Očkovanie pred nástupom na externé štúdium SZŠ

9. aug 2024

Ahojte, viete mi niekto prosim poradit, som prijata na zdravotku, prakticka sestra externe studium. V rozhodnuti, ktore mi prislo, je podmienka, ze pri zapise v septembri treba predlozit potvrdenie o dvoch davkach ockovania Hepatitida B. Tieto dve davky musia byt podane pred nastupom na prax. Som cele leto v zahranici u rodiny a posledny augustovy tyzden si pojdem dat pichnut prvu davku. Bude to pri zapise v pohode, ked druhu davku dostanem koncom septembra? Nejak sa z toho neviem vysomarit, ze uz pri zapise treba mat dve davky a dalej sa pise, ze dve davky do nastupu na prax. Kedy zhruba zacina prax pri externom pomaturitnom studiu? Dakujem

lenocka8894
9. aug 2024

Pri pomaturitnom neviem ale na szs sme mohli dokladovat aj dodatocne..kto nebol ockovany tak sa dal a nasledne priniesol potvrdenie (ale v prvom rocniku sme prax nemali)

lucka_ke
9. aug 2024

stačí aj v septembri, tiež sme to tak mali viacerí, nebol problém... prax sa začala ak si dobre pamätám koncom septembra

autor
9. aug 2024

@lucka_ke Super dakujem, snad teda nebude ziadny problem 🙂

jj_anka
9. aug 2024

Neviem aký si ročník, ale toto je aj v povinnom očkovaní, dcéra brala iba potvrdenie od lekárky, že je očkovaná , nie si aj ty očkovaná?

lucka_ke
9. aug 2024
jj_anka
9. aug 2024

Povinné očkovanie je od 1998

autor
9. aug 2024

@jj_anka Nie nie som, musim sa dat 🙂

autor
9. aug 2024

@lucka_ke Dakujem, pozriem

terezka1947
9. aug 2024

Stačilo by potvrdenie,že si očkovana niekedy bola. Ak si nikdy nebola,potom to bude stačiť aj druhá dávka v septembri.

autor
9. aug 2024

@terezka1947 Dakujem. No nebola som v minulosti, teraz mam z toho trochu zmiesane pocity, snad nebudem mat ziadnu reakciu a bude to ok.