Ahojte, tí ktorí ste modernou očkovaní máte nejaké trvalé nasledky alebo vedľajšie účinky? Aký je rozdiel medzi Pfizer a Modernou? Ďakujem
Babička s dedkom + o jednej kolegyni viem, že majú modernu - ( babka a dedko 70+ , kolegyna 30+) nikto z nich nemal žiadne vedlajšie učinnky, dokonca ich ani ruka nebolela. Ja mám pfizer a prvá aj druhá dávka bolesť ruky ( 1-2 dni) + unava cca den po očkovaní. Obe su mRNA vakciny ( nie vektorové ako astra alebo sputnik) to znamená že prvá davka do tvojho tela dostane účinný imunogén a druhá dávka po 3-4 týždňoch tento imunogén podporí. Rozdiel je napriklad vo velkosti dávky , pfizer ma 30 mikrogramov a moderna 100 - ale neznamená to že jedna z nich učinkuje lepšie ako druhá, ide proste len o ine zloženie prvkov vo vakcíne, ale nie som chemik takže velmi sa vyjadriť neviem 🙂 ja ked som sa rozhodovala tak zasadne pre mňa bolo či vektorovu alebo mRNA vakcinu, po zvážení zlých reakcii po vektorových vakcinach som sa rozhodla pre mRNA ale bolo mi v podstate jedno či dostanem pfizer alebo modernu 🙂
Prečo by si mala mat nejaké trvale následky? Ja nechápem takéto zmýšľanie, však nepritahujem k sebe to zle, ale verim, že všetko bude ok
Modernu má môj švagor, je kardiak, ale nemal nič, to, že ho po vpichu bolela ruka nepovažuje za vedľajší účinok
Lebo to boli aj oo obyčajnej teranovke či vakcíne proti hepatitíde
Modernu ma jedno z mojich deti - absolutne bez reakcie. Pfizer maju dalsie dve deti aj ja - deti v podstate bez reakcie, ja som mala po oboch, ale nic, co by stalo za rec.
Prípadné trvalé následky je možné identifikovať až po dlhšej dobe.
Tu je relatívne aktuálny verejne dostupný článok o hláseniach podozrení na nežiadúce účinky vakcín:
https://www.aktuality.sk/clanok/y7w9vg3/koronav...
...
Pri vakcíne od spoločnosti Moderna išlo o 79 závažných účinkov, z toho jedno úmrtie. Medzi hlásenými podozreniami na závažné nežiaduce účinky boli dočasná paralýza, pretrvávajúce zvýšenie tlaku krvi, trombóza, kolaps, pľúcna embólia či napríklad aj náhla cievna mozgová príhoda.
...
Mam pfizer a nemam nastastie nic . Ako po druhej davke som mala par tocakov ten dalsi tyzden , proste sa mi chvilku tocila hlava. Lenze pocasie tomu tiez dopomohlo. Ale inak nic, aj to prestalo a som ok. Normalne fungujem dalej.
Ja mám zvýšený sexuálny apetít ale muž sa nestažuje 🙂
Žiadne vedľa účinky ani následky.... Po 1. ma 3 dní bolela ruka a prvý deň som mala zvýšenú teplotu
.. Po 2. úplne v pohode, mierna bolesť ruky jeden deň a inak nič