Odber krvi - problém s nahmataním žily

zdeno525
4. apr 2023

Zdravim, už asi 5 rokov pri každej prehliadke, keď mi berú krv majú problém nahmať žilu, vždy som dopichany tak 3x berú posledné roky na zápästí, ale normálne dnes mali problém že sa krv zastavila, čo užívať ? Alebo ja už neviem, stále počúvam že majú problémy mi krv zobrať nebaví má to 🙂 vodu som pil rano asi 0,4L čistej vody dokonca som aj pocvicil s činkou a nič aj tak. Vďaka

zuzanaete
4. apr 2023

Som na tom rovnako. Kazdu sestricku, ktora to zvladne super, vychvalim. Uz sa mi raz stalo, ze ma sestricka poslala do vedlajsej ambulancie, nech mi zoberu krv. Inac treba aj vecer vela pit.

viestta
4. apr 2023

S tym nic nenarobis, musis sa naucit s tym zit.

pukina
4. apr 2023

dolezitejsie nez pit vodu rano pred odberom je pit vela vody den pred odberom. ale ak mas raz neviditelne zily, velmi s tym nic nenarobis..

stanulienkat
4. apr 2023

Ked nemas dobre viditelne a hmatne zily, tak s tym nic neurobis. Ak si obezny, schudni. Mnoho obeznych ma problem s viditelnostou zil. Ale samozrejme, nie je to len tym. Nerozumiem, co cakas s touto temou na MK??

kiki68
4. apr 2023

@zdeno525 ja som s tym mala roky problem, potom som prisla do Rakuska a teda musela na odbery tu, zaujimave vsetky odbery bez kecania o zilach do 5 minut hotove. Na Slovensku som vzdy musela na hematologiu a takto vselijako. Tak ja neviem v com je problem, ci ihly alebo sa to nejak inak ucia na Slovensku. Kamos to iste, prisiel do Labor sem a zrazu bez debaty par skumaviek. Ja som mavala taky stres z toho predtym, teraz mi to konecne odburalo tu traumu

cacianka
4. apr 2023

@stanulienkat že sa poradí ?

Aj mňa to zaujalo, tiež mám s tým problém.
Raz mu nesikovna sestrička nevedela zobrať, trápila na veru riadne, až mi prišlo zle, a odvtedy problém.
Ale zázrakom mi raz zobrali na prvý šup, inak chodím do odberovne, a berú mi takou hadickovou ihlou na ruke kúsok od prstov

tosomja
4. apr 2023

Ja som chudá a "nemám žily". Podľa toho, ku komu idem na odber. Niekto vie pichnúť, niekto nie. Moja obvodná mala sestričku, pri ktorej som až plakala od bolesti, čo toľko tam krútila, pichala a vyťahovala a vrieskal po mne, že nemá už nervy, lebo nemám žily a málo pijem a som v strese a neviem čo ešte. . Prišla doktorka, pobúchala po žile, pichla ani som necítila, krv až striekala.
Tak isto v nemocnici, pichli hneď, keď som išla na predoperačné, tiež nevedela nájsť žily. Bola som dopichaná, ruky opuchnuté, fialové ako narkomanka.

cacianka
4. apr 2023

@tosomja aj ja, 3 modriny na 1 predlaktí...

jesenzima
4. apr 2023

S neviditeľnými žilami neporadim, ale aby sa ti "nezastavila" krv, treba sa riadne napiť vody ...

zdeno525
autor
4. apr 2023

@tosomja tiež podobný problém sestrička pichla na predlaktí klasika kde sa berie krv a nič nevedela, prišla doktorka nahmatala pichla na zápästí a išla ale zastavila sa neviem prečo, je pravda nemám rad odberi nedivam sa na to vôbec, ale keď to je rýchle tak je to Ok nemám problém, ale ak sa mi tam spara pol hodinu jedno mi to neni 😀

mima172
4. apr 2023

Žiaľ, poznám to. Naposledy mi kvôli predoperačným vyšetreniam brali krv z oboch zápästí, sestricka mi ruku stláčala, musela som potriasat smerom dolu (gravitácia). Tie odbery trvali viac ako 10 minut, lebo bolo treba 6 ampuliek, no skoro ma porazilo. Aktuálne mam VL na hematologiu. Nie priamo kvôli tomuto, no keď som sa na to pýtala tej sestričky, ktorá mi krv brala, tak povedala, že podľa nej to môže mať súvis a hematologicke vyšetrenie je na mieste.

janka_lolo
4. apr 2023

@tosomja to dcére keď brali na chirurgii na kontrole krv tak mesiac sa chodila sťažujúci ako hrozne jej zobrali krv, takú modrinu tam mala až sa hanbila a ešte leto čiže človek nosí tričká s krátkym rukávom tak to sme mesiac počúvali doma ako nevedia brať krv, jej je bežne problém zobrať krv ale u detského lekára sestrička už vedela kde jej ju má brať aby jej nedoblížila ale samozrejme na chirurgii si nedali poradiť a brali tam kde videli najlepšiu žilu, ale keď jej šli v nemocnici napichnúť žilu, jej sestrička povedala, že to bude bolieť, že nerada tam napicháva žili v tom mieste, že to je strašne bolestivé a dcéra nič, že to v pohode a sestrička sama nechápala, že ako je to možné