Potrebujem poradiť.
12 ročná dcéra má dioptrie -2 na obe oči, tj.do diaľky. Nosí okuliare. Chodí však na plavecký, je to viacmenej rekreačne, 1x do týždňa. Včera sa mi priznala, že nevidí na trénerku... Keď jej káže niečo urobiť, alebo naznačí, že už má plavat nevidí. Je potom z toho nervózna. Má klasické plavecké okuliare. S trénerkou som ešte nehovorila, ale plánujem.
Od akého veku sa môžu nosiť kontaktné šošovky? Je to vôbec vhodné na mladé oči? Viem, raz za týždeň hodinu... Ja som nosila vkuse niekoľko rokov, a vytvorila sa mi alergia, šošovky teraz na ociach neznesiem, hneď mám zapálené oči.
Ako to riešite Vy, ktoré plavate a máte dioptrie, resp. Vaše deti? Alebo je ešte iné riešenie ako kontaktné šošovky? Plávanie nechceme zrušiť. A áno, určite sa dá s trénerkou dohodnúť a bude akceptovať, že dcéra nevidí... Ďakujem.
@simsalabim Tiež ma napadlo, či existujú dioptrické plavecké okuliare... Ešte som nepatrala...
Sosovky na plavanie isto nie, treba dat urobit plavecke dioptricke.
@amelie2017 a kde?
@ajsha123 v optike. Treba sa popytat vo viacerych.
@kristina2412 tak,ci tak musi ist do optiky
@terezka1947 preco by musela ? V tychto plaveckých eshopoch objednáva priamo dioptrie ake potrebuje.
@kristina2412 no ok
@kristina2412 Ďakujem za link, pozdáva sa mi to
@ajsha123 este skus tu pozriet: https://www.plutvy.sk/dioptricke-plavecke-okuli...
@ajsha123 mam celý život vysoké dioptrie, šošovky mi dali prvýkrát keď som mala 10 (teraz mam 36) a chodila som na spoločenské tance a to boli teda ešte také "archaické" typy... Kto zvládne aplikáciu šošoviek sám a primeranú hygienu, ten ich môže nosiť...ponárat oči iba v šošovkách to nie, kvôli infekcii z bazénovej vody, ak má dobré plavecké okuliare, že jej oko ostane suché, tak by to šlo... Oficiálne napríklad nesmú šošovky ani do termálnej vody, ale ja ich takto s plaveckými okuliarmi nosím roky a nikdy som nemala problém
@ajsha123 ja sa sice nevyjadrim k veku, ale na plavanie by som sosovky nenosila. Velka sanca na vaznu infekciu. Inak, vo filme Notting Hill mal Hugh Grant dioptricke potapacske okuliare 😉