Očkovanie proti ovčím kiahňam v dospelosti

jardia
25. apr 2019

Ahojte , chcela by som sa informovať , či sa niektorá z vás dala očkovat proti ovčím kiahňam v dospelosti. Mám 28 , neprekonala som ešte ovčie kiahne , lekárka mi brala aj krv , a nemám ešte deti. Viete o nežiaducich účinkoch ? Dali by ste sa zaočkovať ? Deti plánujem . Ďakujem

gdulskadarina
25. apr 2019

@jardia zaockovat by som sa nedala, myslim si, ze je to proste irus proti ktoremu sa neda ockovanim bojovat, poznam taky pripad, ziadna ockovacia latka nevydrzi v tele tak dlho :/, kamoska mi hovorila, ze starsi ludia dost zle znasaju aj tu vakcianaciu, ale isto zavisi aj od organizmu :/

lucia147852
25. apr 2019

tiez som nemala kiahne, jedno dieťa už mam. Zaočkovať som sa nedala ani nedam.

jardia
autor
25. apr 2019

@lucia147852 nebála si sa v tehotenstve ?

lucia147852
25. apr 2019

@jardia nie. nemyslela som ani nejak na to :D ked sme mali ist k niekomu kto ma deti v skolke alebo tak tak som sa spytala či nahodou nechyruju o kiahnach lebo som este nemala. aby vedeli. ale inač nič. Očkovanie mi imunitu na ne nezaruči. Tvrdia ze lahsi priebeh. Ale to je v tehotenstve jedno už, keď ich raz človek dostane. Ja furt hovorim čo sa ma stat stane sa 🙂 treba byť opatrny ale neprehanať to so strachom.

sapetka
25. apr 2019

@jardia ja som zvazovala ale nakoniec je maly zaockovany tak to uz nejak neriesim a keby som ich nejakou nahodou dostala tak to snad zvladnem. A druhe chcem mat este ale toto som neriesila ani v prvom tehotenstve co ked nahodou nejal ma to nenapadlo🤷‍♀️

dominika_sk
25. apr 2019

Tak vam už tu pekne hrabe. Ake očkovanie proti kiahňam?! Veď take NEEXISTUJE !

sapetka
25. apr 2019

@dominika_sk ale existuje🤗

zuz02
25. apr 2019

Očkovanie proti kiahnam existuje, ale to ešte neznamená, že sa dieťa aj tak nenakazi. Moje neterky sú obe očkované a napriek tomu kiahne dostali. Ta mladšia dokonca z toho istého vírusu varicelly, čo spôsobuje kiahne, mala teraz ešte aj pásový opar.

alias313
25. apr 2019

@dominika_sk nikomu nehrabe, ano ockovanie proti kiahnam na SK je, nepatri medzi povinne ockovania.
Ja som prekonala ovcie kiahne v januari ako 32 rocna s mojimi detmi. Som rada, ale fakt rada, ze som to prezila. Svagrina kiahne tiez nemala a preto sa pred rokom dala zaockovat. Mal aj jej syn spolu s nami kiahne, ona ich nedostala. A ja budem navzdy lutovat, ze som to neurobila. Nechcem nikoho strasit, ale pre mna boli kiahne moja najhorsia choroba. Deti ich prekonali uplne v pohode, keby nemali na sebe par pupencov, clovek by ani nepovedal ze maju kiahne😎Deti by som ockovat nedala, ale pre dospelych to nie je sranda.

sapetka
25. apr 2019

@alias313 ani pre deti to nemusi byt sranda..vsetko zalezi od imunity

jardia
autor
25. apr 2019

@alias313 mala švagriná nejake vedľajšie účinky z očkovania? Ja sa len toho bojím

alias313
25. apr 2019

@jardia nie. Ona nemala ziadne vedlajsie ucinky.

iveta7677
25. apr 2019

@jardia ja som prekonala teraz v marci ako 42 rocna.Mala som horucky, ale vydrzala som.

romiada
25. apr 2019

@dominika_sk musim Ta vyviesť z omylu 😉 existuje https://www.union.sk/ockovanie-proti-ovcim-kiahnam

matabb73
25. apr 2019

Ja by som to odporučila, ak plánuješ tehotenstvo. Jedna známa dostala kiahne keď bola tehotná a kvôli tomu predčasne porodila. Našťastie je dieťa v poriadku.

tana85
26. apr 2019

ak mam dobre info od lekara, tak ockovanie v dospelosti ma vyhodu, ze nedostanes pasovy opar, co je v pripade velmi znizenej imunity ci stresu. ja by som sa ockovala. lebo ani, mozs aj tak dostat, ale priebeh by mal byt lahsi

jvlo
26. apr 2019

Za ziadnu cenu by som sa nedala zaockovat. Ta vakcina ta nechrani dozivotne. Radsej by som sa teraz,ked este nemas deticky sla k niekomu nakazit, ako sa dat teraz zaockovat a ked vyprchaju protilatky, tak dostat kiahne v 50, alebo na dochodku a potom sa bat pridruzenych problemov, kedze stary clovek uz ma aj ine zdravitne problemy. Len pri prekonani choroby mas dozivotne protilatky

severankasr
26. apr 2019

Ja som dostala ovčie kiahne v 34. rokoch akurát ked som bola tehotná v 29.TT. Mala som niekoľko stovák pľuzgierov (pod viečkami, v ústach, v hlave, v ušiach...proste všade), našťastie je dcérka zdravá a má protilátky na kiahne, syn mal kiahne, v škôlke boli kiahne, v škole, no ona ich nedostala.

rybka16
26. apr 2019

Dala som sa ockovat v 26 rokoch, lebo som planovala tehotenstvo a kiahne v tehotenstve su velmi nebezpecne. Asi po dvoch ci troch tyzdnoch od ockovania som mala par dni take “prechladnutie”, to mi aj presne doktorka spominala, ze sa to moze objavit po tom case. Inak mi nebolo nic.

jardia
autor
26. apr 2019

@rybka16 rozmýšľam že aj ja sa dám . Lebo vážne sa bojím že ich dostanem keď budeš tehotná

alias313
27. apr 2019

@severankasr aj moja mamina mala kiahne ked bola so mnou tehotna, a tiez ma ako malu davala k detom co mali kiahne a nedostala som ich. A pockali si ma teraz v 32 rokoch... Takze som si aj ja myslela, ze mam protilatky.

nikcii
Autor odpoveď zmazal
Zobraz