Ahojte ženušky. Dala som sa zaočkovať proti HPV..Ale dozvedela som sa ,ze do poslednej očkovacej latky by som nemohla mať sex..Zakladá sa to na pravde ??Ďakujem za normálne odpovede..
@martinmmartin Toto znie logicky no ale nesúvisi to s tým
@sweet20 suvisi to s tym. Najlepsie je ockovat do obdobia, kym zacnu dievcata sexualne zit. Presne z toho dovodu ako pisal
@martinmmartin .
@stanulienkat Ja už mám 37..A 2 deti...Lekár mi to doporučil tak som sa rozhodla dat zaočkovať.. Dcéry už sú zaočkované..
@tinuska27 ano, lekari to odporucaju aj dospelym zenam sex. aktivnym. Vyznam to urcite ma, ale najidealnejsie je to, kym dievcata este nesexuju a teda sa 100% nedostali do kontaktu s Hpv.
@stanulienkat Áno to viem.Preto som dievčatá dala očkovať keď mali 13 rokov..
@tinuska27 pokiaľ si po konizacii, odporúča sa nechránený styk (bez kondómu) až po ukončení očkovania bez ohľadu na to, koľko máš rokov, a ci si už bola pred tým sexuálne aktívna. Predpokladá sa, že hpv ma aj tvoj partner. Pokiaľ konizacia robená nebola tak je to irelevantné, podľa mňa...
mohla ale nemala by si lebo je tam moznost ze ti partner hpv zrovna vtedy da a ty este nemas imunitu takze to bude cele na prd