Žienky, chcem sa spýtať ako ste postupovali.. Známa je 2x očkovaná proti Covidu v Nemecku. Ako to treba zaevidovať na SK, aby bolo očkovanie u nás platné? V správach som zachytila, že pokiaľ to "zahraničné" očkovanie nie je u nás nejak zaregistrované, tak u nás neplatí 🤦♀️. Mate niektorá skúsenosť, prípadne viete pomôcť kde to zaregistrovať a hlavne ako.. Nejako sa mi nedarí to zistiť 🤷♀️. Obvodná mi povedala, že na Regionálnom úrade ver. zdravotníctva sa to robí, neviem sa tam však dovolať, už 3dni tam majú vyveseny telefón.. a nikde žiadne bližšie inf.
Kolegyňa bola očkovaná v nemecku a ona to robila cez zdravotnú poisťovňu... Ale to bolo ešte pred Green passom... Zahraničné očkovanie platí aj na SK
Ak je raz niekto očkovaný v únií tak to platí v celej únií. Bodka. Ak sa niekomu nezdá, budem sa súdiť do nemoty.
@24mirka uznat to musia vsade v eu.
avsak do tych nasich uzasnych statistik zaockovanosti sa to vobec nepocita( tak sa podla nedavneho vyjadrenia pocitaju len ockovanci s vakcinami na sk, a neplanuju to zmenit ) . ja z fleku napocitam cez 2 desiatky ludi v mojom okoli, ktorí su ockovaní v zahranici , ale ich zaockovanostou napr aj v nasej obci vobec nevzrtasla ockovanost, naopak, u nas su v ociach statistov akoby neockovaní . preto niektore pohranicne obce nemaju sancu nebyt cierne, ked tretina ich obyvatelov su ockovaní za hranicami . hoc mozu mat zaockovanost aj 80 %
@24mirka Ockovanie v EU plati v celej EU - treba mat Green Pass. Problemom je uznanie zo statov mimo EU, naprvz USA, kde sa ako potvrdenie vydava casto iba rukou vypisana karticka.
@simsalabim práve máme problém s Green pasom. Nechce nám načítať ten qr kód. Ze taky neexistuje 🤦♀️
@barb0renka ako sa ti podarilo spraviť Green pass? Mne to nefunguje. Napíše mi, že neplatný qr kód.
@24mirka a skusa to v nemeckom ci slovenskom greenpasse? Neviem, ci tam je nejaky rozdiel. Mozno tam bude problem? Pripadne namaju v Nemecku appku zdravotky, kde by ten QR kod mala? Ja napr pouzivam iba ten, GreenPass sa mi este nechcelo instalovat. V Rakusku mi to opakovane kontrolovali a bez problemov.
@24mirka Ked odo mna ziadaju potvrdenie o ockovani, ukazem im rakusku appku green pas a hotovo.
Preukazujem sa nou aj colnikom na hraniciach pri vstupe do SR.
Teda, ja neviem.. bola som ockovana v Cesku a pri prechadzani hranic som sa registrovala na Slovensku, v Rakusku, v Nemecku a v Taliansku a nikde z tychto krajin nebol problem.
Ved ak si raz ockovana v europskej unii vakcinami, ktore EU schvalila, tak to nemusis nikde dalej riesit. Akurat sa musis registrovat pri vstupe do krajiny podla aktualnych platnych podmienok konkretneho statu.
Ďakujem vám všetkým za cenné rady skúsenosti.. Budem hľadať kde je zrada. Prajem vám krásny víkend, budme všetci zdraví 🙏❤️.
Moje očkovanie z Nemecka sa na Slovensku v pohode načíta všade. No problem. Nič nebolo treba robiť. Len v Nemecku v lekárni si mala dať vystaviť digitálny COVID pass
Neplatný QR kód, ale aký tam zadáva? Ten čo dostala po očkovaní, to je nieco iné. Musí ísť s dokladom totožnosti a žltou knižkou do lekarni, kde jej vystavia QR kód vydaný Robert Koch inštitútom a ten potom platí všade.
Nech vylezú na hrb....snáď sa človek nebude očkovať dvojmo, aby to platilo tam i tam🙈