Ahojte, keďže pracujem v školstve, mám možnosť dať sa zaočkovať vakcínou od AstraZeneca. Čo som však čítala, tak má účinnosť len nejakých 60% a ani neúčinkuje proti všetkým mutáciám. Keďže mám oslabenú imunitu kvôli celiakii, laktózovej intolerancii, tak sa toho dosť obávam. Aký máte na to názor?
Ja by som do toho urcite nesla...a co v takom pripade, ze sa nezaockujete? Podmienuju Vam to nejako?
Ahoj, aj ja mam znizenu imunitu + celiakiu. Vcera som kontaktovala mojho imunologa ohladom ockovania ( ci je to bezpecne/ vhodne). Odpisal mi, ze nevidi problem, preco by som sa nemohla dat ockovat ... 🤷♀️
Dnes sa o nej bavili slovenski vedci v radiu Expres.Absolutne v nej nevidia problem.To,ze sa napr. neodporuca 65+ je len z dovodu,ze nebolo dostatocne pretestovanych v takej vekovej kategorii,nic viac.Ja by som sa neobavala.
Zatiaľ ešte neviem, aké budú podmienky, pokiaľ sa zaočkovať nedám. Ja by som sa aj očkovať dala, ale nie zrovna touto vakcínou Nemám k nej veľkú dôveru. A bojím sa, čo to so mnou spraví, keďže ja som aj po očkovaní proti tetanu mala problémy. Tak som ochorela, ako nikdy v živote. Asi tri mesiace som za z toho dostávala, brala asi tri ATB.
kedže máte obavy, sama ste si odpovedala, vaše vlastné vnútro vám vraví- NIE. ...a taký človek čo má voči vakcíne obavy, tak dopadne vždy zle..poznám takých prípadov dosť .
a veľmi živý príklad som mala s mojím mužom. tiež sa dal preočkovať na tetanus, kedže stúpil na klinec. (úplne nezmyselné preočkovanie ale to je nadlho) a bol to ten najhorší mesiac nášho života. skončil v nemocnici, na druhý deň po očkovanía tiež sa z toho veľmi dlho dostával. tiež musel dostávať veľmi silné atb.
Tak proti všetkým mutáciách asi mienke žiadna vakcína, tie mutácie vznikajú priebežne.
Ak by som mala možnosť ochrániť sa aspoň na 60% tak by som neváhala. Inak odporúčam si dnešného Braňo Závodského na Exprese pustiť, je to na YouTube, tammto vedci vysvetľujú... Aj to že realna účinnosť môže byť vyššia az ku 80% pretože použili inú metodiku na spracovanie výsledkov ako pfizer a BionTech... Minimálne zabezpečí že nedostanete ťažký priebeh a neskončíte v nemocnici. Už toto je pre mňa osobne dosť ... Naša babka mala tiež problémy po inom očkovaní, teraz má.prvi dávku za sebou a je ok... Lekári vám vedia dať napr. aj premedikáciu v prípade že je to potrebné...
je to uzasne ako vela Doktoriek na MK radi uch Som taka vdacna za tuto stranku. ♥♥
@soulmate9 to bol len príklad. Ale stále to platí. Vy robte ako uznáte za vhodné pre seba. Ja som presvedčená o tom, že aj prípadná reakcia na vakcínu je znesiteľnejšia ako ťažký priebeh korony. Nikde nemáte istotu že práve vy budete tá bezpriznaková. Odporúčam si prečítať príbalový leták k Ibalginu 🙂 nájdete horšie a častejšie možnosti vedľajších účinkov ako pri vakcíne 🙂 aj zástavu srdca. ( a ak ste nemali anafylakticky šok je úplne minimálna šanca že teraz by mala byť vážnejšia reakcia)
Osobne ani omylom. Som astmatik, alergik. Za sebou mam tri anafylakticke šoky. Posledny som skoro neprežila. Takže za mňa nie.
@aniele ano 👍...vacsina civilizacnych chorob vymizlo iba vdaka ockovaniu. Pre ludi je lahsie podlahnut hoaxom a strachu,lebo vedci nie vzdy hovoria "zrozumitelnou" recou 🙂.No vacsi strach ako z ockovania mam z tohto momentalneho "zivota". Takze treba pocuvat vedcov,nie konspiratorov.Ak by mi zajtra ponukli ockovanie,nevaham.
Ziadna vakcina neucinkuje na vsetky mutacie. Ja na ockovanie idem, hlavne preto ze robim v specialnej skole kde nieje mozne dodrzat urcite pravidla a hlavne deti sa netestuju ani nenosia ruska. Uz mam aj termin, idem na Valentina.
Počúvni svoje vnútro a intuíciu .. týmto ženám na tebe nezáleží, píšu len svoje zaužívané programy a postoje, prípadne rozširujú akési propagačné videá alá propaganda
Konzultovala by som to so svojou ošetrujúcich lekárkou.