Od leta som na tom psychicky dosť zle

13. feb 2023

Ahojte ženy. Asi sa len potrebujem vyrozprávať, ale rada dostanem aj rady od tých, ktoré boli v podobnej situácii.
Už od leta som na tom psychicky dosť zle. Najmä posledné dva mesiace som na dne. Začala som študovať dve vysoké školy, povinnosti a stres sa extrémne kopia. Rozpadá sa mi vzťah s priateľom s ktorým žijem 3 roky. Neviem nájsť energiu na nič, ani na to čo ma kedysi napĺňalo (šport). Nemám vôbec chuť byť s ľuďmi. Mám šialené návaly úzkosti, dokonca sa občas budím zo spánku od strachu - neviem z čoho. Vstanem a nič nemám chuť robiť, celý deň som unavená. Začali sa mi veľmi triasť ruky. Celú túto situáciu som si žiaľ bohu začala kompenzovať alkoholom. Toto sa až hanbím písať, nemyslím si že som alkoholik, iný alkohol ako víno by som do seba nedala. Ale z toho návalu stresu som začala veľmi veľa piť. Každý deň aspoň fľašu vína. Keď sa ráno zobudím, sľúbim si že už piť nebudem, ale potom večer zlyhám. Pribrala som od leta 10kg a je mi zo seba šialene zle. Čo sa somnou deje?

lenkasarka
13. feb 2023

Neviem ti síce poradiť, ale držím ti palce aby si sa z toho dostala čím skor.

uhnakova
13. feb 2023

Asi je toho na teba veľa, treba ubrať. Prečo si sa rozhodla pre dve vysoké školy? Nedala by sa jedna vypustiť?

anjelicek26
13. feb 2023

Tak deje sa to, co si sama sposobila - tvoje telo to nezvlada... dve vysoke skoly, povinnosti a stres, tam mas odpoved. Tvoje telo nema kapacity to uz vykryvat, psychika rotuje aj v spanku, dokaze ta ukludnit len alkohol, kedy vypnes, priberas aj kvoli pitiu, je tam vela kalorii a pretazuje to pecen... nemozes mat vsetko, vyber si tu skolu, ktora ta skutocne bavi a druhu prerus. A povylievaj vsetko, co mas doma, lebo keby mam doma zenu, co stiahne flasu vina denne, tak ju ako muz opustam ... taku matku pre svoje deti nikto nechce... ides spiralou strasne dole, takze psycholog/psychiater a UBRAT to, co si si nalozila. Nejde to, nie je kazda ultra silna "superzena" co zvlada vsetko a robi este viac. A ani nemusi! Rob tolko, kolko zvladas, toto ako vidis nejde.

cecilia29
13. feb 2023

Mala som podobne priznaky keď som mala toho bela - vysoká škola, moja taka pseudopraca z domu, smrt v rodine. Alkohol v rom nebol. Pomohli vysoké dávky magnézia (plus vt B6) a to ze som si denne našla čas na Relax, čas len pre seba. Vtedy to v mojom prípade bol paradoxne seriál, ktorý som pozerala každý deň, a pri nom som zrelaxovala. Len ja somaj dosť fyzicky makala. Preto som potrebova proste sadnúť a vypnúť hlavu.

natassa2
13. feb 2023

Moze to byt jednoznacne tym, ze si si na plecia nalozila privela, nic ine mi nenapada. Skus zvolnit tempo, som si ista, ze sa ti ulavi aj dusevne aj fyzicky a istotne pojde aj vaha potom dole.

tykat
13. feb 2023

Sama si vyrabas problem. Naco studujes 2 VS naraz? Ved najprv jednu a potom druhu. Vsetko pekne postupne. Namiesto vina si daj magnezium, skoc za dr.popis stav, urobi odbery, polieci ta. Vztah... tak stava sa, skus brat ako pozitivne ze len 3 roky a nemate deti.
Ale hlavne ten dr. nech ta vysetri, mozno ti len nieco chyba, mozno mas nabeh na depresiu. A alkohol uz nemaj doma.

alexnina777
13. feb 2023

Nič v zlom , ale po tomto čo si sem napísala sa pýtaš
čo ti je? no každý súdny človek ti povie že sa rútiš závratnou rýchlosťou do záhuby..kolabs organizmu zo stresu, alkoholu a zlej životosprávy je len otázkou času u Teba..moja rada - upratať si priority a vyhľadať
odbornú pomoc..psychologička minimálne pomože vypočuť si Ťa a zruší “závislosť” na alkohole , ktorým riešiš stres.. upratat život či potrebuješ naraz dve VŠ a timemanagment a vzťah už si musíš nastaviť sama..držím Ti veľmi palce aby si nemusela padnúť na úplne dno aby si sa mohla znova odraziť a zobudiť sa ..

mladena
13. feb 2023

Je to tvoja vec, ale načo dve vysoké školy, možno by sa ti uľahčilo s jednou

autor
13. feb 2023

@anjelicek26 Keď som sa hlásila na tú druhú, myslela som si asi že som “superžena”, nuž precenila som sa poriadne..
Nechcem prerušiť ani jednu školu, nakoľko tú jednu končím a nechcem to zahodiť pár mesiacov pred koncom. Len to mi zas pridáva tlak, že musím písať záverečnú prácu.
Ďakujem vám všetkým za rady, aj podporu. Vedeli by ste mi ešte povedať ako sa zbaviť trasenia rúk? Je to strašne obmedzujúce