Ahojte, chcem sa spýtať, či sa niekto z Vás dal očkovať proti kliešťovej encefalitíde počas kojenia, alebo či má niekto vedomosť o tom, či sa to môže. ďakujem za odpovede
@mija51 ahoj, preco sa chces tak narychlo davat ockovat? vies, ze pokial sa zacnes ockovat proti kliestom, tak sa uz budes musiet aj nadalej? pohladaj si nejake odborne informacie. tu na MK ti nikto neporadi uplne nestranne kedze tu mas zastancov ockovanie a aj takych co su vyslovene proti.
ja osobne by som si precitala pribalovy letak, to je minimum a potom si zistila ako casto je nutne preockovat a tiez, co sa stane ak sa preockovat nedas?
@meusicka dosť na mňa lezú kliešte a bývam v oblasti, kde je najvyšší výskyt kl. encefalitídy. bojím sa, aby sa náhodou cez materské mlieko náhodou nenakazila aj malá, keby bol náhodou infikovaný. staršie dve deti mám zaočkované, takže schému poznám. len som chcela vedieť, či niekto taký je, čo sa dal zaočkovať. Môj lekár je taká stará škola, ten nechce dať skoro ani paralen pri dojčení, takže tak.
V pribalovom letaku je to napisane neurčito ,ale všeobecne nie je kojenie kontraindikacia očka a tu ide o inaktivovanu vakcinu ,takže nie je sa čoho bať ,dietatu podaš mliečkom protilatky a bude tvoje dieta chvilu chranene vdaka kojeniu...