Ahojte Maminy škôlkarov , otázka je hlavne na Vás, syn 4 roky nastúpil v septembri do škôlky , predtým chorý nebýval a ani ja sem tam nejaká viróza ale teraz je to k.o.
Je často chorý napríklad teraz bol 8 dni škôlke a zase je chorý , predtým 10 dni a 2 týždne doma to nerátam ešte aj úraz čo tam mal zase musel byt doma a najhoršie že ja ochoriem stále od neho a minule sa ma to držalo 3 týždne . Týždeň dozadu bol chorý sople kašeľ horúčka prešlo mu to behom 4 dni už chodí aj do škôlky je fit ja som neochorela vtedy no od včera mi je zase na figu sople hlava hrdlo . A to je tak každý mesiac . Poradíte mi čo aké vitamíny si dávate aby ste neochoreli lebo 2 x do mesiaca byt chorá už nezvládam ,viem že je to normálne prvý rok v škôlke dieťa si ma vybudovať imunitu ale takáto chorá som nikdy nebývala a to nevravim že sme si prešli aj kadejakými crevnymi virozami. Dáte rady ako sa udržujete zdravé a takisto aj svoje detičky ? Bude to lepšie budúci rok ? 🙏🏻🙈😁
Ja taham uz druhy rok nonstop :D jeden, dva, tri, styri vsetci furt dokola, a ja som.na tom asi najhorsie, furt mam hlieny v hrdle a uz rok sa ich neviem zbavit, lebo furt odznova ochoriem :D a ja som nebyvala nikdy chora :D
Aj mne nastupil v septembri do prvej triedy. Pozname. Vychodil mi cely oktober a polku novembra...potom to udrelo😀 7. choroba, ledva sme sa spamatali a bum syn ma sarlach, dostal atb prave dnes🙈😂🥂. Ja som tiez od neho chora zakazdym skoro…aj teraz neviem ci to mam aj ja ci nie..ale bude to lepsie nebojme sa. Buduje sa imunitka, pride zas leto bude lepsie. Babky v rodine nariekaju ze sme stale chori…uz zabudli…decka z toho vyrastu. 🥂🌸
Ja ta uplne chapem. Ja som tiez nonstop chora. Chytim doma, v robote, vsade. Mam taku imunitu. Nepomaha mi nic. Je to strasne, ale zvykla som si. Ked ochoriem, pretrpim a nevsimam si to. Uz mi je to aj jedno, lebo nevladzem s tym stale bojovat.
Mám to aj ja tak, akonahle som zavretá v dome s chorým človekom ochoriem aj ja. Najhoršie to bolo ked bola dcéra škôlkarka, ona za 2-3 dni zdravá a ja chora aj 2 týždne ..
Dcére sa zlepšila imunita ked z toho vyrástla, to boli dve zimy v škôlke chorôb a potom už v pohode .
Mne pomohol pravidelný beh, to fakt buduje imunitu, nezdá sa to ale je to tak
Co môžete skúsiť
- otužovanie, aspoň v rámci možnosti, spánok v chladnejšej miestnosti, pobyt vonku v každom ročnom obdobi
- probiotiká v strave - kefir, acidko, actimel, jogurty s živými kultúrami, pre dospelých kyslá kapusta, kvasena zelenina ako kimchi
- ovocie a zeleninu ku každému jedlu
Ak sa blíži zimné chrípkove obdobie môžete si dať preventívne ak probiotiká z lekárne, pri náznaku choroby aj C vo vysokých dávkach. Ja som škôlkarke dávala aj multivitamín cez zimu, ona nejedla z ovozelu nic okrem banánu, tam som sa mohla aj poskladať proste ovocie jogurty nezjedla
Hlavne pamätaj ze je to beh na dlhu trať, imunita ide zlepšiť u deti aj dospelých spomínanými vecami - otužovanie, šport a strava, ale trvá to pár rokov
Nic nepomaha nic, som tak chora uz 3 roky v kuse☹ teraz v skole je to torchu lepsie iba 2 x od septembra.
Ja beriem odkedy mala nastúpila do skolky - rok a pól vitamíny. Prve dva mesiace som sxhytala úplne vsstko potom už nic. Mám taký zásobník na lieky jak stary človek to naplnim a sup všetko naraz. Cecko, hliva ustricová, d, magnezium, omega3, rakytnik. Mne to pomáha. A to spím s malou a chorá je 2 x do mesiaca v skolke max 4 dni
Netreba nič. Imunita sa má vybudovať samé. MAX vitamin C a ovocie, zelenina
Bohuzial imunita sa nabera pomaly. Presli sme si tym. Ja som bola uplne odrovnana. Nezaberali ziadne vitaminy.. ..Davajte si rusko do skolky, Popripade existuju probiotika urcene na horne dychacie cesty. iProbio. Inac trpezlivost.
Vyskusaj cisty lactoferrin, pojde to do penazi, ked budes brat 12 toboliek denne, ja si to davam, ked uz zacinam citit stipanie v nose, aspon 6 denne a urychli alebo zastavi to chorobu. Okrem decka, cecka atd...
@sisska96 uz to tu padlo x krat. Dospely clovek si nedokaze vybudovat imunitu na detske choroby - nie je to mozne. Dospely clovek ktoreho neustale kosia detske choroby moze mat dlhodobe poskodenia ako je stratit cuch, sluch alebo mat chronicku unavu.
Aj ja som to tak mala. Cxa rok, rok a pol, decka ani neboli az tak hrozne chore, len da za povedat, ze casto, ale mna a zo zaciatku aj muza, to vzdy zlomilo. A kedze sa nikdy nezacali naraz, tak sme sa postupne prestriedali, potom cxa dva tyzdne klud. A kolotoc opat. Brali sme rakytnickov alebo rakytnikovy olej, imunoglukan, D vitamin, C a kadeco, dychali esencialne oleje... Aj tak to tak bolo. Pomohol najma cas!!
A v mojom pripade aj zistenie, ze mam histaminovu intoleranciu.
My si takto kolujeme choroby uz dlhsie. Tie detske su nonsens. Deti davno ok a ja s muzom 6 tyzdnov kasleme este 🤯. C, D v zime dvojnasobna davka mi trosku pomohla, omega 3 asi tiez. Davam aj detom celu zimu, aj na podporu imunity som im kupila+maju predpisane a je to po 3 rokoch trosku lepsie. Najlepsia bude trpezlivost 😬😃
Je to normálne. Neboj, v škole už nebude tak často chorý... 😅