Očkovanie proti Covid-19 a karanténa v prípade kontaktu s nakazeným

11. feb 2021

Dobrý deň, neviete ako to je v prípade zaočkovaného 14 dní po 2. dávke? Teda plna imunita... musí ísť tento človek do karantény a na test v prípade úzkeho kontaktu?

soulmate9
11. feb 2021

imunitu nikdy nebude mať proti covidu . takto tá vakcína nefunguje. covid, zaočkovaná osoba môže hocikedy dostať, môže mať však ľahší priebeh. to že je zaočkovaný neznamená že je nesmrteľný..to platí aj pri ostatných vakcínach.

e1i
11. feb 2021

Áno musí, dnes to na tlačovke na ta3 vraveli.

soulmate9
11. feb 2021

a má v sebe živý vírus čiže by mal byť zavretý doma .

mogaa
11. feb 2021

@soulmate9 o čom točíš, u nás nemáme žiadnu vakcínu so živým vírusom🙈

mogaa
11. feb 2021

toto som zachytila len pri príchode zo zahraničia......ono zaočkovaný človek keď je očkovaný Pfizerom alebo Modernou - tam tá účinnosť je cca95%, čiže stále je tam 5 % ľudí ktorí majú na vakcínu slabú imunitnú odpoveď a ochorieť môžu....u tých ostatných záleží od množstva vytvorených protilátok čiže tiež nebudú mať všetci vytvorené rovnaké množstvo protilátok, ale priebeh by mal byť slabší....hlavne po príchode zo zahraničia je tam problém že by daný človek mohol priniesť novú mutáciu a vakcína by na ňu nemusela účinkovať.....teraz sa tieto opatrenia idú robiť pre juhoafrickú mutáciu lebo napr.vakcína Astra Zeneca na túto mutáciu nie je účinná, čiže aj tí zaočkovaní ľudia ju môžu na Slovensko priniesť a tá je oveľa nebezpečnejšia lebo má vyššiu smrtnosť a teda tiež je viac infekčná(rovnako ako britská mutácia)