Ahojte od detstva mám psychické problémy že som hyperaktívna si všimne po pár hodinách na mne aj cudzí človek nedokážem sedieť stáť alebo čokoľvek bez nejakého pohybu nájdu sa aj “vtipálkovia” ktorí ma akože zo srandy pomenujú autista.. na to som si za svoj život zvykla a aj ľudia to akceptujú nie je to až tak výrazne ale určite badateľné.. no problém s vlastnou povahou na to si nedokážem zvyknúť ani keby som chcela strašne ma celý život obmedzuje moja chaotická povaha .. mávam prudké nálady neopodstatneného strachu alebo hnevu ktoré mi môj sociálny život výrazne ničia nesprávam sa k ľudom zle a preto radšej minimalizujem stretávanie sa s ľuďmi pretože tie pocity v spoločnosti dusím v sebe a nechcem to prežívať.. radosť ale detto niekedy dá sa povedať dosť striedavo mám chuť od radosti kričať alebo proste kričím si len tak aaa tancujem po dome len tak spievam si skáčem.. z ničoho proste príde totálna eufória.. vo väčšine netrvá dlho .. dovolím si povedať že som veľmi vnímava všimnem si niečo čo 8 z 10 ľudom unikne no zároveň “raz si zabudnem niekde aj hlavu” .. mám problém zvládať vlastnú povahu obmedzuje ma v práci vo vzťahoch narúša mi to môj život plne si to uvedomujem skúsila som odborníka no hneď som tušila že to nie je správna cesta .. neviem možno bola chyba vo výbere odborníka alebo fakt cesta tadiaľ nevedie.. nedávno sa ku mne dostala informácia o ADHD.. čo si takto v skratke o tom myslíte vy ak si to vlastne niekto prečítal🥲
poznám chlapa, ktorý sám vedel a videl, že má problém v bežnom fungovaní... Čím bol starší, tým sa mu ťažšie žilo so sebou samým. Po 40 mu diagnostikovali ADHD, navštevuje psychoterapiu a maká sám na sebe 💪
nie som odbornik, ale mne to skor pride ako bipolarna porucha. adhd je, ze sa nevies sustredit, potrebujes napisat seminarku, alebo nejaku pracu a nevies sa na to sustredit, vsetko ta rozptyluje. ked upratujes byt, nevies upratat systematicky jednu izbu za druhou, ale v kuchyni umyjes riad, potom v obyvacke upraces gauc, v kupelni umyjes umyvadlo a vratis sa do kuchyne utriet stol....
tak ci tak, z tvojho popisu budes musiet vyhladat odbornika.
@heln suhlasim, znie to skor ako bipolarna porucha. Tak ako tak odbornik jej pomoze.
@heln záleží od toho ako ma určitá činnosť alebo situácia zaujme či už pozitívne alebo negatívne ale viem nad jednou myšlienkou alebo činnosťou stráviť aj celý deň a rozobrať ju na kusy no v niečom presný opak len malý zvuk, praskot čokoľvek ma vie presunúť v momente inam a s tým upratovaním akoby ste o mne písali sranda že toto som si nikdy s psychikou nespojovala ale áno presne toto sa mi pri upratovaní deje niekedy som sama na seba naštvaná a vravím si aká som zamotaná
Toto, podľa úvodného popisu, bude skôr bipolárna porucha osobnosti.
@ruzoveokuliare hyperaktivita je tiež symptóm tejto poruchy? Keď som bola maličká konkrétne škôlka až prvý stupeň základnej školy moja hyperaktivita veľmi pripomínala autizmus vekom sa tie “neprirodzené” pohyby zmiernili alebo preniesli do niečoho iného no mám silný pocit že moja hyperaktivita úzko súvisí s poruchou mojej osobnosti myslím že je to niečo čo sa drží ruka v ruke vlastne len kvôli záujmu zistiť o svojej hyperaktivite som sa dostala až k adhd na svojej osobnosti som si viacmenej vykladala to že mám depresiu ktorú neviem prekonať ostatné symptómy som prehliadala myslela som že je to “normálne” byť náladový a podobne no teraz som si viac než istá že je v tom niečo viac a mala by som s tým bojovať
Ľudia s bipolarnou majú problém aj so spánkom, keď su v manii nespia. Máš s tým problém?
@lizatko1009 myslím že spánok nie je problém skôr naopak.. keď sa dá že nevstávam do práce radšej som v noci hore a doobedu spím mám rada noc ale myslím že to s týmto nesúvisí je to len to že mám rada čaro noci kľud a ticho .. ale zaspať problém nemávam
Navštív odborníka, my sa tu môžeme len dohadovať.
Sused 10 rokov, má podobné správanie a tiež je hyperaktívny, ale on má rád spoločnosť. Má poruchu pozornosti.
hranicna
ja by som povedala, že je to aspergerov syndróm a ADHD
Klakni na kolena a otoc sa k Bohu... Ona Ta miluje presne taku aka si. A jedinemu na Tebe fakt zalezi.... Bez podmienok. A naucis sa milovat samu seba, lebo on Ti ukaze nove obzory...
chod na testy k psychologicke a uvidis, teraz je plny internet diagnoz a ludia si ich vztahuju na seba, mozno budes prekvapena, ze ti je nieco uplne ine, alebo nic