Očkovanie vakcínou J&J - doba platnosti

16. nov 2021

Kedže mi príspevok zmizol. Skúsim ešte raz. Zdravím. Zajtra sa chystám na Janssen očkovanie, ktoré by malo byť jednorázové. Nie som zástanca očkovania, ani zaočkovaná byť nechcem, no nemôžem si dovoliť prísť o prácu, takže "dobrovoľne" nasilu ho podstúpim. Vybrala som si Janssen, pretože som dúfala, že ako jednorázová vakcína bude mať dlhodobý účinok a preočkovanie nebude nutné. Teraz som sa však dočítala, že mala platnosť len 12 mesiacov a už aj túto dobu skrátili na 9, v iných štátoch 6. Viete o tom niečo? Ak je to tak, tak radšej podstúpim iné očkovanie. Aj ked 3 dávkami, alebo aj to bude nutné opäť predlžit 4 očkovaním? Ďakujem za každú NORMÁLNU odpoveď.

danieladeley
16. nov 2021

Vyzera to tak, ze nie len platnost jensena, ale aj ostatnych vakcin sa skrati na 9 mesiacov. A ti, ktori boli jensenom, sa budu asi nakoniec aj tak preockovavat inou vakcinou.

janai1
16. nov 2021

Na Slovensku sa druhá vakcína dáva Pfizer

akinom0077
16. nov 2021

@janai1 a ked niekto nechce Pfizera? co sa deje je otras este aj vakcinu aby nutili dobrovone nasilu taku co vyberu...

yanni
16. nov 2021

Zial je to tak. Je to podobne ago odkopanie proti chripke. Tiez sa mussi dat ockovat kazdy rok. Len v tomto (corona) pripade je to uz horsia, tu ta jednoducho nutia, inak uz nemas takmer zaidne prava. A mas pravdu, napr. v AT J&J 270 dni, Biontec/Pfiter 360 dni (od januara 6 mesiacov a Pfitzer 9 mesiacov). A ktovie ako to este vsetko vypali. U ans v DE zacinaju nutit uz zaockovanych na 3 davku.

1lucinka123
16. nov 2021

Ja idem tiež v sobotu na očkovanie z donútenia. Tiež som si dala jednodavkovu ale už teraz je jasné, že sa budeme musieť preockovavat viac krát, ale to pri každej vakcine. Tak je to asi jedno.

renatka100
16. nov 2021

Treba vydrzat a cakat na bezpecnejsie vakciny https://www.nitranoviny.sk/mudr-monika-waksmund...

slavomira236
16. nov 2021

Vraj Johnson je slabá už po 2 mesiacoch si ako nezaockovana žiadne protilátky

janka1011
17. nov 2021

Prečo sa ideš nasilu očkovať? Veď povinné to nie je zatiaľ ( a dúfam, že nikdy nebude). Ja som odhodlaná sa testovať kvôli zamestnaniu, dúfam, že nám to bude platiť zamestnávateľ.

autor
18. nov 2021

@janka1011 lebo pracujem v sektore, kde to povinne je...

janka1011
18. nov 2021

A aký je to sektor? Neviem, či mi niečo ušlo, ale vyslovene povinné očkovanie zatiaľ ma Slovensku nie je

autor
19. nov 2021

@janka1011 štátna správa... vyslovene nám bolo povedané tak, že ak odmietneme očkovanie, tak na naše miesto je 10 iných a môžme si rovno pobaliť veci a ísť domov... , ale ak sa ideme hrať so slovíčkami, tak jasné, nepovinné...

janka1011
19. nov 2021

Fakt smutné, čo sa deje...