Ockovali ste sa proti covid vakcinou astrazeneca a dojcite?
Ahoj, ja osobne by som do toho nešla - resp. po porade s doktorom, ale aj tak by som do toho nešla. Veď ti nedajú ani tetanovku počas tehu a dojčenia (akože, iné očkovanie, ale aj tak, je to niečo "neprirodzené"). Ale reálne viem o jednej známej, ktorá je doktorka a zaočkovali ju teraz počas tehotenstva - prvú dávku nevedeli, že už je tehu a druhú jej dali, že veď čo, už jednu aj tak dostala, že škoda vakcíny. Ale či to je rozumné - budem vedieť až koncom roka, keď sa narodí, resp. po pár rokoch. Ale akože - nie je to nemožné nedať sa zaočkovať na SR počas tehotenstva.
Ja osobne by som sa ako tehotná nedala zaočkovať, na to som z moc veľký bojko. Ono sa neockuje počas tehu (hocičim, nielen proti kovid) hlavne kvôli tomu, že žena môže chytiť reakciu - vysyp, teploty, slabosť... A všetky vieme ako ťažko sa niecov tehu lieči, keďže žena si poriadne ani Paralen nemôže dať...
Ale dala som sa zaočkovať počas dojčenia, obe dávky (sice Pfizer). Nevidím problém v očkovaní, tie vakcíny su tak vyvinuté, že do mlieka prenikajú minimálne.
Mne moja pediatricka pocedala, že ak sa aj niečo do mliekarne dostane, je to plus pre dieťa, lebo ma ako také protilátky. Je chránené. Čiže som sa nebála a spravila by som to znovu.
Ale je to na každej žene, ona sama musí vedieť ci áno alebo nie a hlavne prečo...
@falbala132 co je zle na otazke? :D
@froschka tiez nechapem ako moze niekto nieco take tvrdit, a uplne ma zabilo, ze dokorka povedala, ze pre dieta to moze byt iba plus... po prve vakciny sa urcite netestovali na tehotnych a dojciacich zenach, po druhe sa to tymto zenam neodporuca a po tretie, este len teraz sa vlastne svojim sposobom "testuju" na skutocnych ludoch, nikto netusi co to s telom moze urobit o 5-10 rokov.
@falbala132 scitani to vedia presne ako pises ty, je skoda niekoho presviedcat, ja mam prezrete rozne studie a to najma odkazy od Kalifornskych vedcov a od inych vedeckych kapacit, nie ako nas Krcmery a podobna banda politikov s kupenymi titulmi. V Amerike vychadzaju rozne vedecke casopisy a pisu tam vedci, ktory sa na skolu dostali ako vynimocny studenti a celkovo styl prace a poznatkov je niekde uplne inde....V skratke, FDA uz 20 rokov nevydala ani jednine povolenie na uzivanie vakcin proti covidu, pritom 60 rokov na svete virus pozname, ANI JEDNA spolocnost nedostala licenciu, to co teraz je schvalene tak nie je od FDA ale je to ina agentura a vakcinacia je EXPERIMENTALNA. takze vsetci ockovany su ucastnici obrovskej studie...na hoho zodpovednost? Hladajte odkazy a vudea od Geert Vanden Bossche, PhD, myslim ze na zaciatok to bude stacit.
@froschka
@falbala132
Pozrite sa dámy, ja vás tu nebudem fanaticky presviedčať, že očkovanie je jediný zmysel a ze sa všetci musia dať.
Ja som autorke napísala to, čo bolo povedané mne, ci vy tomu nm veríte alebo nie, je vaša vec.
Taktiež som nestala prvá v rade na vakcínu, tiež som si čítala, pýtala sa. Nie som nejaká hlupačka, co ide ako ouca 🤷♀️.
To že ma niekto iné nazory, ešte neznamená, že su zle 😉
Az teraz som si vsimla tuto diskusiu. Ak je to este aktualne - ja (a x dalsich zien) som sa dala ockovat i ked kojim. Nie je to kontraindikacia a ani len v dotazniku sa na to nepytaju...
to vazne takato otazka?