Dobrý deň, potrebujú seniori pred očkovaním negatívny antigénový test? Ak áno, ako starý môže byť? Prosím, aby sa vyjadrili tí, ktorí majú reálne skúsenosti. ĎAKUJEM.
Potrebuju karticku poistenca a covid pass
Ďakujem za odpovede, dotazník a informovaný súhlas ste vyplnili dvojmo?
@pribinak aký covid pass? nič také sme nepotrebovali... skúsenosť z utorka...
@lusesita2 dvojmo? nie...
@deti95060810 covid-pass je pridelené číslo, kód, ktorý vam prišiel do SMS/mailu
A tiež mám vyplnené papiere len 1x.
@deti95060810
@queen_mary
Ako to vaši seniori znášali? Nejaké problémy potom?
Dievčatá, aj sa pýtali na prípadné ochorenia alebo lieky, ktoré berú?
@deti95060810 SMS s termínom? U nás kontrolovali
@hettinka moj dedo uz je 2 dni po (76 rokov) a zatial nic, ani len opuch. Klop klop klop
@queen_mary môj otec má 75. Tak som zvedavá, ako to zvládne. Mamu chcem zapísať do registra náhradníkov, ona má pred 70-kou
@hettinka babka 93 rokov, ockovana minuly tyzden, uplne bez problemov
@pribinak ja som to vypísala s otcom podľa karty, náhodou mal doma. No podľa mna by sa malo objednávať cestou všeobecných lekárov a tie údaje by mali posielať oni. Tu hovoríme o ľuďoch 75+ (zatiaľ), ktorí už nemusia presne vedieť/pamätať si a príbuzní tiež nie.
Povinnost kontaktovať lekára tiež nie je. My dme nestihli, ockovanie mame na víkend, takze tam budeme volať až v pondelok po ockovani.
Prosim vas a kedy sa maju dostavit na druhu davku,po kolkych dnoch?
@elenka74 nikto neskúma ani diagnozy ani lieky...vypisuje sa len dotazník kde máš zaškrtnúť len či je akútne ochorenie kašel, teplota, problém so zrážaním krvi.....zdravotný stav či je človek vhodný na očkovanie (resp.či ho zvládne) na to sa treba pýtať lekára seniora ktorý daného človeka pozná, teda vie v akom je stave....neodporúča sa ak mal niekto silnú reakciu na iné očkovanie, má akútnu respiračnú chorobu či je veľmi zle na tom zdravotne - teda napr.ak má slabé srdce a dostal by ten senior horúčku - nemusel by to zvládnuť.....preto je to pri starších alebo veľmi chorých ľuďoch aby sa pýtali ich lekára ktorý pozná ich stav aj diagnozy....v očkovacom centre sa len podľa toho dotazníka posúdi či očkovať keď má niekto napr.nádchu a podobne ale nikto tam pacienta neskúma, ide to tam ako na páse, v jednej miestnosti ťa zaregistrujú, ideš do druhej tam ťa hneď pichnú a hneď prejdeš do tretej a tam chvílu posedíš.....na samotnom očkovaní si asi minutu, akurát čo si sadneš, pichne ťa a ideš dalej.....
Netreba. Skusenost zo stvrtka.