Ahojte, nespal som id vcera od 10:00 do teraz zobral som už nurofen mám melatonin pri sebe na večer a medovkovy čaj treba mi zobrať Magne B6 keďže už je toľko hodín ? Nebude to mat opak toho že zníži tu moju únavu a nebudem spat vôbec?
@kasl Skus sa unavit,chod sa prejst aspon na hodinu.....
@kasl prislo to len tak?
Alebo mas stresujuce obdibie? Caka ta nieco narocne a neprijemne?
Na zaciatok by som na to isla cez tieto prirodne prostriedky. A relaxaciu.
Vylucit tv, tablet, mobil pred spanim. Urcite nepozerat videa a pod, iba to znova nabudi mozog.
Sice ta to “upozera” do unavy a zaspis, ale nabudeny mozog ta po cca 2-3 hodinach preberie. Neupadnes do najhlbsej fazy spanku. Takze sa znova preberies do bdelosti.
Skus len zavriet oci a vymyslat si vlastny pribeh. Presne taky, aky ti je prijemny, aky ta bavi. Nieco ako vlastny film/roman.
Ak to nezaberie (aj zaspis, ale spis kratko, napr. len prvu dvojhodinovu fazu a zas si hore celu noc), tak potom smer obvodny lekar.
@moonlight1210 ten magne už radšej teraz nebrať ? A skôr ísť na dlhu prechádzku ? Stresujúce obdobie bolo ale už sa to vyriešilo čiastočne .
@kasl Hej,chod sa poprechadzat aspon hodinku vonku na cerstvy vzduch a dychaj zhlboka.
@77daniela77 tak pôjdem sa von prejsť aspoň a asi ten magne b6 už neberiem lebo neviem
@kasl Mozes potom aj magne ked sa vratis,ten by ti nemal uskodit.
@77daniela77 a nezníži to moju únavu ? Lebo vyspať sa potrebujem
Daj si sluchátka a pusti si na youtube ASMR videá. Ale nie, srandujem. I keď pre mňa je to totálny relax, hlavne jedna autorka a vždy zaspím. Ale aj ja mávam také dni (teda noci), že nie a nie zaspať, rátam si hodiny kedy vstávam, nakoniec ale vždy aspoň na pár hodín zaspím. Vtedy som nervózna z toho, že nespím, a už potom z tej nervozity nemôžem spať. Vtedy sa snažím ukľudniť, poviem si, že sa mi nič nestane keď nebudem jeden deň spať. A že tak si aspoň oddýchnem, oči zavriem nech si oddýchnu a že budem len tak ležať. A vtedy zaspím keď sa takto skľudním. Neboj sa, neexistuje na svete človek, ktorý by nespal. Zaspíš skôr či neskôr, hlavne nebuď z toho v strese. Ale ak sa takéto bezspánkové noci opakujú často, tak zájdi za svojou obvodnou.
@kasl Nie,ukludni ta to,neuskodi ti urcite.
@kasl magne ta upokoji. Utlmi.
Ale prechadzka je tiez fajn. Ak vnimas, co vidis a hladas v tom nieco prijemne. Plus sa fyzicky prijemne unavis.
Ja osobne si na prechadzkach so psikmi uzivam momenty. Ked trebars uvidim krasnu formaciu oblakov, ktora spolu s kopcami a riekou a nasvetlenim od zapadajuceho slnka vyzera ako z obrazu.
Take okamihy si vychutnavam, vtedy sa snazim nachvilku zastavit v case a ulozit si ich do pamate. Tu pohodu a krasu. Ukludnuje to.
Minule som sla neskoro a stihlo sa zotmiet. Uvedomila som si, ze je spln a vsimla som si, ze nad siluetami kopcov sa objavila slaba ziara. Tak som ostala stat a v uplnej tme pri rieke sledovala ako postupne ziara silnie, az vysiel mesiac. Takto tesne nad obzorom bol nadherne velky. Pripomenulo mi to prvu triedu, detstvo, ticho a pohodu v triede, za oknom padal predvianocny sneh a my sme citali knizku O dievcatku, ktore slo hladat rozpravku (tiez slo v zime citat knizku pri splne na tajomnu Polnocnu horu).
Proste si vytvorit zasobu takychto momentov. Ked je zle, daju sa vytiahnut a tie prijemne pocity z nich zopakovat.
@moonlight1210 tak magne som teraz použil a pôjdem na dlhu prechádzku aspoň hodinu a odložím aj mobil..
@kasl pred spaním sa b vit nemá dávať ten sa dáva ráno & predpoludním. Večer sa užíva mg a rieš to s svojím dr. Viem o čom píšeš. Ja mam tiež poruchy spánku užívam zolpidem ale len 2 max 3 x do týždňa a len polku. Raz dva razy do týždňa nespím celú noc a ked musím aj pracovať tak ďakujem. Ale určite to rieš s dr
@moonlight1210 vymýšľať si taky román príbeh nie je dobrý nápad lebo tým mozog len pracuje a takto nezaspí
prechadzka na hodinku je idealna. Potom si kup v lekarni prirodne bylinkove tabletky na ukludnenie a melatonin. Spalnu vyvetrat a nechat kludne na mikro otvorene okno, dobre sa zakry a mobil odlozit. Hlavne ked nevies zaspat nepozeraj stale na mobil a nerozmyslaj nad tym, ze zase nespis. Skor si v takomto pripade lahni na chrbat a vrav si, ze aspon telo oddychuje a aj to je dolezite. Sustred sa na kludne dychanie do brucha. Neboj sa, ak si vynechal 1 den, tvoje telo je unavene a urcite zaspis. Ak by si mal velke problemy so spankom, treba riesit lekara ale je velmi pravdepodobne, ze toto ti pomoze.
@kasl skus vypnut vifi, mobil dat dalej od seba, aspon 2-3 metre a pocuvat muziku na 432hz, ktora je lieciva a nastoluje rovnovahu https://www.google.com/search?q=432+hz+music+th...
inak odkedy mas take problemy? vyvolalo to nieco?
@stellarstar praveze sa uspis. Dokonca mas sancu, ze sa ti moze ciastocne (ci uplne) snivat nieco v tom duchu.
Pretoze pribeh je tvoj, je ti prijemny, nie je stresujuci, je upkojujuci, su v nom veci, ktore tam chces mat.
Navyse odvedie myslienky od toho, co cloveka inak stresuje a co ho drzi v bdelom stave, ze nevie/nemoze z nervozity zaspat.
A niekomu este okrem tu uvedenych vsetkych rad pomoze aj záťažová prikryvka. Taky pocit, ze je clovek akoby v objati, kedze stale vnima jej jemnu vahu/tlak na telo. To uvolnuje serotonin a ten navodzuje pocit pohody.
@moonlight1210 no skúšala som a nie nešlo, bola som o to dlhšie hore resp nemohla vôbec zaspať. Okdedy som toto prestala robiť lepšie. Aj tak raz do týždňa sa stane ze som hore celú noc.
Ale u každého to môže inak fungovať a účinkovať
@tykat ja mam na toto par appiek. Namiesas si v tam zvuky, ake potrebujes, nastavis cas (zvycajne 30 min staci) a ides spat. Telefon sa sam potom vypne.
Nato sú lekári. Nespavosť by som určite neriešila sama len tak.