Od pôrodu mma problémy so stolicou. Nieoc zjem začne sa mi krútiť brucho a idem na záchod a boli ma to a mam hnačku.. Co to môže byť?..
Nasad probiotika probiofix
Zmena v stravovaní, vírus, baktéria, stres, hormonálne zmeny...
@janage pol roka
@marcellka32 mam ich beriem ich no nič
@tanyan stravujem sa tak isto. Stres mam taky istý jak predtým
Je to po každom jedle, stále, či len niekdy z času na čas, aká frekvencia?
@janage často ale z času na čas mam aj normálnu stolicu ale väčšinou toto. Pri normálnej stolici na to neboli
mohla si po pôrode nabrat potravinove intolerancie. Čiže smer gastro.
Rieš to teda s obvodným lekárom - odber krvi, vzorka stolice... Možno nejaká alergia alebo intolerancia, ale tiež premnožený helicobacter alebo nejaká iná pliaga.
Nech ti dá v krvi zistiť aj hladinu toho helicobactera. Je to síce len orientačné, ale oveľa menej nepríjemné ako hadica na gastro ambulancii.
Neda sa to vyriešiť inak ako smer gastro? Nemma moc čas pri malej behať po lekároch..
Ja mam presne to iste, ako prve odem v pondelok na endokrinologiu, zaciatkom oktobra na alergologiu a nakoniec si nechavam gastro. Tam sa bojim ist kolo endoskopii. 😁… tak uvidime. Helicobakrera vraj nemam, obvodna mi dala vysetrit stolicu, krv ok tak uvidime. Ja mam este k tomu aj kozny vysyp na licach, krku, chrbte a dekolte. Take mini vyrazti ky jak alergicka reakcia… a hnacky mi zacali v podstate od zaciatku druheho tehotenstva plus neskutocne vypadavanie vlasov mam uz niekolko rokov.
Ak nechceš behať po lekároch, tak môžeš na úvod v lekárni nakúpiť domáce testy a/alebo nasadiť eliminačnú diétu. Od lekárov by si mala ale výsledky rýchlejšie a komplexnejšie...
Neviem ako dopĺňaš vitamíny, ale môže to byť aj výsledok nedostatku / prebytku, prípadne laxatívny účinok pri nadmernom užívaní doplnkov stravy.
Ak ta pol roka takto preháňa už si mala dávno sedieť u obvodnej, na prvé vyšetrenia. Hadička do žalúdka je oproti pôrodu nič, a nie každý sa hneď objednáva na koloskopiu. Nepíšeš koľko máš rokov, môže kľudne ísť aj o zápal čreva? Intoleranciu? Atď? Schudla si?
no záleží aj ako dlho už máš po pôrode, ak je to rok, tak to zrejme tým pôrodom nebude 😀 a neviem, všeobecne som asi ešte nepočula, že by mal niekto s týmto problémy, ale tak mňa už asi nič neprekvapí. skôr na to gastro by som skúsila zájsť.
Dojčíš?
@tanyan nie
@janage neschudla
@dankovicova po roka
Pol*
@petka552 ako ti dala vyšetriť stolicu? To si tam doniesla ci výter?
@tanyan aké domáce testy by bolo treba?
Ak si neschudla, čo je práve často indikátorom vážnejších problémov,. môžeš ešte, kým dostaneš termín na gastro, skúsiť doma eliminačnú diétu a skúsiť sa odsledovat. Kľudne písať niečo ako denník. Tieto informácie potom budú nápomocné pri vyšetrení.
@janage co konkrétne by mala ta dieťa obsahovať ako by to malo vyzerat?
Na trhu sú domáce testy na celiaku, lepok... Záleží aj od zloženia tvojej stravy, sama vieš čo prichádza do úvahy.
K tej eliminačnej diéte si nájdi stránku, kde je to popísané aj s návodmi a vysvetlením.
Vygoogli si eliminacna diéta. Ja si už presne postup nepamätám. Princíp je v postupnom pridávaní potravín ako pri zavádzaní nových potravín malým deťom
Dala mi skumavku na stolicu a doniesla som ju tam.
Koľko si po pôrode? 2 dní, 2 mesiace, rok?