Očkovanie v zahraničí, registrácia na Slovensku

24mirka
18. nov 2021

Žienky, chcem sa spýtať ako ste postupovali.. Známa je 2x očkovaná proti Covidu v Nemecku. Ako to treba zaevidovať na SK, aby bolo očkovanie u nás platné? V správach som zachytila, že pokiaľ to "zahraničné" očkovanie nie je u nás nejak zaregistrované, tak u nás neplatí 🤦‍♀️. Mate niektorá skúsenosť, prípadne viete pomôcť kde to zaregistrovať a hlavne ako.. Nejako sa mi nedarí to zistiť 🤷‍♀️. Obvodná mi povedala, že na Regionálnom úrade ver. zdravotníctva sa to robí, neviem sa tam však dovolať, už 3dni tam majú vyveseny telefón.. a nikde žiadne bližšie inf.

tina4931
18. nov 2021

Nech vylezú na hrb....snáď sa človek nebude očkovať dvojmo, aby to platilo tam i tam🙈

janai1
18. nov 2021

Kolegyňa bola očkovaná v nemecku a ona to robila cez zdravotnú poisťovňu... Ale to bolo ešte pred Green passom... Zahraničné očkovanie platí aj na SK

tina4931
18. nov 2021

Ak je raz niekto očkovaný v únií tak to platí v celej únií. Bodka. Ak sa niekomu nezdá, budem sa súdiť do nemoty.

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zafir01
19. nov 2021

@24mirka uznat to musia vsade v eu.
avsak do tych nasich uzasnych statistik zaockovanosti sa to vobec nepocita( tak sa podla nedavneho vyjadrenia pocitaju len ockovanci s vakcinami na sk, a neplanuju to zmenit ) . ja z fleku napocitam cez 2 desiatky ludi v mojom okoli, ktorí su ockovaní v zahranici , ale ich zaockovanostou napr aj v nasej obci vobec nevzrtasla ockovanost, naopak, u nas su v ociach statistov akoby neockovaní . preto niektore pohranicne obce nemaju sancu nebyt cierne, ked tretina ich obyvatelov su ockovaní za hranicami . hoc mozu mat zaockovanost aj 80 %

simsalabim
19. nov 2021

@24mirka Ockovanie v EU plati v celej EU - treba mat Green Pass. Problemom je uznanie zo statov mimo EU, naprvz USA, kde sa ako potvrdenie vydava casto iba rukou vypisana karticka.

24mirka
autor
19. nov 2021

@simsalabim práve máme problém s Green pasom. Nechce nám načítať ten qr kód. Ze taky neexistuje 🤦‍♀️

24mirka
autor
19. nov 2021

@zafir01 tak toto je problém, štatistiky 🤦‍♀️🤦‍♀️

24mirka
autor
19. nov 2021

@barb0renka ako sa ti podarilo spraviť Green pass? Mne to nefunguje. Napíše mi, že neplatný qr kód.

simsalabim
19. nov 2021

@24mirka a skusa to v nemeckom ci slovenskom greenpasse? Neviem, ci tam je nejaky rozdiel. Mozno tam bude problem? Pripadne namaju v Nemecku appku zdravotky, kde by ten QR kod mala? Ja napr pouzivam iba ten, GreenPass sa mi este nechcelo instalovat. V Rakusku mi to opakovane kontrolovali a bez problemov.

barb0renka
19. nov 2021

@24mirka Ked odo mna ziadaju potvrdenie o ockovani, ukazem im rakusku appku green pas a hotovo.
Preukazujem sa nou aj colnikom na hraniciach pri vstupe do SR.

diewcatqoo
19. nov 2021

Teda, ja neviem.. bola som ockovana v Cesku a pri prechadzani hranic som sa registrovala na Slovensku, v Rakusku, v Nemecku a v Taliansku a nikde z tychto krajin nebol problem.
Ved ak si raz ockovana v europskej unii vakcinami, ktore EU schvalila, tak to nemusis nikde dalej riesit. Akurat sa musis registrovat pri vstupe do krajiny podla aktualnych platnych podmienok konkretneho statu.

makova333
19. nov 2021

@24mirka tak to potom treba riesit s krajinou kde bol clovek ockovany. V EU su Green passy platne a nacitatelne bez problemov. Nas urad ti s tym nijako nepomoze ked bola ockovana inde a green pass jej nefunguje.

24mirka
autor
19. nov 2021

Ďakujem vám všetkým za cenné rady skúsenosti.. Budem hľadať kde je zrada. Prajem vám krásny víkend, budme všetci zdraví 🙏❤️.

bluka2
19. nov 2021

Moje očkovanie z Nemecka sa na Slovensku v pohode načíta všade. No problem. Nič nebolo treba robiť. Len v Nemecku v lekárni si mala dať vystaviť digitálny COVID pass

bluka2
19. nov 2021

Neplatný QR kód, ale aký tam zadáva? Ten čo dostala po očkovaní, to je nieco iné. Musí ísť s dokladom totožnosti a žltou knižkou do lekarni, kde jej vystavia QR kód vydaný Robert Koch inštitútom a ten potom platí všade.

mogaa
19. nov 2021

@24mirka tak predpokladám že doklad o očkovaní má, takže žiadny problém