Očkovanie proti tetanu - nežiadúce účinky

montemotherone
17. okt 2017

Ahojte, máte reálnu skúsenosť s očkovaním proti tetanu a s oneskorenými nežiadúcimi účinkami?
V dobrej viere som sa v roku 2006 dala zaočkovať. Od detstva mám striedavo lepší a horší stav exemu, neliečenú alergiu...
Vtedy sa to tak neriešilo, nesledovala som sa, ale spätne sa mi s tým spája veľa podozrení. Jednoducho moje zdravie už nie je ako bývalo predtým, aj keď som vtedy mala 30 rokov. Hovorím tomu "život predtým" a "život potom". Zhoršili sa mi alergie, stále na niečo reagujem, som precitlivelá, lepšie obdobie strieda horšie. Zhoršil sa mi PMS, pribudli úzkosti, slabosť, rýchla unaviteľnosť. Stále som to pripisovala stresu, alebo veku (veď po 30-tke... 🙄 )... Ale tiež mi vŕta v hlave toto očkovanie. Keďže môže mať prejav na nervovej sústave.
Nie som antivax zástanca, snažím sa objektívne hodnotiť prínos vakcinácie, takže nerada by som aby sa to tu zvrhlo na zovšeobecňovanie. Prosím len o reálne skúsenosti, kedy ste mali vy sami, či vaši blízki podobné problémy po tomto konkrétnom očkovaní proti tetanu. (všeobecne riziká a iné predpokladané scenáre som už na nete čítala) Prosím tiež o zdržanlivosť pri radách typu: načo si sa dala očkovať... Čo bolo, bolo, teraz to už nezmením... Chcem si veci ozrejmiť, prípadne vylúčiť možnosti... Ďakujem 🙂

willino1
17. okt 2017

asi 2 týždne som mala bolestivý opuch v mieste vpichu inak nič.... ale bolo to už 5 rokov späť a keď si tak spomeniem tak od vtedy sa mi pokazili zuby, narodili dvojičky, zapálili potné žľazy, musela som rodiť cisárskym, ošedivela som, prisal sa mi kliešť.... hmmmm, že by očkovanie? prepáč ten sarkazmus, ale očkovala si sa v roku 2006!!! je rok 2017!!!! v tvojom prípade by to mohli byť aj vedľajšie účinky očkovania v detstve, pokazených zubov, uštipnutia nakazeným komárom, depkou, sťahovaním .... čo chceš teraz zistiť?

montemotherone
autor
17. okt 2017

@willino1 ale mne sa to prejavilo hneď po očkovaní a ťahá sa to 10 rokov. Nič iné sa zatiaľ nezistilo. Takže preto uvažujem aj nad touto možnosťou. Vtedy som to tomu nepripisovala, viesť dobre, že sa to toľko neriešilo ako dnes.

canany
17. okt 2017

Mne sa spustila alergia po ockovani na kliestovu encefalitidu, ktoru som si dala dobrovolne, tiez som to najskor ockovaniu nepripisovala, ani ma to nenapadlo, az sa mi narodili deti a zistovala som si info o ockovaniach, ked sa synovi po druhej davke hexy a prevenaru rozbehol exem a hups, zrazu mi to vsetko dalo zmysel, ockovanie a stresova praca a ja som sa este dvakrat dala preockovat, teraz uz zvladam alergiu len s homeopatikami, predtym som mala kortikoidy, zdravie sa mi trosku zlepsilo, aj to za pomoci roznych bylinkovych pripravkov, takze za mna ano ockovanie a je jedno proti comu

ketrinzeticka
12. feb 2019

@willino1 opytam sa ..ockoju sa do ruky??

silvijaa
13. feb 2019

ketrinzeticka Tetanovka sa ockuje do pleca.

ketrinzeticka
13. feb 2019

@silvijaa a boli to velmi??🙂

silvijaa
13. feb 2019

@ketrinzeticka da sa to v pohode vydrzat

ketrinzeticka
13. feb 2019

@silvijaa co ine ostava vsak??ja mam ist na preockovanie

ketrinzeticka
13. feb 2019

@silvijaa nebolo vam zle?

montemotherone
autor
13. feb 2019

@ketrinzeticka nemusíte ísť. Ja by som už nešla. Pokiaľ nepracujete niekde v poľnohospodárstve, či s kovmi, riziko dostať tetanus je veľmi nízke. Navyše pri úraze je len potrebné dobre vyčistiť a ošetriť ranu.

sadika
23. máj 2022

@montemotherone moja babicka prisla o nohu,skrabla sa o hrdzavy klinec...takze nie,nie je to len pre tych co pracuju v polnohospodarstve,vycistila si to, zapalilo sa jej to,kedze mala problem sa dostat hned k lekarovi,tahalo sa to s nou 10 rokov, z malej ranky velky vrad,nakoniec amputacia...

cubalucia
3. nov 2022

@sadika babicka bola cukrovkarka? Nesuvisela amputacia so zlym hojenim rany? Prepac, ale tetanus asi nebol pricina amputacie.

cubalucia
3. nov 2022

@montemotherone ja mam tiez problem s ockovanim proti tetanu, skoro mesiac bol opuch ramena, bolestivost, znizena pohyblivost. Opuch neskor zmizol ( nue do 2 dni, ako sa uvadza), ale zvysok problemov ostal. Nasledovalo behanie po lekaroch - obvodny, chirurg, ortoped ... nakoniec injekcie do ramena prorizapalove a od bolesti kyselina hyaluronova ciastocne pomohli. Ale rameno ma problem stale. Lekari len pokrcia plecom ... nahnevana som veru, preockovat som sa nechcela, lekarka na mna tlacila, ze ved tetanovka nic nie je. Takze je.
Pred ockovanim vas do toho tlacia, ale ked mate problem, to uz davaju ruky prec, vas problem.

sadika
6. nov 2022

@cubalucia nie,nebola cukrovkarka, mala potvrdenu infekciu na zaklade ktorej mala byt podana vakcina proti tetanu v case,ked sa skrabla, hold doktorka to premyvala hypermanganom...

cubalucia
16. dec 2022

@sadika aha, rozumiem. Infekcia vsak asi nebola tetanova, ale ina, nie?

sadika
22. dec 2022

@cubalucia nie,nedostala tetanus,avsak bolo potvrdene,ze rana by sa zahojila,keby bola podana tetanovka,takto sa to zanedbalo...bohuzial

helkas1
14. máj 2023

Mám po očkovaní zdravotné problémy bolia ma nohy svaly krče v nohách predtým som to nemala

mirka468
25. máj 2024

Dobrý deň chcem sa opýtať v tejto situácii keď bolo očkovanie na covid chcem sa poradiť či bolo bezpečne sa zaočkovať na tetanus

mirka468
25. máj 2024

Fuha ja som sa nedávno dala zaočkovať proti tetanu a začali mi tŕpnuť ruky a bolesti nôh

mirka468
25. máj 2024

Ja to iste som len par dni po a trpnutie rúk a bolesti nôh

mirka468
26. máj 2024

@helkas1 ja to iste neviem čo robiť po tetatnovke trpnutie ruk bolesti nôh

michalkabodnarova
6. jún 2024

@montemotherone Ahoj.Ja to mám presne takto.Život pred tetanovkou a po nej.....nechci vedieť...bolesti polovice tvare,take ochrnutie tvar,nos,prehltanie,posťahovane svaly...všetko vľavo.5 rokov to riešim.Teraz menim pracu.Rychlo sa unavim....atď