Očkovanie proti ľudskému papilomavírusu

jankap55
13. sep 2016

Ahojte. Po pôrode mi môj dr zistil prítomnosť HPV vírusu. Vraj mám to prvé, najľahšie štádium. Odporúča mi dať sa zaočkovať proti tomuto vírusu, vraj mi to môže pomôcť zbaviť sa ho. Keď nie, tak v buducnosti určite konizacia krčka. Čo si o tom myslíte? Dali by ste sa zaočkovať? Inak nie je to teda najlacnejšie očkovanie, ale pokial viem tak sa odporúča mladým dievčatám a nie ženám po 30-tke. Ďakujem za každú radu

lucik284
13. sep 2016

@jankap55 ahoj, ja som pred pár rokmi absolvovala tento zákrok kvôli hpv, mala som ho dlhodobo potvrdené a keď sa mi zhoršila cytológia vtedajšia mudr. ma hneď na prvej návšteve u nej privítala s tým, že treba to "vyčistiť". Lekár pred nou to len sledoval a hovoril o očkovaní, že aj keď jeden typ mám, že na ďalší to zabrať môže. Lekár pred ním, ktorý mi vlastne oznámil, že mám HPV mi pre istotu tvrdil, že už ked mám je očkovanie pre mňa už vylúčené to som mala vtedy 19. A o dva roky ma vlastne dr. poslala do nemocnice. Po zákroku som sa pýtala svojej dr. na očkovanie a povedala, že nie, že ono vlastne nie je na 100% dokázané, že to funguje a že ona to neodporúča. To ale bolo pred 7rokmi, takže za ten čas sa možno niečo zmenilo a aj vakcína aj účinnosť sú niekde inde.

jankap55
autor
13. sep 2016

Ďakujem za radu

denisa172
14. sep 2016

@jankap55 ja som podstúpila konizaciu krčka maternice - 2x. A potom dom sa dala zaočkovať na odporúčanie lekára, ktorý ma operoval, aj moja doktorka to odporúčala. Nezbavis sa už vírusu, ktorý máš v tele, ale ochráni ťa to pred ostatnými formami HPV, je ich cez 100-ku.

lubka8386
28. feb 2017

@denisa172 ahoj prosim ta po ockovani si mala nejake vedlajsie ucinky ?

denisa172
1. mar 2017

@lubka8386 ahoj, vôbec žiadne vedľajšie účinky.

cinnamon111
1. mar 2017

Ja som sa dala očkovať tiež, lebo som chcela, nebola som pozitívna, proste som mala o toto očkovanie záujem. Mala som 32 r. a bola som akurát po pôrode. Nežiadúce účinky žiadne. Asi o rok neskôr, zistili mojej sestre, že je pozitívna na HPV, odporučili jej očkovať, dala sa. Ale ona vedela, že je to potrebné - pracuje vo farmakologickej oblasti. Očkovanie podstúpil aj jej manžel, lebo aj jemu zistili, že je HPV pozitívny. Nemali nežiadúce účinky žiadne. Neviem koľko to teraz stojí, ale ja som mala akurát akciu cca 57 eru za vakcínu. Skús si počkať na nejakú akciu v lekárni, aby si neplatila plnú sumu.

jankap55
autor
1. mar 2017

@cinnamon111 mne doktor povedal ze su to 3 davky, a jedna stoji 150,- eur. A popravde dat 450,- eur za ockovanie, kde neviem ci mi to pomoze, sa mi zda vela

cinnamon111
1. mar 2017

No tá cena sa dosť hýbe ja som za tú troj vakcínu dala cca 175 eur. Ale hovorím, bola na to akcia a jedna stála cca. 56- 57 eur, už sa nepamätám. Sestra za ňu platila už 300 eur - teda jedna za 100. Ale pozerala som tie ceny, lebo ma to zaujímalo a internet mi tiež vyhadzoval cenu, že jedna je za 100 eur - 3 x 100 = 300. Tá cena 450 eur, je naozaj už dosť....

jankap55
autor
1. mar 2017

@cinnamon111 a aku konkretne ste prosim Vas pozerali? Lebo mne doktor odporucil Gardasil

cinnamon111
1. mar 2017

aha, ja mám Silgard, ale viem, že tých vakcín je viac.

denisa172
1. mar 2017

Aj ja silgard, a tiež som vychytala vredy akciu okolo 55 EUR za jednu vakcínu.