Očkovanie onkologického pacienta

14. nov 2021

Bolo by dobre keby sa dal zaočkovať a akou vakcínou?

0silvia0
14. nov 2021

Tymto oslovujes vsetky modrokonikovske mudr. na konzultaciu?

lachipie
14. nov 2021

Švokra je v remisii a zaočkovaná je Modernou a bez reakcie. Ale spýtala by som sa lekára.

terezka1947
14. nov 2021

Poraďte sa s lekárom,kto.ju má na starosti na onko-ma naj prehľad o liečbe a vysledkoch.Alebo aspoň obvodného.

mogaa
14. nov 2021

Určite sa treba spýtať svojho onkológa.....tam záleží či je pacient práve v liečbe a aj od štádia ochorenia...

ajsha123
14. nov 2021

Nám bolo povedané, že očkovanie nesmie byť v čase, keď sa berie chemo. Ale medzitým. 2 tyzdne po poslednej chemoterapii a dva týždne pred. Tzn. Mesiac bez chemo. V našom prípade nám dr.odporucil radšej pokračovať v chemo...

mogaa
14. nov 2021

@ajsha123 no známej mužovi tiež onkolog povedal že v žiadnom prípade

autor
14. nov 2021

@ajsha123 ja mám len ožiare bez chemo

annm81
14. nov 2021

Je to veľmi individuálne. Prvá vec je, že si zváž, aké je riziko nakazenia sa. Musíš chodiť do práce, alebo si na homeoffice? Máš auto, nie si odkázaná na MHD? Čo muž, môže nákazu doniesť domov on? Máš deti, čo sú pravidelne v kolektíve? S týmito informáciami treba ísť za doktorom, ktorý najlepšie pozná tvoj stav a spolu s ním vyhodnotiť, či je pre teba menšie riziko vírus, alebo očkovanie.

conta22
14. nov 2021

Kamoska lieči ju sám primár v BA, očkovanie odporúčané je ockovana Pfizerom

simca06022011
14. nov 2021

Ako teraz voebc nemas v com vyberat, ved sa ockuje mRNA vsetko.. alebo johnson. Ja som bola u lekara vo stvrtok, nie som sice onko pacient, ale teda "vysetruje" sa intenzivne co som :D v polke augusta som sa ani nahodou nemala dat zaockovat, kym "nebudem zdrava", teraz mi povedal,ze kludne aj chora sa mozem dat ockovat, lebo pfizer pise ze sa moze kazdy. No... cize ja som teraz v pomykove a mierne aj vytocene, lebo realne ak sa dam ockovat teraz, tak kedy budem doockovana/nebodaj chranena ako tak? o 2 mesiace? :D
Co sa tyka tvojho kontretneho stavu, urcite sa porad so svojim lekarom, kedze ide aj o aktualny stav aky je. A mal by vediet povedat ci ano, ci nie..

autor
14. nov 2021

@conta22 ale su zas lekári čo to neodoporúčajú

autor
14. nov 2021

@conta22 A ktorý primár hu lieči?

ajsha123
14. nov 2021

@mogaa ono to je už asi všade tak, ze jeden lekár odporúča, druhý nie, ďalší v žiadnom prípade a ďalší, ze nevidí problém.... Aj lekári su len ludia a bohužiaľ, nie sú jednotní v mnohých otázkach... Asi to bude tak, ze autorka sa rozhodne podľa toho, co odporučia jej.