Dobrý deň,
máte aktuálnu skúsenosť s tým, že zaočkujú 2.dávkou vakcíny Pfizer aj po 21 dňoch? Mne by to vychádzalo na 23.deň, šla by som tam, kde som bola na 1.dávke vo VKOC. Ďakujem.
@riamia91 a moze sa ockovat skor ako po 28 dnoch? pytam sa lebo tiez pojdem na druhu davku a mam info ze najskor po 28 dnoch ale mozem sa mylit
Pfizer je ideálny 2. dávka v rozmedzí od 28.dňa po 45 deň
@michaelam2
@mable123
Viem o tom, že v Česku očkujú na 21.deň.
Tak je aj odporúčanie v príbalovom letáku, medzi 21.-28.dňom. Na Slovensku to ale zjednotili s Modernou a určili až ten 28.deň. Tak reku či má niekto skúsenosť, že bol a zaočkovalo ho 😊.
@riamia91 ahaa to som nevedela, dakujem za info
A čo keď sa nevtesná do toho rozmedzia 45 dní? Čo potom?
@riamia91 teraz to pozeram, tak aj na korona.gov je v dokumentoch napisane ze sa to podava po troch tyzdnoch a nie po 28. dnoch ...takze by to asi nemal byt problem
system automaticky objednava na 28. den ale zaockuju uz od 21. - bola som na 24. den v ockovacom centre v BA, kedze na 28. den som bola odcestovana a povedali mi, ze oni ockuju od 21.
@elenajezova tak sa musi ockovaci cyklus zacat nanovo...
@michaelam2 fakt? Mohli by ste mi poslat link, nech mam, cim im oponovat, lebo ja som to hladala na internete a nasla som iba, ze to bolo zjednotene na 28.den.
@petamich super, vdaka za info.
@riamia91 https://korona.gov.sk/podrobne-informacie-o-vak...
kliknite na pfizer vakcinu a je to v casti oatzky a odpovede
@petamich prosim vas a neviete ci to system automaticky objedna vzdy na 28. den?
@michaelam2 ďakujem.
@missviolet nie je to tak, mozu ockovat aj neskor, napr ked niekto ochorie a berie ATB, ked doberie ide na 2 davku aj ked je to po viac dnoch....
@michaelam2 ak su volne terminy tak ano resp. on si predrezervovava 28 dni a to iste miesto
@maminkasisa to áno rozumiem, ale že či systém objednáva automaticky na 28. deň po prvej dávke alebo objednáva aj na neskôr
@michaelam2 objednava automaticky, ale ak je problem tak sa preobjednava telefonicky
@maminkasisa ok super, dakujem pekne
U nas v Spanielsku je druha davka po 21. dnoch.
@missviolet to nie je pravda. zaockuju vtedy, ked sa dotycny moze dat ockovat, ziaden cyklus nanovo sa nezacina. svokru ockovali po 2mes. normalne druhou davkou.
@riamia91 zaockuju od 21.dna. suseda tak bola minuly tyzden so synom, kedze odchadzal na liecenie na 3 tyzdne.
@matkahelka ďakujem.
@matkahelka nuz, a ja mam presne opacnu skusenost, ockovaci cyklus zacal nanovo, takze som pisala svoju skusenost... to, ze v tvojen rodine to bolo inak... neviem, podla coho to vyhodnocuju.
@maminkasisa tak potom kocurkovo, lebo u nas v rodine mal jeden clen tento problem a zacali ockovanie nanovo, tak ja uz fakt neviem. Mozno maju nejaky hranicny datum alebo co... lebo zas ak niekto sa nemoze ist na druhu davku par mesiacov...
@missviolet poznam pani, ktora isla na 2 davku Moderny po skoro 3 mesiacoch, volala na NCZI, pridelili termin, nemohla koli zdravotnym dovodom, nebol ziadny problem....
áno očkujú