Bolo by dobre keby sa dal zaočkovať a akou vakcínou?
Švokra je v remisii a zaočkovaná je Modernou a bez reakcie. Ale spýtala by som sa lekára.
Poraďte sa s lekárom,kto.ju má na starosti na onko-ma naj prehľad o liečbe a vysledkoch.Alebo aspoň obvodného.
Určite sa treba spýtať svojho onkológa.....tam záleží či je pacient práve v liečbe a aj od štádia ochorenia...
Nám bolo povedané, že očkovanie nesmie byť v čase, keď sa berie chemo. Ale medzitým. 2 tyzdne po poslednej chemoterapii a dva týždne pred. Tzn. Mesiac bez chemo. V našom prípade nám dr.odporucil radšej pokračovať v chemo...
@ajsha123 ja mám len ožiare bez chemo
Je to veľmi individuálne. Prvá vec je, že si zváž, aké je riziko nakazenia sa. Musíš chodiť do práce, alebo si na homeoffice? Máš auto, nie si odkázaná na MHD? Čo muž, môže nákazu doniesť domov on? Máš deti, čo sú pravidelne v kolektíve? S týmito informáciami treba ísť za doktorom, ktorý najlepšie pozná tvoj stav a spolu s ním vyhodnotiť, či je pre teba menšie riziko vírus, alebo očkovanie.
Kamoska lieči ju sám primár v BA, očkovanie odporúčané je ockovana Pfizerom
Ako teraz voebc nemas v com vyberat, ved sa ockuje mRNA vsetko.. alebo johnson. Ja som bola u lekara vo stvrtok, nie som sice onko pacient, ale teda "vysetruje" sa intenzivne co som :D v polke augusta som sa ani nahodou nemala dat zaockovat, kym "nebudem zdrava", teraz mi povedal,ze kludne aj chora sa mozem dat ockovat, lebo pfizer pise ze sa moze kazdy. No... cize ja som teraz v pomykove a mierne aj vytocene, lebo realne ak sa dam ockovat teraz, tak kedy budem doockovana/nebodaj chranena ako tak? o 2 mesiace? :D
Co sa tyka tvojho kontretneho stavu, urcite sa porad so svojim lekarom, kedze ide aj o aktualny stav aky je. A mal by vediet povedat ci ano, ci nie..
@conta22 ale su zas lekári čo to neodoporúčajú
@conta22 A ktorý primár hu lieči?
Tymto oslovujes vsetky modrokonikovske mudr. na konzultaciu?