Očkovanie proti tetanu v dospelosti 2x počas 2 rokov

lenjana12
11. máj 2024

Ahojte prisla som si po radu, bola som pred 2 rokmi ockovana proti tetanu ked som bola tehotna, u mojho gynekológa je to normalne, ze takto sa matky dávaju ockovat, ked naposledy som bola pred 15 rokmi...toto neriešte, mam to uzavrete, ale co ma trapi je ze moja obvodna pani doktorka ma dala ockovat znovu, po dvoch rokoch, pretoze v karte to nemala zapisane a dala ma opat zaočkovat, ja som to zistila az po ockovani, moze to mat nejake nasledky? Alebo sa mi nic nestane? Od toho prešiel mesiac

pribinak
11. máj 2024

@lenjana12 nič sa to nestane. Tetanovka sa dáva bežne napr pri úrazoch a môžeš ju mat aj častejšie ako 2x za 2 roky

Nechápem….ty nekomunikujes s lekárkou? Však si jej mala povedať, že si očkovanie absolvovala ako tehotná ..

egonsk
11. máj 2024

@lenjana12 vraj to neskodi. Mna ked som siel na vojencinu, som bol ockovany az 4x behom par mesiacov (raz uraz, potom doktorka klasicky, znova uraz, potom na vojne lebo nemali od doktorky potvrdenie)

bbebe
11. máj 2024

a teba pichali a si nevedela ze co ti davaju?

anavixy
11. máj 2024

https://www.sprievodcaockovanim.sk/otazky/moze-...
Trosku aj odveci k tvojej otazne, ale najdes tam aj odpoved na nu. Nevadi to a ak by to vadilo, tak sa to uz prejavi. Tiez nechapem ako si sa mohla dat znova zaockovat a nevediet o tom, ale tak asi sa stane. 😬

1ryba
11. máj 2024

A prečo si sa dala očkovať? Násilím ťa hádam nezaočkovali. Mňa sa sestra minule spýtala, či budeme očkovať tetanus. Ja som povedala nie a bolo vybavené. Keď sa ti doteraz nič neprejavilo, nič ti nebude.

lenjana12
autor
11. máj 2024

Nie zistila som to az u navstevy gynekologa, nebola som si ista ci som bola ockovana a na co to bolo a on povedal ze na tetanus

lenicka298
11. máj 2024

@lenjana12 mne sa stalo podobne. Keď som ležala kvôli predčasnému pôrodu, tak si pamätám, že mi sestrička vravela, že ma zaockuje. (Pomedzi tie infúzie, injekcie, ale pamatala som si to) potom ma chcel zaočkovať obvodny, tak som mu vravela, ze ma ockovali pri pôrode, ale v správe nenašiel ani gynekológ nič. 🤔 tak ma zaočkoval obvodný 2x a nič sa mi nestalo...

isis234
13. máj 2024

Nepamätám si presne, ako sa očkovalo na tetanu.. Po 2 týždňoch, 2 mesiacoch a potom 2 rokoch?
Ty si bola po 15 r. zaočkovaná. Tie 2 dávky neublížia a boli odstupom..2 r.