Očkovanie proti Covid vakcínou AstraZeneca

11. feb 2021

Ahojte, keďže pracujem v školstve, mám možnosť dať sa zaočkovať vakcínou od AstraZeneca. Čo som však čítala, tak má účinnosť len nejakých 60% a ani neúčinkuje proti všetkým mutáciám. Keďže mám oslabenú imunitu kvôli celiakii, laktózovej intolerancii, tak sa toho dosť obávam. Aký máte na to názor?

ovaaa
11. feb 2021

Konzultovala by som to so svojou ošetrujúcich lekárkou.

misickaa4
11. feb 2021

Ja by som do toho urcite nesla...a co v takom pripade, ze sa nezaockujete? Podmienuju Vam to nejako?

kristina.jo
11. feb 2021

Ahoj, aj ja mam znizenu imunitu + celiakiu. Vcera som kontaktovala mojho imunologa ohladom ockovania ( ci je to bezpecne/ vhodne). Odpisal mi, ze nevidi problem, preco by som sa nemohla dat ockovat ... 🤷‍♀️

gazgaz
11. feb 2021

Dnes sa o nej bavili slovenski vedci v radiu Expres.Absolutne v nej nevidia problem.To,ze sa napr. neodporuca 65+ je len z dovodu,ze nebolo dostatocne pretestovanych v takej vekovej kategorii,nic viac.Ja by som sa neobavala.

autor
11. feb 2021

Zatiaľ ešte neviem, aké budú podmienky, pokiaľ sa zaočkovať nedám. Ja by som sa aj očkovať dala, ale nie zrovna touto vakcínou Nemám k nej veľkú dôveru. A bojím sa, čo to so mnou spraví, keďže ja som aj po očkovaní proti tetanu mala problémy. Tak som ochorela, ako nikdy v živote. Asi tri mesiace som za z toho dostávala, brala asi tri ATB.

soulmate9
11. feb 2021

kedže máte obavy, sama ste si odpovedala, vaše vlastné vnútro vám vraví- NIE. ...a taký človek čo má voči vakcíne obavy, tak dopadne vždy zle..poznám takých prípadov dosť .

soulmate9
11. feb 2021

a veľmi živý príklad som mala s mojím mužom. tiež sa dal preočkovať na tetanus, kedže stúpil na klinec. (úplne nezmyselné preočkovanie ale to je nadlho) a bol to ten najhorší mesiac nášho života. skončil v nemocnici, na druhý deň po očkovanía tiež sa z toho veľmi dlho dostával. tiež musel dostávať veľmi silné atb.

pribinak
11. feb 2021

Tak proti všetkým mutáciách asi mienke žiadna vakcína, tie mutácie vznikajú priebežne.

miriam_s
11. feb 2021

Ak by som mala možnosť ochrániť sa aspoň na 60% tak by som neváhala. Inak odporúčam si dnešného Braňo Závodského na Exprese pustiť, je to na YouTube, tammto vedci vysvetľujú... Aj to že realna účinnosť môže byť vyššia az ku 80% pretože použili inú metodiku na spracovanie výsledkov ako pfizer a BionTech... Minimálne zabezpečí že nedostanete ťažký priebeh a neskončíte v nemocnici. Už toto je pre mňa osobne dosť ... Naša babka mala tiež problémy po inom očkovaní, teraz má.prvi dávku za sebou a je ok... Lekári vám vedia dať napr. aj premedikáciu v prípade že je to potrebné...

soulmate9
11. feb 2021

@miriam_s väčšinou bývajú problémy až po druhej dávke ....

miriam_s
11. feb 2021

@soulmate9 "väčšinou" ... Okrem toho ak sa reakcie objavili boli len úplne v minimálnej miere. Čo je horšie ? Teplota jeden deň po vakcíne alebo 2 týždne v nemocnici? Ak vy by ste radšej nemocnicu, nech sa páči.

soulmate9
11. feb 2021

@miriam_s a tie umrtia na Slovensku ste nepostrehli ? alebo aj vy pozeráte len TV hnoj ??

monika15
11. feb 2021

je to uzasne ako vela Doktoriek na MK radi uch Som taka vdacna za tuto stranku. ♥♥

soulmate9
11. feb 2021

@miriam_s a ako si môžete byť taká istá, že to skončí len jednodňovou teplotou???? ste nejaká vedma? každý organizmus je iný a môže zareagovať akokoľvek, nie len horúčkou!

miriam_s
11. feb 2021

@soulmate9 áno videla. Boli to ľudia v teminálnom štádiu choroby. A vždy zdôrazňujú poradiť sa so svojimi lekármi podľa svojej diagnózy.

soulmate9
11. feb 2021

@miriam_s už len tým našim doktorom, tak strašne záleží na našich životoch, sa zobuďte už z toho pekného sna.

miriam_s
11. feb 2021

@soulmate9 to bol len príklad. Ale stále to platí. Vy robte ako uznáte za vhodné pre seba. Ja som presvedčená o tom, že aj prípadná reakcia na vakcínu je znesiteľnejšia ako ťažký priebeh korony. Nikde nemáte istotu že práve vy budete tá bezpriznaková. Odporúčam si prečítať príbalový leták k Ibalginu 🙂 nájdete horšie a častejšie možnosti vedľajších účinkov ako pri vakcíne 🙂 aj zástavu srdca. ( a ak ste nemali anafylakticky šok je úplne minimálna šanca že teraz by mala byť vážnejšia reakcia)

soulmate9
11. feb 2021

@miriam_s ja som ibalgin a podobné lieky do seba nikdy nepchala a ani nemienim. ja to mám naštudované až až .

miriam_s
11. feb 2021

@soulmate9 hlavne že vy ste tá zobudená 🙂 ak máte neschopného lekára moja vina to nie je. Kardiológička našej babky je skvelý odborník a o svojich pacientov sa skutočne stará.

soulmate9
11. feb 2021

@miriam_s gratulujem, jedna z mála asi. Nie každý ma také šťastie ako vaša babička...........

jajka257
11. feb 2021

Osobne ani omylom. Som astmatik, alergik. Za sebou mam tri anafylakticke šoky. Posledny som skoro neprežila. Takže za mňa nie.

ovaaa
11. feb 2021

@soulmate9 tiež som bola na tom podobne až do fázy, keď ma zdravotný stav dohnal až k tomu, že by som zhltla čokoľvek len, aby som si aspoň na pár hodín uľavila. Vtedy vám bude jedno aký liek vezmete.

soulmate9
11. feb 2021

@ovaaa To áno, ale ibalginu sa obkľukou vyhýbam.

aniele
11. feb 2021

@gazgaz Aj ja som to počúvala. V relácii s Braňom Závodským, však? Rozumne vysvetlené, aj iné veci.

gazgaz
11. feb 2021

@aniele ano 👍...vacsina civilizacnych chorob vymizlo iba vdaka ockovaniu. Pre ludi je lahsie podlahnut hoaxom a strachu,lebo vedci nie vzdy hovoria "zrozumitelnou" recou 🙂.No vacsi strach ako z ockovania mam z tohto momentalneho "zivota". Takze treba pocuvat vedcov,nie konspiratorov.Ak by mi zajtra ponukli ockovanie,nevaham.

pininka1
11. feb 2021

Ziadna vakcina neucinkuje na vsetky mutacie. Ja na ockovanie idem, hlavne preto ze robim v specialnej skole kde nieje mozne dodrzat urcite pravidla a hlavne deti sa netestuju ani nenosia ruska. Uz mam aj termin, idem na Valentina.

slimstar
11. feb 2021

Počúvni svoje vnútro a intuíciu .. týmto ženám na tebe nezáleží, píšu len svoje zaužívané programy a postoje, prípadne rozširujú akési propagačné videá alá propaganda

jajka257
11. feb 2021

@gazgaz nie som antivaxer. Dcéra má všetky očkovania. Aj navyše. Ale fakt nebudem riskovať svoj život kvôli niečomu, čo nieje odporúčané ľuďom s anafylaktickymi sokmi. Ďalší už nemusím prežiť. Nebudem písať podrobné. V tomto prípade radšej risknem covid.

miriam_s
11. feb 2021

@jajka257 nemyslím že toto bolo mierené na vás, skôr na inú diskutérku. Ak máte vážnejšie zdravotné problémy, je to samozrejme iné...

gazgaz
11. feb 2021

@jajka257 ak ma niekto dovod (nech uz je zdravotny,psychicky alebo iny) a neda nezaockovat,tak je to v poriadku a je to na kazdom z nas. Ak si dobre pamatam,kolektivna imunita zacina pri 70% zackovanych.