Očkovanie proti meningitíde v dospelosti

klaudi555
25. aug 2023

Ahojte zienky, je tu nejaka z vas, ktora sa rozhodla dat zaockovat proti meningitide B v dospelosti? Mam vyse 30. Kedze casto cestujem a citala som si uz o tomto ochoreni, rozmyslala som dat sa zaockovat a chcela som vediet nejake skusenosti resp ci lekari v pohode zaockuju aj dospeleho. V oktobri mam preventivku tak sa planujem spytat lekarky aj tuto otazku.

msnesquik
25. aug 2023

@klaudi555 ano, preco by nezaockovali aj dospeleho? Len sa to plati

klaudi555
autor
25. aug 2023

@msnesquik lebo viem ze vacsinou sa ockuju uz male deti, i ked to teda nie je povinne, a dospeli menej casto...ale samozrejme aj tie vakciny sa daju dat dospelym

msnesquik
25. aug 2023

@klaudi555 mne to davali ako dospelej, teraz nedavno

klaudi555
autor
25. aug 2023

@msnesquik a mas iba proti B alebo aj proti tej druhej skupine?

maranta_leuconeura
25. aug 2023

@klaudi555 ako dospela som si doplnila viacero ockovani, uplne normalna vec. Rovnako ako ked cestujes do zahranicia kde su niektore ockovania povinne. Plus sa davam aj proti chripke posledne roky. Normalne sa spytaj obvodnej, da ti info a dohodnete si termin niekedy po preventivke

msnesquik
25. aug 2023

@klaudi555 dostala som bexsero a nimenrix, takze A, B, C

klaudi555
autor
25. aug 2023

@msnesquik a ako si mala ockovania? Myslim tym ze najprv si sa dala zaockovat kompletne proti B a az po nejakom case proti A/c? Bol tam nejaky casovy odstup?

msnesquik
25. aug 2023

@klaudi555 dostala som jednu davku bexsero a jednu davku nimenrix, v rovnaky den, po cca mesiaci sa bexsero preockovava este, bolo mi potom trochu zvlastne, ale nic zavazne

klaudi555
autor
25. aug 2023

@msnesquik a nimenrix si mala iba jednu?...ale nemala ai nejake vazne neziaduce ucinky alebo nieco podobne?

msnesquik
26. aug 2023

@klaudi555 ano, len jedna davka, detom sa davaju dve, bola som iba trochu unavena a bolela ma ta ruka, ale to su take bezne veci 🙂