Ahojte.. Chcela by som poradiť.. Od pôrodu strácam menštruáciu.. (3roky) pred pôrodom som mala ms cca6-7 dní.. Po pôrode sa mi v priebehu zmenšoval cyklus, z 5 dní polroka po pôrode na slabé 2 dní 3 roky po pôrode, ostatne 2 dní sú špinenie. MS nemám presne na deň, ale to nevadí. Skôr ma trápi ta intenzita a dĺžka.. U gyn. Na prehliadke som bola minulý rok 2x, sono OK sliznicu mam v poriadku, zevraj by som podľa nej mala mat menzes min. 4-5 dní.. Podotýkam mam Problémy so SŽ, mam Hastimotovu tyreoditivu, liečim sa aktuálne beriem euthyrox 100.
Je tu niekto s podobným problémom? Mrzí ma to keďže by som ešte chcela druhé babo.
Môže to byť spojené tym?
Ďakujem
@domininini mne sa po prvom porode z cca 7 dni krvacania, z toho tak 5 celkom dost, menzes zmenil na 2 dni krvacania a 2 dni spinenia a ostal tak aj po druhom porode.
Pred prvym porodom som mala bezne 5-7 dni, po druhom uz len 3-4 dni, prvy a posledny len spinenie. Otehotnela som ako 37 rocna, 11 rokov po druhom porode, ako sa hovori "na prvu supu", co sme si s muzom nedali pozor, takze neboj sa, dlzka MS Tvoju plodnost neovplyvni.
Ja som dlhé roky tak mavala MS, ze len 2dni, take ozajstne krvácanie. Nevnímala som to ako problem, aj som otehotnela bez problémov na prvýkrát. Jedine čo zo ženskej stránky mohlo byť nevyhovujúce, že som mala veľmi nízke percento tuku, nešlo mi nijako pribrat. Ale plodnosť to očividne neovplyvnilo.
aj spinenie sa povazuje za ms, preto s avzdy rata dokopy tolko dni, kolko je to so spinenim.
zmena intenzity moze byt sposobena aj tym, ze po porode sa maternica zmeni a v tie prve dni sa dokaze uvolnit ovela viac sliznice z maternice, ako z maternice, ktora nepresla tehotenstvom. a teda koli tomu uz potom to krvacanie nemusi byt take intezivne, uz sa len docistuje.
Od prveho porodu som mala menstruaciu dva dni spinenie, jeden den krvacanie, dva dni spinenie. Otehotnela som bez problemov 4x.
@demetria a máte to tak doteraz?
@domininini
Ano, viac menej.
@domininini mne sa presne take stalo po poslednom potrate. MS som mavala nepravidelnu, velmi dlhe cykly a dost silnu, 5 dni. Teraz ju mam skoro na den presne, max rozdiel 1-2 dni, trva 3 dni a je velmi slaba. Dokonca viem aj presne kedy mam ovulaciu. Doktorka povedala, ze je to ok, ze mozem byt rada, ze ju nemam silnu, co by ine za to dali.
ja som pred druhym otehotnenim mala tiez takto MS a isla som s tymto "problemom" k Dr. a ten sa iba zasmial ci sa stazujem ze mam slabu MS ze to sa malokto stazuje 🙂 a mal pravdu, tak uz mi teda aspon preventivku spravil a vsetko v poriadku. Teraz 2 roky po porode som sa vdakabohu zas k tomu dopracovala ze mam MS 1 den. Dalsie baby uz neplanujeme
Neskúšal ste zmenu stravy a pridať zelený jačmeň a chlorellu?
Ja som mala skoro celý život len Max tri dni ms, nemala som síce také problémy ako píšeš vyššie, ale aj napriek krátkej ms som otehotnela, takže si myslím že môžeš otehotnieť, držím palce