Prosim vas ked som od 17.2. v karantene a od dnes mi zacali priznaky,ale pcr mam az 25.2. karantena mi plynie od priznakov ci od pozitivneho testu?
Keď budeš toho 25 ho pozitívna. Bude sa to počítať od tohto dňa. A bude volať ti hygienička. Ona ti všetko povie presne. Drž sa 👍
@gitusmezeiova a neda sa nejak posunut ten termin ze by mi ho skor dali?
@simkam2912 tá choroba má svoju inkubačnú dobu. Čiže keby ti dali skôr, tak ti test mize vyjsť negat a ty pritom budeš pozit a budeš si myslieť že všetko ok, veď len nejaká viróza a budeš nákazu šíriť ďalej
@simkam2912 PCR sa robí na 8. deň. Takze máš to dobre, nič neposuvaj.
@simkam2912 nie oni vedia presne kedy objednať
@simkam2912 ak máš už príznaky ochorenia môžeš ísť aj na antigenovy test a ak ti vyjde pozit. karanténa sa ráta odvtedy. Potom zavolaj do NCZI alebo na hygienu a poziadaj o zrušenie testu PCR.
@zizana ale na antigen sa musim asi objednat,ze?
Ano niekomu spravi aj dva dni mega rozdiel, mne osobne by na tom záležalo po prvé deti chodia do školy, škôlky a niektorý rodičia musia aj čim skôr pracovať si predstav? A zase je tam 14 dní a niekto to prekoná v pohode tak zbytočne byť 20 dní v karantene
@zuzubb007 až na to, že ten antigen jej vôbec nemusí ukázať pozitivitu, zachytí tak 30% reálne pozitívnych.
Má nárok na spoľahlivý PCR test, takze by som šla na ten. Hádam kvôli nej firmu nezatvoria. Všetci musíme pracovať, ale zdravie by mala byt priorita. Nečudujem sa, že čísla sú take, keď ľudia len vymýšľajú, ako sa vyhnúť, skrátiť karantenu. A ešte dieta pošlú do škôlky/školy, keď malo ešte sedieť doma.
Na antigen chodia “zdraví” ľudia, bez príznakov, lebo to potrebuju v práci. S príznakmi by sa mali hlásiť na korona.gov.sk a ist na PCR test.
@simkam2912 áno, väčšina MOM už tak funguje.
@zuzubb007 no veď o to mi ide,ja som v karantene od ,17.2.,teraz mam priznaky a pcr mam az na 25.2. a ked bude pozit tak dalsich 14 dni karantena odvtedy
@simkam2912 kedy si mala kontakt s pozitívnym?
Na antigen u nás sa chodí aj bez objednania. Ale ak ti aj vyjde negatívny, na výsledok by som sa nespoliehala a na ten Pcr šla aj tak.
@hettinka ja som v karantene,mam pozit clena domacnosti,ale kedze uz mam priznaky chcela som ist skor na pcr
@simkam2912 ako som už písala, keď už máš príznaky, nemusíš čakať 8 dní od posledneho kontaktu. Mimochodom u osôb v stálom kontakte, čo sú rodinní príslušníci sa za posledný kontakt považuje 5 den od testu pozitívnej osoby v prípade jej bezpriznakoveho priebehu, alebo ak má príznaky tak 5 deň od začiatku jej príznakov.
@simkam2912 na PCR ta skôr nevezmu. Taký je postup, na 8. deň od nástupu do karantény, preto máš ten termín tak. Ale skôr by som skusila kontaktovať lekára, nech ti predpise lieky.
A skore uzdravenie.
@simkam2912 ty môžeš mať príznaky ale túto britskú mutáciu zaregistruje test až na 8deň od nakazenia + aj na PCR majú svoje limity koľkých ľudí dokážu vybaviť.....skorší test si vieš jedine zaplatiť ako samoplatca m teda ak majú volný termín z iného labáku
@zizana kamoš sa objednával ako príznakovy, termín dostal 5 deň od obj.
@janinka007 ale asi to nebolo teraz keď je tu britská mutácia....
@janinka007 je to možné, bývalo to tak. Teraz zo skúseností viem že je to aj skôr. Ja som tým len chcela povedať že nemusí čakať 8 dní ak už má príznaky.
Velmi nevymyslaj, kludne sa moze stat, ze budes mat priznaky aj po 14tich dnoch a budes v karantene ovela dlhsie, ako ja🤦♀️🤦♀️🤦♀️ skore uzdravenie, to je najdolezitejsie
@zizana ale to záleží od konkrétneho miesta kde PCR robia, oni majú svoje limity - majú objednaných pozitívnych ľudí + kopec kontaktov ktorí sú naobjednávaní dopredu.....takže jednoducho ak nie je skorší termín tak jej ho nedajú, hlavne ak už v karanténe je....skorší termín si vie zohnať ako samoplatca v inom labáku...je jasné že skorší termín dostane ten čo má príznaky ako ten kto už raz v karanténe je...každé odberné miesto má svoje kapacitné limity a aj labáky čo tie PCR testy vyhodnocujú, čiže tých odberných miest na PCR testy je len toľko koľko výledkov kapacitne zvládne labák čo tie testy vyhodnocuje.....
@mogaa vo stvrtok
Od pozitivneho testu