Očkovanie vojakov Covid-19

tinaslukaskom
14. dec 2021

Chcela by som sa spýtať tých čo majú manželov vojakov, alebo samé ste v štátnej správe ako to tam je s očkovaním.
Je to tam povinné? V prípade záujmu o nástup do vojska, musí byť záujemca očkovaní? Ako to tam s tým je?

roxy2
14. dec 2021

Syn chce nastúpiť k vojsku a povedali mu, že sa bude musieť zaočkovať

ddaassuullaa
14. dec 2021

Pokial je povinnost zabezpecit pravidelne testovanie neockovanym, tak je neocko adept na pritaz. Tiez ak bude chciet byt vojak vyslany do zahranicia, bude musiet byt ockovany, lebo to vyzaduju spojenci v operaciach. Tolko si pamatam z jesene. Povinne to urcite niekde v SR nie je, ale ak si budu vyberat buducich, budu zvazovat

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danieladeley
14. dec 2021

Povinne nie, ale vyzadovane pri dlhsich cviceniach alebo zahranicnych misiach. Neockovani sa momentalne testuju kazdy druhy den.

teegreen
14. dec 2021

@danieladeley škoda, že aj očkovaní sa netestujú. Toľko očko ľudí okolo mňa má Covid.

mirkasmile
15. dec 2021

Záleží aké, môj priateľ bol vojak a mali tam nejaké povinné očkovania - tuším hepatitída a takéto veci.
Čo sa ale očkovania proti covidu týka, to už neviem, on skončil pred 5rokmi tam.

danieladeley
15. dec 2021

@teegreen je to skoda, ale zas ta logistika pretestovat cele kasarne kazdy druhy den :/

veronika65
15. dec 2021

Povinné to nieje, nemôžu to prikázať, ale začínajú očkovanie vyžadovať 😀 hlavne kvôli zahraničným cestám, cvičeniam a podobne.... Manželovi bolo viackrát naznačené prevelenie na druhý koniec SR, pripadne rovno vyhadzov

obcanka123
16. dec 2021

@tinaslukaskom zatiaľ nie. Ale napríklad vo Veľkej Británii sú vojaci zaočkovaní.

teegreen
16. dec 2021

@danieladeley tak potom je zbytočné testovať neočko, nemyslíš?

danieladeley
16. dec 2021

@teegreen nemyslim, ze je to zbytocne, raz za cas sa stane, ze vyjde niekto pozitivny a ide hned prec....cim viac sa testuje, tym vacsia sanca, ze sa podchyti pozitivny...no a ockovani uz sa musia zariadit podla svojho rozumu a svedomia :/