pre istotu
@marcelamlyn ale keď si matne spomínam na tie časy, veru som mala aj nohy slabé aj ruky.. vlastne celá som bola hrozná :(
@panelacikova no ja chodím na reumatologiu,tam má sledujú.
@panelacikova len mám s toho strach.A viete mi povedať ako dlho to liečenie trvalo?a mali ste vysie odbery? teda hodnoty?
@marcelamlyn veď píšem, že mesiac ATB do žily /30 dní/ a potom ešte 7 mesiacov som lieky jedla. ale zabudla som dodať, že po tejto liečbe sa mi polepšilo neskutočne.. predtým som bola absolútna troska...
@panelacikova aha no ja nechápem mne prišli výsledky no že igm ide hore a a Igg ostáva rovnaké
A je to už presne rok
@marcelamlyn ale aké IgM? IgM-ká máš v rôznych ochoreniach. čo je napísané hneď vedľa IgM v laboratórnom teste? Lebo ja mám napríklad IgM borelioza momentálne akože negatívne, ale IgM imunity mám už dlhodobo vysoko nad limit, akoby moja imunita už roky bojovala s niečím, čo sa doteraz neodhalilo :(
@panelacikova pozitívne
Druhé negatívne
Borelióza negativna . To ďalšie sú IgG protilátky, znamená to, že si to v minulosti prekonala... Akútna infekcia sú pozitívne protilátky IgM.
VZV je varicella zooster vírus... Prekonala si v minulosti ovčie kiahne..
@marcelamlyn borelióza...
@tiddy111 áno to viem že bolerioza ja len nechápem prečo po liečbe ktors trvá rok sú výsledky takéto
@marcelamlyn Ahoj, trochu negatívny komentár -sorry- moja kamoška s boreliózou žije už omnoho dlhšie ako 1 rok a momentálne skusa nejakú 4. liečbu uz. Ja poznám len trochu jej príbeh a sem tam články, čo dáva na Facebooku o tom. Prečítaj si o lyme disease na nete.... Takých prípadov nájdeš vela 😕 doktori o tom často moc nevedia. snáď u teba bude lepšie
@marcelamlyn ja to mám teraz ako vy. Rastie mi igm a Igg ostáva. Nikto má nechce liečiť. Čo s tým?
@ave1 ahoj no pravda je taká že som skončila na reumatologii.Moj stav je už písaní ako chronická bolerioza. Ale tiež mi už žiadne lieky nedajú
Však je to negatívne... Teda aspoň podľa týchto laboratórnych Elisa vyšetrení...