Očkovanie proti vírusu HPV

lenteraz111
14. nov 2019

Ženy, maminy, dávate svoje dcérky očkovať proti hpv? Zvažujete? Sestra sa nevie rozhodnúť.

marlent
14. nov 2019

Bodaj by ma moja mama dala ockovat ked sa dalo...

sissy27
14. nov 2019

nedala som a ani o tom neuvažujem.

lubi40
14. nov 2019

@lenteraz111 zijem v zahranici a tu je uz toto ockovanie pridane do ockovacieho kalendara (dievcata aj chlapci). Ja urcite dam.

kataka10
14. nov 2019

Ja som sa dala, ale az na vyske a urcite keby som mala dceru dam ju zaockovat, uz len z dovodu, ze kamaratka mala v 30tke pozitivny nalez na krcku maternice. Mala dlhorocne vztahy, chlapov nestriedala ako ponozky a aj tak sa tomu nevyhla. HPV je poriadne svinstvo a bohuzial bezne sa vyskytujuce, takze ak sa proti tomu da ako-tak chranit, treba ist do toho.

kataka10
14. nov 2019

A urcite by som dala vakcinu rozsirenu o ochranu voci genitalnym bradaviciam - Silgard.

rikarika
14. nov 2019

ja tiež rozmyslam a asi dám, z každej strany počúvam že výskyt rakoviny krčka rastie neskutočne, sa bojím aby som si v budúcnosti nevyčítala, že sme mohli tomu zabrániť....

tahomi
14. nov 2019

Ja som lekarka a som zaockovana.

korunka1
14. nov 2019

Dala som

sisi2212
14. nov 2019

Určite očkovať, mňa mama nedala a v 24 rokoch som mala zhubny nalez na krcku, našťastie v skroom zachyte, odstranili mi ho chirurgicky kvôli zachovaniu fertility, dala som sa potom dodatočne očkovať, ked mi to chirurgicky odstranili.... Takze urcite som za, je to jedina rakovina u ktorej sa vie zdroj, cize virus hpv a proti ktoremu sa da ockovat, preco teda riskovat, ze si clovek niekedy bude vycitat, ze to ockovanie nedal....

simsalabim
14. nov 2019

@lenteraz111 nie, ani jednu dceru. Je to na moj vkus velmi kontroverzna vakcina.

lenteraz111
autor
14. nov 2019

@simsalabim kontroverzná? prečo? Zháňam info kde sa dá.

tahomi
14. nov 2019

@lenteraz111 tak ho nezhanaj na MK, ale u odbornikov, odbornych clankov, studii

tenerifka
14. nov 2019

nie, casto sa vyskytujuce vazne neziaduce ucinky (nebudem rozpisovat, kto chce vygoogli), niektorym zaockovanym dievcatam v zap.Europe to znicilo zivot

simsalabim
14. nov 2019

@lenteraz111 presne ako pise
@tenerifka. Neziaduce ucinky, aj velmi vazne...vygoogli si a sprav vlastny nazor.

sisi2212
14. nov 2019

@lenteraz111 kontroverzna, ale ked bude mat tvoja dcera rakovina krcka ako ja v 24 rokoch, nevytknes si to? Ze si sa zaoberala nejakou kontroverznistou? Ja doteraz neviem, ci sa mi nieco nevráti, kazde tri mesiace musim chodit na kontrolu na onkologiu a cely zivot si bude asi moja mama vycitat, ze mi to ockovanie nedala a nemala by som nikdy problem aky som mala a ver tomu, ze ked mi v 24 rokoch povedali, že mi budu asi musiet zobrat vsetko, ked som nemala este deti, tak to bola v rodine atmosfera ako na pohrebe... A vtedy nemyslis na nic ine len na to, prečo si si nedala tu blbu vakcinu

sisi2212
14. nov 2019

@simsalabim kontroverzne mozno, ale ked mne v 24 rokoch zistili hpv a zhubny nalez na krcku, tak jedine na co moja mama myslela bola, preco mi nedala tu blbu vakcinu, a ked ti zrazu moze zomriet dcera, kvoli tomu, ze si nedala jedno ockovanie asi to neni dobry pocit, viem, co sme prezivali doma vsetci.....

basska_b
14. nov 2019

Čítala som, že pri tomto type je účinnejšia prevencia, preventívne kontroly a včasný zásah ako očkovanie. Informujte sa aj o nežiaducich účinkoch vakciny. Proste informujte sa. Nielen o tom že ooo, je to zadarmo a všetci to dávajú. Ja nikomu nič nehovorím, len že máte právo vedieť, ako môže vaše telo alebo telo vašej dcéry na vakcinu zareagovať. Moja kamarátka mala po očkovaní nežiaduce účinky a rodičia sa o ňu báli rovnako ako keby mala nález.

black_olive
14. nov 2019

Pozerala som raz dokument na túto vakcínu. Mnohé dievčatá, ktoré sa dali zaočkovať (tuším vo Švédsku) začali mať silné závraty, neprestávajúce, denne aj 30x, sú obmedzené po každej stránke v živote...je to dosť na zváženie.

sisi2212
14. nov 2019

@basska_b ja som chodila na preventivku kazdy rok, zrazu boli len zmeny na krcku a po konizacii z histologie zhubny nalez, rakovina a sup sa na onkologiu..... A som vydata, mala som za zivit dvoch partnerov, staci, te moj manzel mal oredo mnou frajerku, ktora ho podvadzala na kazdom rohu a stal sa prenášacom, ani o tom nevedel.... Cize niekedy ani prevencia ani slusnost nestaci.... A nikto tomu neveril, co mam za nalez, ako to je mozne, nakolko ma poznali a vedeli aj to, ze som poctivo chodila na preventivky

sisi2212
14. nov 2019

@black_olive su obmedzene? Za prvé kde je jasne dokazane ze to je tou vakcinou? Je milion dalsich faktorov, ktore to mohli ovplyvnit a dalsia vec, obmedzene mozno, ale živé.... Ja som myslela, ze zomrem a mohla som, stale mozem, stále chodim na kontroly kazde tri mesiace na onko.... Nemáte šajnu co to je byt v stave, ze neviete ci tu zajtra budete, len kvoli tomu, ze sa si nedali vakcinu

black_olive
14. nov 2019

@sisi2212 Každá jedna začala mať problémy po vakcíne..tak je to dokázané...

sisi2212
14. nov 2019

@black_olive ja som sa dala ockovat dodatocne po tom co mi odobrali nador z krcka a nemam ziadny, ani jeden jediny vedlajsi ucinok

sisi2212
14. nov 2019

A mam nazor, ze proti tej vakcíne su asi len zeny, ktoré sami nikdy ziadny problem s krckom nemali.... Lebo ako hovorim, ked jie niekto tak blizko smrti, lebo si nedal vakcinu, tak si to velmi rýchlo rozmysli, ci si ju da alebo, ked ma dieta s takym problemom, tak si velmi rýchlo rozmysli, ci mu povie okej tak zomres teraz, lebo som ta nedala zaockovat.... Ja som k dva roky od zhubneho nálezu a ako hovorim, kazde tri mesiace kontrola a stale si v hlave opakujem, ze keby som tu blbu vakcinu mala v sebe tak sa nemusim katdy den bat, ci sa mi na najblizsej kontrole zasa nieco nenajde....

kataka10
14. nov 2019

Ja som nemala vobec ziadne vedlajsie ucinky po Silgarde.

ivanaa346
14. nov 2019

@tenerifka presne aj v modrom z neba bolo dievca ktore ostalo na posteli ako leziaca z vakciny a videla som videa roznych zien ktore dopadli rovnako po tomto ockovani. Takze to je tazka otazka ci ockovat alebo nie ,pretoze kazdy organizmus je iny a nevies ako u koho zareaguje .Aj ja som sa mala ockovat ale nakobiec som sa nedala len koli strachu co keby som bola jedna z tych co im to ublizilo .

sisi2212
14. nov 2019

@ivanaa346 je to dilema urcite, ale ked uz sa stretnete s tym, ze by stw mali nieco na kecku alebo vase dieta, verte, ze dilema by bola vyriešena a occkovat by ste dali bez vahania.... Lebo zivot je zivot.... Ale samozrejme, moze sa stat aj to, ze niekto sa neda očkovať a nikdy problem s hpv v zivote mat nebude ani nič.... Horsie je ked nastane pripad ako u mna, ze mamka ma nedala a mala som zhubny nalez, vtedy si to clovek vycita....

ivanaa346
14. nov 2019

@sisi2212 no az tak vyriesena dilema by to nebola pretoze aj ja som mala zly cito ster a hrozila mi operacia a chceli ma ockovat a aj mam nabeh ze sa to opat zopakuje ale verte mi u mna po videni tych videi ten strach bol vacsi ze ostanem ako leziak. Ja neodsudzujem nikoho nazor ani tych co sa daju zaockovat ani tych co nie ,pretozi nikdy nemozeme vediwt ako dopadneme a ked niekomu ta vakcina neublizi som len stastna ale je vela takych co su zaockovany a dostali napriwk tomu gen .bradavice alwbo mali zly cyto ster ...tak popravde neviwm kde je pravda .

jamidea
14. nov 2019

@ivanaa346 presne. Ja som chcela dceru dat, uz som len cakala kym bude mat vhodny vek. Teraz vek ma, ale o.i.aj kolegynina dcera mala dost velku reakciu, ockovat ju urcite nebudem davat.

sisi2212
14. nov 2019

@ivanaa346 ja som nemala zly cyto ster, ja som mala z histologie zaver epidermoidny karcinom krcka s invazivnym rastom, kvoli ktorému som musela v 24 rokoch podstupit 4 operacie, chodim kazde tri mesiace na kontrolu na onko, ci sa nieco nevracia.... Lebo som mala rakovinu, ktora mi vznikla z pozitivneho hpv.... Cyto ster ktory sa sleduje ma na dvojku, pripadne na trojku vela zien.... Rakovinu v 24 rokoch asi nie... Cize ako hovorim, ja som mala dilemu vyriesenu jasno, ked mi v 24 rokoch povedali, že mi zoberu vsetko a aj tak nevedia, ci to bude ok.... Bol to stav, kedy som sa mala vydavat a nic pre mna nemalo zmysel, lebo je dost tazke, aby malo pre cloveka nieco zmysel, ked ma zhubny nalez na papieri a chodi na onkologiu.... A verte, ze mojej mame, ked sa bala, ze jej moze zomriet dieta, tiez nebolo jedno, ze ma nedala ockovat