Idem sa vás opýtať žienky ,tie čo ste sa boli očkovať.Ja som bola zaockovana pondelok 24.5. vakcínou pfizer.V deň ako má zaockovali má k večeru začala bolieť ruka a trochu mi to zacervenalo. Tak som si dala na to zimný obklad .Včera má ruka ešte bolela a začervenanie kože sa zvatsilo. Dnes má už ruka síce nebolí vôbec ale to začervenanie sa opäť zvetsilo.Len sa chcem opýtať či aj vám sa to takto postupne zvatsovalo či je to narmalna reakcia poprípade či to môžem potrieť fenistilom alebo zobrať na to ditiaden alebo čo stým . Prikladám fotku ako to mám začervenanie Ďakujem za každú radu
Môžem sa len spýtať prosím, aký je to zimný obklad, to čítam prvýkrát 🙂
@aurorastone zimny = studeny, letny = teply :D :D
Casto to citam, ze letna polievka, alebo letna voda - ze nie horuca, len mierne tepla.
Mna skor zaucalo to "zvetsovanie" 🙄
@majka137 mne na takyto opuch (teda o dost horsi, po tetanovke) odporucila lekarka octanovu mast. Zodac a pod. nie, toto sa nepovazuje za alergicku reakciu.
@aurorastone no obväz si namocite do zimnej vody a priložíte na miesto reakcie prikrijete suchou fázou a môžete to prelepit
@majka137 viem co je obklad, skôr ma zaujal ten prívlastok 😁 ale bolo mi už vysvetlene že je to studený 😆
@aurorastone my na východe takto rozprávame 🙂
Nečítala som všetky komentáre. Ale moja suseda mala niečo podobné len o dosť väčšie. Musela s tým ísť už k obvodnej. Predpísala jej antibiotika a natierala si to octanovou masťou.
@taskataska áno, musíte čakať ,keď vám dôjde máte smolu.....🤣😂 Ja mám pre ístotu zásobu spravenu 😂
Ja som si dala kúsku ľadu do sačka a pretierala som si to po ruke a bolesť ustúpila, moja známa mala modernu a tiež mala červený fľak 10 krat 7, bola s tym u doktorky a ta jej povedala, že musela mať kliešťa, dala jej antibiotiká na 20 dní a prešlo jej to, bolo jej to divne, lebo kliešťa nemala kde chytiť
Toto je podla mna uplne ok, moja mama mala od ustipnutia vcely dobry 20cm kruh a nic specialne jej s tym nerobili, tusim len natierala octanovou mastou.
toto je uplne v pohode flak, mas to este cerstve, nic by som si na to nedavala mozno okrem studeneho obkladu pri bolesti.