Očkovanie proti HPV v dospelosti

24. jún 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či sa dá zaočkovať proti HPV v dospelosti. Mám 20 rokov a nikdy som nemala pohlavný styk a ani iné intímnosti. Myslíte, že by som sa mohla dať zaočkovať? Neviete, že koľko by to asi stálo. Hľadala som to na internete, no nenašla som žiadnu diskusiu tomuto podobnú, keďže v mojom veku už väčšina má toto za sebou. Neviem, či sa mám na toto opýtať gynekologičky alebo všeobecnej lekárky.

vevesh
24. jún 2021

Ockuje gynekolog a ano, mozes sa normalne dat zaockovat aj ako 20r, ak chces. S platenim netusim, nie som na sk. Zase aj ked by si mala sama hradit, tak vakcina nie je nejak vynimocne draha...

kikus7
24. jún 2021

Ja som sa dala očkovať ako oveľa staršia panna než Ty. Dokopy ma všetky 3 vakcíny vyšli cca. 330 eur. Ako dospelá som nemala žiadne preplatenie poisťovňou. Očkovanie som rešila s gynekológom.

domiklik
24. jún 2021

Ahoj, ja som sa dala očkovať ako 24 ročná po konizacii krčka maternice, vakcínou silgard, stalo to cca 300 eur, ockuje sa 3ma dávkami vakcíny v rozpätí cca pol roka, čiže nemusíš zaplatiť všetko naraz... Mam ale silný pocit, že niektoré poisťovne to už preplácaju....

iwiqu
22. apr 2022

@domiklik Dobrý deň, ja váham nad očkovaním, tiež som po koni.... Išli by ste do toho znovu?

marcellka32
17. feb 2023

@domiklik ako prosím prebieha koni? Čaká ma to

iwiqu
17. feb 2023

@marcellka32 prebieha to tak, ze rano som prisla do nemocky, tam ma vysetrili a potom som isla na izbu, tam ma napichli, lezala som a cakala kedy ma zoberu na operacku. Na operacke ma uspali a uz som sa potom len zobudila na izbe. Cele to trva chvilku. Okolo 15.00hod som uz mohla ist domov. Mna osobne to nebolelo a vyborne sa mi to zahojilo. Nebolo to take hrozne.

lenjaona
17. feb 2023

@kikus7 mne kožna povedala že je jedna injekcia a stojí 60€

kikus7
17. feb 2023

@lenjaona Ja som sa dala očkovať pred 5 rokmi Gardasilom 9 a to boli vtedy 3 injekcie v priebehu pol roka. Dokopy ma to vtedy vyšlo cez 330 eur. Neviem o žiadnej jednej injekcii. Možno vo Vašom prípade to bolo z iného dôvodu. Ja ako panna som žiadne problémy nemala, išla som.dp toho z vlastnej iniciatívy,sama som oslovila gynekológa, lebo v mojom veku panica už zrejme nestretnem a dnešní chlapi striedajú ženy ako ponožky, čiže vyššie riziko to chytiť. O žiadnej jednej injekcii neviem, ale myslím, že aj predchádzajúce vakcíny proti HPV boli minimálne dve injekcie. Ale je možné, že bola nejaká len jednodávková. Dávala som sa očkovať tou proti 9 kmeňom HPV.

kikus7
17. feb 2023

@lenjaona Ja som žiadne kožné ani iné problémy nemala. Len čisto z preventívnych dôvodov do budúcnosti, keďže som o tom v tom čase už čítala a zaujímala sa o tú tému.

lenjaona
18. feb 2023

@kikus7 hpv spadá aj pod kožnú, a ver sú chlapi čo sú panici aj dávno po 30 tke
A nie nebolo to inak v mojom prípade

kikus7
18. feb 2023

@lenjaona Tak to je fajn, že takí sú. 👍

silvia2013
9. mar 2023

@kikus7 chytit to mozeš aj od chlapa, pre ktorého budeš druhá .

kikus7
9. mar 2023

@silvia2013 To ja veľmi dobre viem, preto som očkovanie riešila ako panna. Preventívne. Študovala som si predtým všetko o hpv, čítala som zahraničné vedecké štúdie a hovorila aj s viacerými odborníkmi v zdravotníctve. Povedala som si, že pôjdem aj do prípadného rizika, kedže vo svete boli kadejaké názory na to..