Ahojte vedeli by ste mi poradiť typ kávy od ktorej není zle od žalúdka a neprezenie na WC pila som ranajkovu zmiešanú s neskou plus mlieko dovtedy mi nebývalo zle nič v pohode len raz mi tak bolo a odvtedy sa bojím piť kávu a ani mlieko neviem čo mi mohlo uškodiť a tak by som si dala kávu
@pupetko263 uskodilo ti mozno nieco uplne ine, prv vynechaj mlieko a ak si to nevies bez neho predstavit tak skus rastlinne mlieko alebo bezlaktozove
Kvalitne presso. Tie ranajkove, ved to je bordel..
A inak, káva stimuluje pohyb criev, takze mozno ziadna ti nepomoze uplne v tom
Ranajkova kava sa ani kavou nazvat neda. Jej zlozenie : Glukózový sirup, Plne stužený kokosový tuk, Cukor, Instantná káva (9%), Mliečna bielkovina, Odtučnené sušené mlieko, Stabilizátory: E340 a E452, Emulgátory: E471 a E472e, Škorica, Aróma. Riez son skor za kvalitne presso.
Ranajkova kava nie je kava, je to kavovina, ked je tam pridana cigoria (prazeny koren cakanky), tak ta ma vyrazne laxativny ucinok, obzvlast u citlivejsich ludi
kup si normalnu kavu. Ranajkova je zmes obilovin, a Neska je odpad. Treba kvalitnu zrnkovu kavu alebo mletu kavu, co kupis idealne od slovenskych praziarov, nie z obchodu.
daj si riadnu kavu a nie zmesku nejakeho humusu s neskou a mliekom, to okolo kavy ani nechodilo... Z raidnej kavy ti nic nebude, skor ti moze vadit, ked si das 2-3deci toho tvojho mixu, ze ti to zatazi zaludok a hned utekas.. normalne presso s mliekom a dovolim si povedat aj kapucino ti nic neurobi. A to som "aj zlcnikar" :D a nie, nic mi to nerobi absolutne...
@simca06022011 normálna je aká?
Ja som pila kávu s mliekom ...a mám dúfam ze nie dozivotne následky. 3roky bojujem s žlčnikom, žaludkom, refluxom. Keby mi to bol niekto povedal skôr. Nepijem kávu a vôbec mi nechýba. Nebyvam ani unavená po jedle ako kedysi keď som ju píla a musela som si dať poobede.
@pupetko263 zrnkova alebo namleta zo zrna. Ziadne instantne ci ranajkove alebo x v jednom. Kup dobru namletu ak nemas mlyncek na kavu. Sprav cez kotogo (mokka kavovar) alebo french press ak nemas kavovar. A potom uvidis. Idealne pit bez mlieka a cukru. Mlieko je v podstate tiez len cukor, tuk a voda. Idealne je ak vies ist niekam kde ochutnas mozno aj viac druhov kav a potom si kupis co ti chuti
@komplikovana to existuje nieco co sa vola ze ranajkova kava? ja ze len si ju pani dala s ranajkami...
@dominikac321 ano existuje. Tiez som o tom nevedela, ale mama to mala doma, tak som jej povedala, nech to ani nepije.
@daja07 prosim ta ako to funguje? dam tam kavu, vodu necham to vyluhovat a potom to zatlacim a kavu nalejem?
@pupetko263 po každej káve idem na wc, ale iba ráno. Vtedy pijem popradsku. Cez deň vypijem 9-10 káv (latte, presso, turka a zvyšok dolievam cakankovou kavou
Raňajkova kava je napríklad melta. A tu radia medzi zdravé potraviny. Nie všetky zmesi sú zlé
@dominikac321 áno ako píšeš, toto je super vec.🙂
@dominikac321 pridavam link, kde je celkom fajn videonavod na pripravu https://www.zlatezrnko.sk/rady/kavovary/french-...
v podstate voda nema byt vriaca, mala by byt tak 95 stupnova. ked zovrie, nechas ju trosku ochladit. zalievas kavu kruzivymi pohybmi, luhujes max 4 min. a tak pretlacis kavu tym sitkom dole a kavu nalejes do hrnceka, nenechavaj to uz tam dalej luhovat.
@lasona Ranajkova kava tu nebola myslena kava k ranajkam, ale produkt, ktory ma nazov Ranajkova kava. a ked si pozries zlozenie, tak to okolo kavy ani len neslo, niekto uz vyssie skopiroval zlozenie. Melta je tiez nazov produktu a nie je to kava, je to kavovina, tuto je zlozenie - Raž, Kořen cukrovej repy, Jačmeň, Čakankový koreň. takze uz prirodzene obsahuje aj cukor. ale je to o dost lepsia varianta ako Ranajkova kava. do tej Melty si ale nemusis pridavat dalsi cukor a mlieko ako to zvycajne ludia robia, lebo potom je to zasa len presladeny napoj takmer bez vyzivovej hodnoty.
@pupetko263 treba si dať 2 štipky mletého kardamonu do kávy
@pupetko263 zrus mlieko. Káva + mlieko je pre žlčník veľmi ťažká kombinácia