Očkovanie proti Covid-19 a minimálna telesná hmotnosť

15. nov 2021

Ahojte,

prosim nemate niekto info o tom, aku mozem mat minimalnu hmotnost pri ockovani proti covidu? Respektive dali ste sa zaockovat s vyraznejsou podvahou? Nemali ste s tym problem? Ja mam totiz dost nizku vahu a uz sa mi stalo, ze sa ma stomatolog nespytal na vahu a predpisal mi davkovanie liekov normalne ako pre dospelych (50kg a viac).

1aduliatko1
15. nov 2021

ockujú aj deti, mladistvých,.... takže asi od váhy nezáleží

autor
15. nov 2021

@1aduliatko1 no ano ockuju, ale nie mensim mnozstvom napr? to iste pichnu 5r dietatu aj 100kg chlapovi?

1aduliatko1
15. nov 2021

nemám skúsenosť s takými malými deťmi...ale napr. 12 ročným áno, pichajú rovnakú vakcínu ako dospelým

autor
15. nov 2021

@1aduliatko1 OK, dakujem, nemam deti, takze neviem
len mam trochu obavy z toho, kedze som uz mala v minulosti problemy kvoli mojej nizkej vahe, kedy si to lekar neuvedomil

1aduliatko1
15. nov 2021

kľudne sa poraď so svojím všeobecným lekárom

autor
15. nov 2021

@1aduliatko1 to som skusala ako prve, ale moja lekarka nie je velmi za ockovanie s mojou diagnozou, je tam sanca, ze by som po tom skoncila v nemocnici, takze mi na otazku o vahe ani neodpovedala... lenze je to strasny tlak zo strany zamestnavatela aka som nezodpovedna, lebo este nie som zaockovana a aj vlady, nemozem sa davat ani vkuse testovat (kvoli financiam), tak som sa rozhodla, ze by som skusila to ockovanie a mala snad pokoj... rada by som si vsak este overila tu vahu, idealne ak by tu bola nejaka baba, co sa dala normalne zaockovat s vahou nizsou ako 40kg

matabb73
15. nov 2021

Pred očkovaním ťa vyšetrí lekar, tak sa ho na to môžeš spýtať. Ak to nebude vhodné, nezaočkujú ťa. Neviem koľko vážiš, ale keď som bola s dcérou, boli tam aj mladšie s viditeľne stíhlejšie deti ako je ona. Typujem okolo 40 kg mohli mať. Dcéra má 50 kg.

lenkakravcova
15. nov 2021

Fu teda s nižšou ako 40 asi poznám len šesť, čo ma 18 a ma 39,5kg. Bez problémov to prežila. Bez následkov.

danielahamar
15. nov 2021

jedna moja známa sa dala, nemala žiadne nežiaduce a radšej nejdem hádam kolko má, ale viac ako 38 isto nie

lala123
16. nov 2021

Syn mojej kamarátky 18 ročný bol s frajerkou 17 na Johnson a jemu pichli ale tiež mu bolo potom riadne slabo nakoľko tiež chudulinky chalan a jej koli váhe a že celkovo útla je nechcel lekár pichnúť volala aj mamu a ked prišla za nimi mama lekár jej vysvetlil , že neodporúča jednodavkovu vzhľadom k váhe. Nakoniec išla na phizer .

autor
19. nov 2021

dakujem vsetkym za odpovede